dBm rakamının önünde bir eksi işareti olacak, ancak endişelenmeyin: -50 dBm veya üzeri herhangi bir sinyal mükemmel bir Wi-Fi sinyalini temsil eder. -80 dBm'nin altına inerseniz sorun yaşıyorsunuz demektir.
*3001#12345#* numarasını çevirin ve çevir'e dokunun. 2. Alan testi moduna gireceksiniz. Sol üst tarafta sinyal gücünü gösteren bir işaretçi göreceksiniz.
Sinyal seviyesinde sorun yaşandığında Android telefonlarda “Ayarlar > Mobil Ağlar > Şebeke operatörleri > Şebekeleri ara ” adımlarını takip ederek, otomatik olarak seçilmiş olan servis sağlayıcısı ayarını manuel'e çekip, gelen operatörlerden seçim yapılabilir.
Sinyalin alındığı yerdeki gücünü ifade eder ve genellikle desibel milliwatt (dBm) cinsinden ölçülür. Güçlü bir Wi-Fi sinyali genellikle -50 dBm ve üzeri bir RSSI değerine sahipken, zayıf bir sinyal -100 dBm veya daha düşük bir değere sahip olabilir.
Ham sayılarda bulunduğunuz yere bakmak isterseniz, Android'in menüsündeki durum ekranını kontrol edebilirsiniz. Sadece menüyü yukarı çekin, aşağı ilerleyin ve Telefon Hakkında'yı seçin, ardından Durum'u seçin ve SIM Durumu'nu seçin. Bu ekranda sinyalinizin Sinyal Gücü'nden dBm cinsinden görülebileceğini göreceksiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Bağlantı gücü, desibel milivat veya dBm cinsinden ölçülen RSSI'ye (Alınan Sinyal Gücü Göstergesi) karşılık gelir. dBm rakamının önünde bir eksi işareti olacak, ancak endişelenmeyin: -50 dBm veya üzeri herhangi bir sinyal mükemmel bir Wi-Fi sinyalini temsil eder. -80 dBm'nin altına inerseniz sorun yaşıyorsunuz demektir.
Şarjınızı Kontrol Edin. Cep telefonunuzun şarjı azaldığında, cihazınız otomatik olarak düşük güç moduna geçebilir. Bu durum da sinyal gücünün azalmasına neden olan en önemli etkenlerden biridir. Böyle bir durumda telefonunuzu şarj ederek sinyal gücünü arttırabilirsiniz.
Ekranın sağ alt köşesindeki bildirim alanındaki kablosuz ağ simgesine tıklayın. Kablosuz ağ, sinyal gücüne göre listelenecek olan mevcut kablosuz sinyalleri otomatik olarak arayacaktır. Sinyal çubuğu numarası, sinyal gücü ölçeri temsil eder, ne kadar çok çubuk yanarsa, sinyal gücü o kadar güçlü olur.
Sinyal gürültü oranınızı hesaplamanız gerektiğinde aşağıdaki formülü kullanın: SNR = 10 × log(sinyal gücü / gürültü gücü) | Sinyal gücü bir sinyalin gücünü, gürültü gücü ise her ikisi de Watt cinsinden temsil edilen gürültünün gücünü temsil eder. Nihai SNR oranı desibel cinsinden ifade edilir.
Sinyal güçlendirici Wi-Fi bağlantısını güçlendirerek, uzaklıktan kaynaklı kesintilerin önüne geçer; ancak bunula beraber bazı durumlarda sinyal dalgaları yakın mesafelerde de güçsüzleşebilmektedir. Modeme yakın bile olsa evin bazı odalarında internet hızının yavaşladığı görülebilir.
Sinyalin yayılacağı en doğru yeri bulun:
Bu sorunu ortadan kaldırmak için kuracağınız Wi-Fi sinyal güçlendirici cihazı B noktasına değil, A ile B noktası arasındaki tam orta noktaya kurmanız gerekiyor. Böyle bir yöntem teoride başarılı olsa da pratikte her zaman uygulanmayabilir.
Wi-Fi, Bluetooth ya da NFC gibi hizmetler, bazen aramalarınızı ve internet bağlantınızı farklı bir servis üzerinden vermeye çalışıyor ya da diğer bağlanılan cihazların bant aralığını ve çekim gücünü kullanmanıza izin veriyor. Böyle durumlarda telefonun çekim gücü, diğer cihazın bağlantı hızına bağlı olarak değişiyor.
Sorun Yazılımsal mı Kontrol Edin
Bazı durumlarda cep telefonunda şebeke az çekiyor sorunu yazılımsal olebilmektedir. Hatta son zamanlarda kurulan uygulamalar veya ayarlarda yapılan değişiklikler şebekenin az çekmesini sağlayabilir. Şebekeye erişimi olan ve son zamanlarda kurulan şüpheli uygulamaları kaldırın.
Uçak modunun açılıp yeniden kapatılması şebeke sorunun çözümü açısından en hızlı yöntemlerden biridir. Bunun yanı sıra beklenmeyen bir şebeke durumunda telefonun yeniden başlatılması da faydalı olacaktır. Telefonunuzu yeniden başlatarak ya da kapatıp açarak şebekede gelişen sorunu çözmeniz mümkün olabilir.
Kaliteli iletişim ve daha uzun ömürlü cihazlar için sinyal güçlendiricilere ihtiyaç vardır. GSM sinyal güçlendiriciler sayesinde tüm sinyal engelleyici çevresel faktörlerin etkisi en aza iner. Denizin ortasında, çok fazla bina ve ağacın olduğu yerlerde dahi sinyal alımı sağlanır.
Bunun için Ayarlar>Wi-Fi dizinine gidin ve Gelişmiş'e girin. Burada Zayıf sinyalli bağlantılardan kaçın gibi bir seçenek bulunacak, işaretleyin. (Android'in yeni sürümlerinde bu özellik bir nevi varsayılan olarak ayarlanmış biçimde telefonunuzda bulunuyor.
Repeater da alıcı ve verici rolü oynayan iki Ethernet arasında ilişki kurar. Bu cihaz sayesinde, alıcı ve verici sinyalleri gerektiğinde değişime uğrayarak farklı fiziksel alanlarda bir araya gelebilir. Gelen sinyali önce elektriğe dönüştürür, yeniden üretir ve sinyale dönüştürerek iletir.
Wi-Fi sinyal gücü; cihazla yönlendirici arasında yer alan radyo sinyalinin güç seviyesini belirler. Sinyalin güçlü olması hem indirme ve yükleme hızlarını hem de sinyaldeki kararlılığı ifade ediyor. Eğer sinyal; -50 dBm ya da üzerindeyse W-Fi sinyal gücü olağanüstü denilebilir.
Çok iyi bir modem olmasa bile genellikle her sinyal güçlendirici en az 100 metre çeker durumdadır. Tabii bunu en kötü durum olarak değerlendirebiliriz. Eğer gerçekten çok iyi bir modem sinyal güçlendiriciye sahipseniz, 15 km'ye kadar bir çekim gücüne sahip olabilirsiniz.
Ev, iş ve diğer ortamlarda çekmeyen cep telefonları için, cep telefonu operatörüne uygun bir Gsm sinyal güçlendirici tercih edilir. Telefon çekim sorununa çözüm sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri