Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Cevap dilekçesi vermeyen bilirkişi raporuna itiraz edebilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Cevap dilekçesi vermeyen bilirkişi raporuna itiraz edebilir mi?

Cevap dilekçesi vermeyen davalı, sonradan ilk itiraz ileri süremez. Zira, ilk itirazlar cevap süresi içinde cevap dilekçesinde ileri sürülmelidir (HMK m. 117/1). Bu süre, hak düşürücü bir süredir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuk.deu.edu.tr

Cevap dilekçesine cevap verilmezse ne olur?

Davalı cevap dilekçesi vermediği takdirde davalının ileri sürdüğü bütün vakıaları inkâr etmiş sayılır. Davalının cevap dilekçesi vermediği hallerde dava, davacı tarafından dava açarken sunulmuş olan vakıalar ve deliller esas alınarak görülüp sonuçlandırılır çünkü artık davalı delil listesi sunulamayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

Cevap süresi kaçırılırsa ne olur?

Cevap dilekçesi vermemenin sonucu HMK m. 128'de açıkça düzenlenmiştir. Buna göre, süresi içinde cevap dilekçesi vermemiş olan davalı, davacının dava dilekçesinde ileri sürdüğü vakıaların tamamını inkâr etmiş sayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Dilekçeye cevap verme süresi geçerse ne olur?

Dava tarihinde yürürlükte bulunan 6100 Sayılı HMK.nun 128. maddesinde “Süresi içinde cevap dilekçesi vermemiş olan davalı, davacının dava dilekçesinde ileri sürdüğü vakıaların tamamını inkar etmiş sayılır” hükmüne yer verilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Cevap dilekçesi vermeyen delil sunulabilir mi?

Her ne kadar davalının savunmasına dayanak olan delillerini cevap dilekçesinde bildirmesi gerekse de davaya hiç cevap vermeyen davalının, davacının dava dilekçesinde ileri sürdüğü vakıaların doğru olmadığını ispat etmek için karşı delil sunması mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekavukat.com

Aleyhe Gelen Bilirkişi Raporuna Nasıl İtiraz Edilir? - Avukat Saim İncekaş

İlgili 17 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Hangisi cevap dilekçesi ile iddia edilmek zorundadır?

Dava dilekçesi kendisine tebliğ edilen davalı, dava dilekçesinde yer alan vakıaların haksızlığını ispat etmek için savunma yapmalı ve cevap dilekçesi vermelidir. Cevap dilekçesine savunmasının dayanağı olan vakıaları açıkça yazmalıdır. Davalı, karşı dava açacaksa bunu cevap süresi içinde açmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: osmanmeteyildiz.av.tr

Cevap dilekçesi ne zaman verilmiş sayılır?

(1) Davalı, cevap dilekçesini, davanın açılmış olduğu mahkemeye verir. (2) Cevap dilekçesine davacı sayısı kadar örnek eklenir. (3) Cevap dilekçesi, havale edildiği tarihte verilmiş sayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Dilekçeye cevap verme zorunluluğu var mı?

Bireylerin ve tüzel kişilerin, kendileriyle veya kamuyla ilgili, dilekçeyle usulüne uygun bir şekilde yaptıkları başvuruların idarece geciktirilmeksizin en kısa sürede cevaplandırılması yasal bir zorunluluktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: anadolu.edu.tr

Dilekçe hangi durumlarda geçersiz sayılır?

Dilekçe Hakkının ve Bilgi Edinme Hakkının Kullanılması Hakkındaki 2004/12 nolu Başbakanlık Genelgesinin; 1/a.maddesinde de “Ad, soyad ve adres bulunmayan, imza taşımayan, belli bir konuyu içermeyen, ya da yargı mercilerinin görevine giren konularla ilgili dilekçeler cevaplandırılmayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bekad.org

Dilekçeye cevap verme süresi ne kadardır?

Türk vatandaşlarının ve Türkiye'de ikamet eden yabancıların kendileri ve kamu ile ilgili dilek ve şikâyetleri konusunda yetkili makamlara yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin safahatı hakkında dilekçe sahiplerine en geç otuz gün içinde gerekçeli olarak cevap verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Dilekçeye cevap verilmemesi nereye şikayet edilir?

CİMER'e çok fazla şikâyet ve talep dilekçesi gelmektedir. Bu dilekçelerin okunup, işlenerek cevap verilmesi için bir süre geçmektedir. 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun kapsamında yapılan şikâyet ve taleplere cevap verilme süresi 30 gündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Cevap süresi kaç gündür?

DAVAYA CEVAP SÜRESİ

Maddesine göre; “Dava dilekçesi, mahkeme tarafından davalıya tebliğ edilir. Davalının iki hafta içinde davaya cevap verebileceği tebliğ zarfında gösterilir.” Hükümde açıkça belirtildiği üzere cevap dilekçesi verme süresi tebliğden itibaren iki haftadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arslanavukatlikburosu.com

Ikinci kez cevap dilekçesi verilebilir mi?

(1) Davacı, cevap dilekçesinin kendisine tebliğinden itibaren iki hafta içinde cevaba cevap dilekçesi; davalı da davacının cevabının kendisine tebliğinden itibaren iki hafta içinde ikinci cevap dilekçesi verebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Ilk itirazlar ne zamana kadar ileri sürülebilir?

İlk itirazlar sadece cevap süresi içerisinde ileri sürülebilir. Cevap süresi 2 hafta olup bu süre geçirildikten sonra ilk itirazın dinlenebilmesi mümkün değildir. Davalı taraf cevap süresi içerisinde olsa bile cevap dilekçesini verdiyse, bundan sonra yeni bir dilekçeyle ilk itirazda bulunamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mondaq.com

Tensip zaptı na cevap verilmezse ne olur?

Davaya cevap vermeyen davalı, inkâr kapsamında beyanda bulunabilir. Vermiş olduğu beyan dilekçesinde davaya yönelik yeni vakıa ileri süremez. İtiraz ve def'i de bildiremez. Ancak davacının bildirdiği vakıalara karşı cevap niteliğinde beyanda bulunabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hasimkartal.av.tr

Ek cevap verme süresi ne zaman başlar?

Mahkeme durum ve koşulları değerlendirdikten sonra uygun bulması durumunda bu süreyi kabul etmektedir. Dava dilekçesi davalıya tebliğ edildikten sonra iki haftalık bir cevap verme süresi söz konusudur. Bu süre içerisinde ek cevap süresi talep edilebilmektedir. Verilen ek süre bir defaya mahsus olmak üzere geçerlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kucukokka.av.tr

Dilekçe kabul edilmek zorunda mı?

' Kişinin belli bir hakkı kullanmak için yetkili kamu makamlarına verdiği dilekçenin hukuki bir neden olmaksızın kabul edilmemesi halinde, fail hakkında altı aya kadar hapis cezasına hükmolunur. ' Bu maddeden de görüleceği üzere suç olan dilekçenin hukuki bir neden olmaksızın kabul edilmemesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adanabarosu.org.tr

Dilekçemin sonucunu nasıl öğrenebilirim?

meb.gov.tr/” adresi üzerinden yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evraksorgu.meb.gov.tr

Dilekçe reddedilebilir mi?

İdare ve vergi mahkemelerine sunulan dilekçelerin mutlak surette 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'na uygun olarak hazırlanması gerekmektedir. Aksi takdirde İdari Yargı Usul Kanununda düzenlenmiş, dilekçe ret sebepleri varlığı halinde dilekçe reddedilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hasimkartal.av.tr

Idare dilekçeye cevap vermezse ne olur?

Otuz gün içinde bir cevap verilmezse istek reddedilmiş sayılır. İlgililer otuz günün bittiği tarihten itibaren dava açma süresi içinde, konusuna göre Danıştaya, idare ve vergi mahkemelerine dava açabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Dilekçe hakkı hangi haklardandır?

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının dördüncü bölümünde, siyasi haklar ve ödevler başlığı altında, dilekçe, bilgi edinme ve kamu denetçisine başvurma hakkı olarak ele alınmış ve Anayasanın 74. maddesinde bu konu ile ilgili gerekli düzenleme yapılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mamak.gov.tr

Bilgi edinme kanununa göre dilekçe hangi yolla cevaplanır?

Kurum ve kuruluşlar, bilgi edinme başvurularıyla ilgili cevaplarını yazılı olarak veya elektronik ortamda başvuru sahibine bildirirler. Ancak, başvuru sahibine elektronik posta yoluyla verilecek cevaplar, kurum ve kuruluşların bilgi edinme birimleri aracılığıyla gönderilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Cevap verme süresi ne kadar uzatılabilir?

HMK 127.maddesi cevap verme süresinin uzatılmasını düzenlemektedir. Buna göre davalı tarafça, yine cevap verme süresi içerisinde talep edilmiş olması şartı ile cevap süresi bir aya kadar uzatılır. Mahkemece cevap verme süresinin bir ara karar ile verilmesi ve derhal taraflara bildirilmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: halildemir.av.tr

Cevap dilekçesi verme süresi nasıl hesaplanır?

Süresinden sonra karşı dava açılması hâlinde, mahkeme davaların ayrılmasına karar verir (HMK m. 133/1-2). Cevap dilekçesini verme süresi, dava dilekçesinin davalıya tebliğinden itibaren iki haftadır (HMK m.127/1).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Cevap dilekçesinin tebliğ masrafını kim öder?

Cevap dilekçesinin nöbetçi mahkeme kanalı ile gönderilmesi halinde, nöbetçi mahkemece havale yapılan tarihte cevap dilekçesi verilmiş sayılır. Cevap dilek- çesinin verilmesi bir harca tabi değildir. Ancak davalı, cevap dilekçesinin karşı tarafa tebliğ edilmesi için gerekli tebliğ giderlerini ödemelidir[18].

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr
Önceki makale
Civciv bitten ölür mü?
Sonraki makale
Gece yatarken yüze ne sürülmeli?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT