Yoğurdun üzerine 1 su bardağı soğuk suyu azar azar döküp, istediğiniz kıvamda açın. Ardından yoğurdun içine doğranmış salatalıkları, yeşillikleri, cevizi ve damak tadınıza göre tuz ekleyip, karıştırın. Cacığın su oranını isteğe göre azaltıp, çoğaltabilirsiniz. Hazırladığınız cevizli cacığı servis kaselerine koyun.
Lokanta Usulu Cacık Tarifi Nasıl Yapılır? Salatalıkları rendeleyelim, yoğurt, tuz ve naneyi ekleyip karıştıralım. Yarım bardaktan fazla su ekleyelim. Afiyet olsun.
Cacıktan daha göz doldurucu bir salata oldu. Lezzeti çok karmaşık olmayan her tarifte olduğu gibi bunda da malzeme kalitesi lezzetin üzerinde çok etkin. Pörsümüş salatalıklar, bayatlamış cevizlerle yapmayın asla. Tahinin en lezzetlisini, cevizin mümkünse yeni kırılmışını, salatalığın körpesini kullanın.
İlgili 41 soru bulundu
Aşotu cacığı, Havuç cacığı, Hıyar cacığı, Ispanak cacığı, Haşlanmış keme cacığı, Marul cacığı, Maydanoz cacığı, Pancar cacığı, Semizotu cacığı, Turp cacığı, Yarpuz cacığı yapılmaktadır.
Süzme yoğurdun içine havanda ezilmiş salatalığı, soğuk suyu ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. İnce doğranmış salatalığı, tuzu, kıyılmış dereotunu ekleyip biraz daha karıştırın. Üzerini kapatıp buzdolabında bekletin. Cacığı servis ederken, uygun kaselerine alın.
Her türlü yemeğin yanına yakışan nefis bir eşlikçidir Cacık. Taze fasulyeden, karnıyarığa, tereyağlı pilavdan, ızgara köfteye kadar her türlü yemekle uyumlu olan cacık aslında su eklenmeden hazırlanır.
Salatalık, biber, soğan, maydanoz ve dereotunu ince ince doğrayın. Doğradığınız sebzeleri yoğurda ekleyin ve karıştırın. Tereyağı ve tuzu da ekleyerek, tereyağı iyice karışana dek kaşıkla karıştırmaya devam edin. Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edin.
Cacığa yağ konur mu? Lezzetini arttırmak üzere yoğurda zeytinyağı karıştırıldığı da olur. Daha yaygın olan ise üzerine gezdirmektir. Cazip bir görünüş ve daha yüksek bir lezzet için istenirse servis öncesi Kolay Cacık Yemeği üstüne zeytinyağı damlatılabilir.
Kıvamı koyu olmalıdır herşeyden önce ve dolapta dinlendirilip sarımsak tadı yayılmalıdır geneline. Birazda yeşili ile göz doldurmalıdır bu sebeptendir ki salatalıklar alacalı soyulur. Ve illaki buz gibi olmalıdır.
Süzme yoğurtla daha koyu kıvamlı cacık yapmayı deneyebilirsiniz. Eğer yaz mevsiminde tüketecekseniz cacığınızı soğuk su kullanarak hazırlayabilirsiniz.
Hemen hemen her tencere yemeğinin yanına yakışan cacık, hem doyurucu hem de yapımı çok kolay bir meze. Arzuya göre sarımsaklı ya da sarımsaksız yapabileceğiniz cacık kalorisinin düşük olmasıyla da diyetçilerin gözdesi.
Salatalıklar soyularak ister kalın, ister ince olarak rendelenir. Sarımsaklar da rendelenerek, yoğurda salatalıklarla beraber eklenir. Tuz ve nanesi de ilave edilerek karıştırılır. Servis yaparken, üzerine tekrar nane serpilir ve zeytinyağı gezdirilir.
Ben ne katı ne de çok sulu severim. ) Servis kaselerine alınır ve üzerine biraz zeytinyağı, kimyon, nane, birkaç damla limon suyu ekleyip servis edebilirsiniz :) 4.9 milyon kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
Sirkeli cacık, Osmanlı mutfağından kalan bir lezzettir. Klasik cacıktan tek farkı içine koyulan sirkedir.
Asla rendelenmez, doğranır.. rendelemek salatalığın kıtırlığını yok edip sulandırır.
Cacık. Türkiye'deki en yaygın soğuk çorba o olsa gerek. Yoğurdun içine salatalık, nane, tercihe bağlı olarak da sarımsak koyup/ koymayıp istediğiniz oranda suyla açtınız; esası bu... Ama dereotu, reyhan, fesleğen katarak, salatalık yerine kuşkonmaz ve erik koyarak çeşitlendirebiliriz cacığı.
Kaç çeşit cacık vardır? Aşotu cacığı, Havuç cacığı, Hıyar cacığı, Ispanak cacığı, Haşlanmış keme cacığı, Marul cacığı, Maydanoz cacığı, Pancar cacığı, Semizotu cacığı, Turp cacığı, Yarpuz cacığı yapılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri