1.Çevrimdışı Öğrenme (Batch learning) Eğitim aşamasında, eğitim amacıyla oluşturulan eğitim kümesinin tamamı, modelin eğitimi için kullanılır, sonra modelin kullanımına geçilebilir ve artık sistem öğrenmeden çalışır hale gelir, bir önceki aşamada eğitim sonucunda ortaya çıkan modele istenen sorular sorulabilir.
Çevrimdışı durumu, bilgisayarın herhangi bir ağa (genellikle internet) veri alıp göndermeye hazır olmadığını belirtir.
2-Offline Eğitim : Dersler yalnızca video kaydı şeklinde sunulur. Öğrenci istediği zaman derse bağlanıp izleyebilir. Karşısında canlı bir eğitmen yoktur, soru sorarak etkileşime geçilmez..
Online kelimesi dilimize çevrimiçi olarak çevrilmiştir, yani hatta olan anlamına gelmektedir. Bir internet sitesi aktif olarak çalışır halde ise çevrimiçi (online), eğer kapalı ve erişilemiyor ise çevrimdışı (offline) olarak adlandırılabilir.
Çevrimiçi eğitim, İnternet üzerinden gerçekleşen her türlü öğrenmeyi kapsayan esnek bir öğretim sunum sistemidir. Çevrimiçi öğrenme, eğitimcilere geleneksel bir sınıf dersine kayıt yapamayan öğrencilere ulaşma fırsatı verir ve kendi programlarında ve kendi hızlarında çalışmaları gereken öğrencileri destekler.
İlgili 24 soru bulundu
Uzaktan eğitim araçları; çevrimiçi ders alma-verme, online ortamda ortak çalışmalar yapma/düzenleme ve uzaktan değerlendirme amaçlarıyla kullanılabilir. Günümüzde kullanılan, en popüler uzaktan eğitim araçları ise; Google Dokümanlar, Google Forms, Any-Do, Kahoot!, Miro ve Canva olarak sıralanabilir.
Çevrim içi kelimesi, TDK'nın belirlediği doğru yazımıyla "çevrim içi" şeklindedir.
Ayarlar menüsünde Hesap'a, ardından Gizlilik'e dokunun. Orada son görülme seçeneğini bulun. Uygulama size aralarından seçim yapabileceğiniz 4 seçenek sunar. Çevrimiçi durumunu kimsenin görmemesi için “Hiç Kimse”yi seçin.
WhatsApp çevrimiçi gizlemek için ayarlar menüsüne girmeniz gerekir. Ayarlar> Gizlilik> Son Görülme adımlarını takip ediniz. Daha sonra buradan kişilerim seçiliyse tüm kişileriniz çevrim içi olup olmadığınızı görebiliyor demektir.
Walker ve Fraser'e (2005) göre, çevrimiçi öğrenme ortamları, yüzyüze ve uzaktan öğrenmenin bir araya getirildiği karma öğrenmeden, tamamen online ortamda gerçekleştirilen öğrenme aktivitelerini kapsayan internet-tabanlı uzaktan eğitim ve öğrenme ortamları araştırmalarının birleşimidir.
Çevrimiçi eğitim, okulların, kuruluşların ve yöneticilerin bir bilgisayar, akıllı telefon veya başka bir cihaz aracılığıyla İnternet üzerinden insanlara beceri ve bilgilerini öğretmesine olanak tanıyan bir araçtır.
Kısaca çevrimiçi (e)-öğrenme; internet teknolojileri kullanılarak elektronik ortamda yapılan uzaktan eğitimdir. Çevrimiçi öğrenme; eşzamanlı ve eş zamansız olarak gerçekleştirilmektedir.
Bazı kişiler bu kelimeyi “çevirimdışı” ya da “çevrimdışı” olarak yazabilir. Ancak bu kullanım yazım yanlışı olarak kabul edilir. İngilizceden gelen bir kelimenin Türkçeleştirilmiş hali olan çevrim dışı doğru yazılışı ayrı olması gereken kelimelerden biridir.
Bu özelliği kapatarak insanlardan WhatsApp'ta en son ne zaman çevrimiçi olduğunuzu gizleyebilirsiniz. Özelliği kapatmak için Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Son görülme > Hiç kimse seçeneklerini tıklayarak son görülmenizi tamamen gizleyebilirsiniz.
Çevrim dışı içeriği indiren kullanıcılarınız, bazı uygulama içeriklerine internet bağlantısı olmadan ulaşabileceklerdir. Bu sayede mobil uygulamanızın açılma süresi ve menüler arası geçişleri daha hızlı ve akışkan olcaktır.
WhatsApp'a "çevrim dışı ol" özelliği
WhatsApp, kullanıcılarına çevrimiçi durumlarını gizleme özelliğini tüm kullanıcılara açmaya başladı. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, kendilerinin çevrimiçi durumlarını takip eden birileri varsa onların kendilerini izlemelerini engelleyebilecek.
Whatsapp uygulamasında son görülme kapalı olsa da kişilerin çevrimiçi olduklarını görmek mümkündür. Bunun yanında son görülme özelliğinin kapatılması halinde diğer kullanıcıların da son görülmesini göremezsiniz.
Sizi engellemiş olan bir kişiye gönderdiğiniz mesajlarda her zaman, “mesaj gönderildi” anlamına gelen tek bir onay işareti gösterilir. “Mesaj teslim edildi” anlamına gelen ikinci onay işareti hiçbir zaman gösterilmez. Bu kişiyi aramaya çalıştığınızda bağlantı kurulamaz.
WhatsApp'ın "Çevrimdışı mod" özelliği şu an için Android 2.22.20.9 beta sürümünü yükleyen kullanıcılara sunuldu.
Bu işlemlerin ardından hem Android hem de iPhone telefonunuzda WhatsApp son görülme durumunuzu kapatabilirsiniz. Ancak bu noktada unutmamanız gereken önemli bir konu mevcut. Eğer son görülmenizi kapatırsanız sizin de diğer kullanıcıların son görülmesini göremeyeceğinizi unutmayın.
Kullanıcılar, WhatsApp'a giriş yaptıklarında tamamen çevrimdışı görünmeyi veya yalnızca bazı kişilere online görünmeyi de seçebiliyor. WhatsApp'ta çevrimiçi oluşunu gizlemek isteyenlerin aradığı durum gizleme özelliği, iOS'ta ve Android'de temmuz ayından bu yana geliştiriliyor. Önemli bir özellik.
WhatsApp Ne Zaman Çevrimiçi Görünür? Son görülme ayarınız ile ilgili herhangi bir kişiselleştirme yapmadıysanız, çevrimiçi olma bilginiz rehberinizde kayıtlı olan ve olmayan herkese görünür.
Çevrimiçi (İngilizce: online), bilgisayar sisteminde sunucuya bağlı ve çalışır durumda olma halidir. Türkçeye İngilizcedekinden daha dar anlamıyla yalnızca bilgisayar ve ilgili konularıyla bağlantılı olarak yerleşmiş bir sözcüktür.
Çevrimiçi öğrenme, çeşitli öğrenme materyallerine kolay erişim imkanı sunar. Öğrenciler, ders notlarına, videolara, interaktif simülasyonlara, ödevlere ve diğer materyallere çevrimiçi olarak ulaşabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri