AT KILI FIRÇASI VARİSE İYİ GELİR Mİ? At kılı fırçasının düzenli olarak ve krem kullanımı ile birlikte selülitleri azalttığı ortaya çıkmıştır. Ancak varisleri tedavi ettiği konusunda herhangi bir olumlu etkisi olduğu ortaya konmamıştır.
Hızlanan kan akışı ile zayıflayan bağışıklık sistemini güçlenebilir. At Kılı fırçası kılcal damar görünümüne neden olan varisler için de alternatif bir çözüm üretebilir.
Sonuç olarak, at kılı fırça, vücut bakımı ve masaj için harika bir araçtır. Fırça kullanımı, cilt temizliği ve kan dolaşımını artırırken, selülit azaltmaya, masaj ve rahatlama sağlamaya, sağlıklı saç ve saç derisi elde etmeye, ödemleri azaltmaya ve duş sonrası bakıma yardımcı olur.
At kılı fırçası sert olduğundan yüz için kullanımında ekstra yumuşak bir fırça takviyesi ile tavsiye edilmektedir. Yüzde uygulama esnasında küçük dokunuşlarla ve nazikçe hareket ederek at kılı fırçasını kullanmakta fayda vardır. Yüz için kullanımında yukarıdan aşağıya doğru hareketlerle uygulama önerilmektedir.
At kılı haricinde bir fırçanın cildinize temasından kaçınmanız gerekir. Bacak, kol ve karın bölgesinde cilt tonunu açmak için at kılı fırçasını her gün kullanabilirsiniz. Uygulamaya başlamadan önce cilde herhangi bir krem ya da yağ sürmeye gerek yoktur.
İlgili 31 soru bulundu
AT KILI FIRÇASI VARİSE İYİ GELİR Mİ? At kılı fırçasının düzenli olarak ve krem kullanımı ile birlikte selülitleri azalttığı ortaya çıkmıştır. Ancak varisleri tedavi ettiği konusunda herhangi bir olumlu etkisi olduğu ortaya konmamıştır.
Kuru fırçalama için pek çok sentetik ve plastik ürünler de satılıyor. Ancak bu malzemeler ciltte alerji geliştirebilir, kılcal damar görünümünü arttırabilir ve sert plastikten üretilmiş at kılı fırçaları aynı zamanda cildin tahriş olmasına neden olabilir.
At kılı fırçalama nasıl yapılmalı?: Vücudunun gençleşmesi ve kan dolaşımının hızlanması için günde 5-6 dakika boyunca at kılı fırçalama tekniği yapman yeterli olacak. At kılı fırçalama yöntemi için ayaklarından gövdeye doğru ilerle.
Genellikle, duş öncesi kullanımlarda at kılı fırçası faydaları daha hızlı görülecektir. Uygulamadan sonra ise duşta cildin temizlenmesi gerekir. En hızlı ve etkili sonuçların alınması için günde 2 kez uygulanması da önerilir.
At kılı fırça ile uygulama yaptıktan sonra banyo yapılması tavsiye edildiği için banyodan sonra değil önce kullanılmalıdır. Selülitsiz, gergin ve pürüzsüz olması için at kılı fırçasının düzenli olarak kullanılması önemlidir. Banyo öncesi uygulama yapıldığında kuru cilde masaj ve peeling etkisi yaratır.
At kılı fırçasının doğal olduğu nasıl anlaşılır? Ürün açıklamasında %100 doğal at kılı ibaresinden test edebilirsin.
At kılı fırçasının kullanılabilmesi için vücudun tamamen kuru olması gerekmektedir. Aynı zamanda ayak bileğinden başlayarak kalbe doğru uzun ve dairesel hareketler ile fırçanın gezdirilmesi gerekmektedir. Ayak ve bacakları fırçalama işlemi bittikten sonra kollara geçilebilmektedir.
At kılı fırçaları, cilt bakımında sıklıkla kullanılan doğal bir yöntemdir ve vücuttaki çatlaklara da potansiyel olarak fayda sağlar. At kılı fırçalarının doğal kılları, cildin üst tabakasını hafifçe temizler ve nazikçe ölü deri hücrelerini uzaklaştırır Bu, cildin daha pürüzsüz ve taze görünmesini sağlayabilir.
Günümüzde kılcal damar tedavisi lazer ve ışık tedavileriyle etkili ve başarılı bir şekilde yapılmaktadır. 4D Lazer, KTP Lazer ve IPL uygulaması sık kullanılan yöntemler arasındadır. Uygulama sırasında kılcal damar boyunca lazer ışını uygulanır. Lazerle kılcal damar tedavisi, ince kılcal damar çatlamasında kullanılır.
Kuru fırçalama yaparken dikkat edilmesi gerekenler
-Uçucu yağ kullanın. -Kuru fırçalamayı alışkanlık haline getirin. -İşlemi minimum 2 dakika uygulayın.
Fırçalama yönü, her bölgede kalbe doğru olacak şekilde yapılmalıdır. Hafif hareketlerle uygulana at kılı fırçası, ölü derileri uzaklaştırır. Fırçalama işleminden sonra selülit kremi veya nemlendirici yağ kullanılabilir. At kılı fırçası, akşam yerine sabah uygulanmalıdır.
Yüz için uygulama yaparken bu sefer yukarıdan kalbinize doğru bir yönde hareket etmeniz gerektiğini unutmayın. Çene kısımları için ise; nazik hareketlerle fırçalayarak elmacık kemiklerinize doğru hareket edin. Yüzünüzü kuruladıktan sonra cildinizde kalan pulları temizlemek için ılık su kullanın.
Cilde peeling yapmanın ekstra yararı, gözenekleri yağ ve kir kalıntılarından arındırmasıdır. Eğer özel veya daha hassas bir fırçanız yoksa, yüz fırçalamanız tavsiye edilmese de, kuru fırçalama vücudun geri kalan bilgelerindeki gözenekleri iyileştirmeye yardımcı olur.
İlk kullanım öncesi nemli bir bezle fırçanın uç kısımlarını silip kurumaya bırakabilirsiniz. Tam anlamıyla kuruduktan sonra kullanabilirsiniz. Düzenli kullanımda haftada 2-3 gün nemli bir bezle steril edebilirsiniz. Ham ağaçtan üretildiği için fırçanızı hiçbir şekilde su ile temas ettirmeyiniz.
Hayvan Dostu Ürün: Eda Taşpınar Doğal At Kılı Fırça, atların uzayan yeleleri tıraşlanarak elde edilen tüylerden üretilmektedir. Aynen her insanın saçı uzadığında kesilmesi gibi atlarında yeleleri tıraş edilmektedir. Bu nedenle hayvan dostu bir üründür.
Bu tür fırçaların kullanımı için cildin tamamen kuru olması şartı vardır. Fırçayı uygularken yukarıdan aşağı değil, aşağıdan yukarı şekilde uygulanması gerekir. Vücudun ayak bölümünden başlayıp kalp hizasına kadar fırça yapılır. Yine aşağıdan yukarıya kalbe doğru gelecek şekilde kol, bacak gibi bölgelerde fırçalanır.
PÜRÜZSÜZ BİR GÖRÜNÜME SAHİP OLMAK İÇİN:
Aynı zamanda kuru fırçalama ile, hem batıklardan hem de selülitlerden kurtulmuş olacaksınız.
Kılcal damar çatlaması genellikle tedavi gerektirmez ve kendiliğinden kaybolabilir. Ancak, kozmetik olarak rahatsızlık veriyorsa veya altta yatan başka bir durumun belirtisi olabileceği düşünülüyorsa bir uzman doktora muayene olabilirsiniz.
At kestanesi yağı, vücuttaki kılcal damarların geçirgenliğini artırıyor, dolaşım sistemine fayda sağlıyor ve kan dolaşımını artırıyor. At kestanesi (Latince Aesculus hippocastanum), yağı çıkarılarak hastalıklara karşı kullanılan bir bitkidir. At kestanesi, faydalı olması sebebiyle birçok ülkede kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri