Sabah 10:00-12:00, öğlenden sonra 14:00-18:00, akşam 20:00-00.00 arası sessizlik saati uyguluyoruz. Yani bu saatler rutin çalışma saatleri olarak belirlenmiş.
CGİK'in 110. maddesinin 1. fıkrasına göre ; hükümlü her gün akşam saat 19.00'da cezaevine girecek, ertesi gün saat 07.00'da cezaevinden çıkacaktır.
Hükümlüler, cezalarının son günü öğleden önce tahliye edilirler, ancak Cumartesi, Pazar veya Resmi tatil günleri (İdari tatil günleri hariç) tahliye edilmeleri gereken hükümlüler bir önceki iş günü tahliye edilir.
Ancak, Açık Cezaevi, diğer cezaevlerinden farklı olarak, mahkumların cezasını belli bir süre boyunca dışarıda geçirmelerine izin verir. Açık Cezaevleri, mahkumların hafta sonları ve bazı özel günlerde cezaevinden ayrılmalarına, belirli işlerde çalışmalarına ve belirli eğitim programlarına katılmalarına izin verir.
Savcılık İzni ile Cezaevi Görüşü Kaç Dakikadır? Savcılık izni olmadan belirtilen gün ve saatler dışında görüşme kesinlikle yapılmamaktadır. Kapalı görüşme süresi en fazla 1 saat olarak belirlenmiştir.
İlgili 23 soru bulundu
Hükümlü ve tutuklular Cumartesi veya Pazar günlerinde odalara göre programlanan saatler arasında haftada bir kez olmak üzere 10 dakika süreyle telefon görüşmesi yapar.Tutuklu veya Hükümlününüzün Telefonla görüşme saatleri ve günleri kaldığı koğuş numarasına göre düzenlenmiştir.
Tutuklu ve hükümlüler, aileleri ile görüntülü görüşebiliyor: Ancak ücreti 200 TL.
✸ Hükümlü ve tutuklular belgelendirmeleri koşuluyla eşi, üçüncü dereceye kadar kan hısımları ve vasisi ile telefon görüşmesi yapabilir.
Ceza İnfaz Kurumunda telefon görüşmeleri ise hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında yapılabilmektedir.
Kesinleşen sonuç ceza itibariyle, hükümlünün cezasının cezaevinde infaz gerektirmemesi haline halk arasında yaygın olarak cezaevine gir çık yapmak denilmektedir. Böyle bir durumda, hükümlü cezasını cezaevinde 1 ila 5 gün (bazı hallerde 10 güne kadar uzayabilmektedir) geçirmekle infaz etmiş olacaktır.
Tutuklu ve hükümlüler, bu şartları sağladıklarında İdare ve Gözlem Kurulu tarafından oy çokluğu ile seçilmektedir. Seçilen tutuklu ve hükümlüler, cezaevinin özel olarak ayrılan bölümünde, mahremiyet koşullarına dikkat edilerek 3 ile 24 saat arasında eşleriyle görüşebilmektedirler.
Hükümlünün 15 yaşını dolduruncaya kadar ceza infaz kurumunda geçirdiği, 1 gün, 3 gün; Hükümlünün 18 yaşını dolduruncaya kadar ceza infaz kurumunda geçirdiği, 1 gün, 2 gün olarak dikkate alınır.
Hükümlüler, cezalarının son günü öğleden önce tahliye edilirler, ancak pazar veya resmi tatil günleri tahliye edilmeleri gereken hükümlüler önceki gün tahliye edilebilirler.”
Yaşanmış hikayeler | 5275 sayılı yasanın 9/3 maddesi kapsamında cezasını infaz eden hükümlü ve tutuklular teorik olarak çok tehlikeli ve ciddi psikolojik sorunları olduğu kabul edilir.
Açık cezaevi
Dıştan koruma ile görevli personeli bulunmayan ve firara karşı güvenlik önemlerinin en az ve daha basit tutulduğu cezaevleridir. İyi halli, çalışma gücüne sahip ve firar etmeyeceklerine kanaat getirilen hükümlüler bu cezaevlerine gönderilir.
Kuruma kabulün sırasında banyo yapabilir, traş olabilir, çamaşır ve giysilerini temizleriyle değiştirebilirsin. Yanında temiz çamaşır, giysi ve temizlik malzemesi yoksa, bu ihtiyaçların kurum yönetimince karşılanır. Doktor tarafından muayene edilir, gerekli görülmesi hâlinde aşı olabilirsin.
Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'un 83'üncü maddesine eklenen 4 No'lu fıkra ile artık tutuklu ve hükümlüler kapalı görüşlerde dinlenecek, elektronik cihazlarla görüşler kayıt altına alınacak.
Ceza miktarı kasti işlenmiş suçlarda 3 yıl, taksirli işlenmiş suçlarda ise 5 yıl üstünde ise ve yine mükerrer bir durum varsa kişi kapalı cezaevine girdi çıktı yapmak zorunda kalabilir. Kişi ceza evine girer ve kısa sürede çıkabilir.
Hangi Hastalıklarda Cezaevine Girilmez? Akıl sağlığı yerinde olmayan kişiler cezaevine girmez. Cezaevinde iken sağlık sorunları yaşayan, kocayan kişiler için ise Cumhurbaşkanının af yetkisi vardır. Bu yetki kullanıldığı zaman mahkûm derhal serbest bırakılır.
Eğitim ve iyileştirme programları gerekli kıldığı takdirde denetim altında internetten yararlanılabilir. Hükümlü, odasında bilgisayar bulunduramaz. Ancak, Adalet Bakanlığının uygun görmesi hâlinde eğitim ve kültürel amaçlı olarak bilgisayarın ceza infaz kurumuna alınmasına izin verilebilir.
5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunu ; Madde 66 - (1) Kapalı ceza infaz kurumlarındaki hükümlüler, tüzükte belirlenen esas ve usullere göre idarenin kontrolündeki ücretli telefonlar ile görüşme yapabilirler. Telefon görüşmesi idarece dinlenir ve kayıt altına alınır.
Madde 67- (1) Hükümlü, ceza infaz kurumlarında merkezî yayın sistemi bulunduğu takdirde bu sisteme bağlı olarak radyo ve televizyon yayınlarını izleme hakkına sahiptir.
e) Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükümlü olanlar, onbeş günde bir kez olmak üzere, biri açık, diğeri kapalı görüş biçiminde, ayda iki kez görüşme yapabilir. f) Kapalı görüşlerden biri bayramlarda ve özel günlerde yaptırılacak açık görüşlerle çakıştığı takdirde, açık görüş yaptırılır.
Mahkumlar sabah 07.00 ile gece 12.00'ye kadar istedikleri saatte aileleriyle görüşebiliyorlar.
Hükümlüler görüşebilecekleri yakınlarından bir veya birden fazla kişi ile haftada bir kez ve bir telefon numarasıyla bağlantı kurarak kesintisiz görüşme yapabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri