Ziyarete her hükümlü ve tutuklu yakını T.C. Kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve ya tarihi geçmemiş pasaport (çocukları hangi yaşta olursa olsun nüfus cüzdanı) ile gelmeleri gerekmektedir. Belge olmadan işlem yapılmayacaktır.
Tüm ziyaret başvurularına, ziyaret edilecek kişilerin açık kimliği, yakınlık derecesini belirten bilgi veya belge ile ziyaretçinin kimlik veya pasaport fotokopisi eklenir. Ayrıca ziyaretten önce ilgili kişinin akraba olup olmadığı hükümlü veya tutukluya teyit ettirilir.
Madde 15 — Hükümlü ve tutuklular, Bakanlıkça uygun görülen, dinî ve milli bayramlar ile özel günlere mahsus olmak üzere, belirlenen tarihlerde, anne, baba, eş, çocuk, torun ve kardeşleriyle açık görüş yapabilir.
Tutuklu yakınınızın bulunduğu cezaevini belirleyip ilgili cezaevi savcısıyla iletişime geçebilirsiniz. Hafta içi mesai saatleri içinde harekete geçerek savcılığa başvuruda bulunmanız, yakınınızla görüşebilmeniz için önemlidir. Eğer savcılık başvurunuzu kabul ederse, tutuklu yakınınızla görüşmek için izin alabilirsiniz.
Hükümlü ve tutuklular, belgelendirilmek suretiyle sadece anne, baba, eş, çocuk, torun, büyükanne, büyükbaba ve kardeşleriyle görüştürülecek. Hükümlü ve tutuklularla görüşmek isteyen kişilerin, akrabalık durumlarını nüfus idarelerinden veya ilgili konsolosluklardan verilen resmi belgelerle ispatlamaları gerekecek.
İlgili 23 soru bulundu
Yakınınız tutuklandıktan sonra cezaevinin bulunduğu ilin savcılığı aracılığıyla izin almak suretiyle görüş yapılabilir. Savcılık yeni tutuklanma durumunda 1. Derece yakınına görüş izni verebilir. Bunun için adliyeye 10.00 dan önce gitmek gerekir.
Maalesef kimlik fotokopisiyle giremezsiniz. Ancak nüfus cüzdanı, kimlik kartı, evlilik cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, geçici kimlik belgesi vb. belgelerle görüşe girebilirsiniz.
Ceza infaz kurumunda bulunan tutuklular, hükümlüler ve bu kişilerin resmi eşleri, cezaevi pembe oda görüşü/eş görüşmesi ödülü talebinde bulunmak için başvuru dilekçe verebilirler.
Kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve ya tarihi geçmemiş pasaport (çocukları hangi yaşta olursa olsun nüfus cüzdanı) ile gelmeleri gerekmektedir. Belge olmadan işlem yapılmayacaktır.
Cezaevine polisler sizi teslim ettikten ''Girdi Çıktı İşlemleri'' yaklaşık olarak 3-10 gün sürecektir. Bu süre ,avukatınızın becerisi ve işlemlerin hızlıca değerlendirilmesine bağlıdır. Teslim olma gününüzü tatile denk gelmeyen haftanın ilk gününe bırakmanızı ayrıca tavsiye ederiz.
Tutuklu ve hükümlüler, aileleri ile görüntülü görüşebiliyor: Ancak ücreti 200 TL.
Yaşanmış hikayeler | 5275 sayılı yasanın 9/3 maddesi kapsamında cezasını infaz eden hükümlü ve tutuklular teorik olarak çok tehlikeli ve ciddi psikolojik sorunları olduğu kabul edilir.
6) Ziyaret saatinden en az 45 dakika önce ziyaret alanında bulunup UYAP kaydı ve göz biometri işlemleri yapılması gerekmektedir. 7) Hükümlü ve Tutuklular aynı anda en fazla 5 ziyaretçi ile görüşebilir. Hükümlü ve Tutuklunun (0-12 yaş aralığındaki kendi çocukları beş kişilik kontenjandan sayılmayacaktır.)
22-Açık cezaevinde bulunan hükümlülerin 3 ayda bir kullandıkları izin hakkı 3 günden 7 güne çıkarılmıştır. 23-İçtima ve mahsup kararlarının verilmesi yetkisi hükmü veren mahkemeler, istinaf mahkemeleri ve Yargıtay'dan alınarak infaz hâkimliklerine verilmiştir.
Hangi Hastalıklarda Cezaevine Girilmez? Akıl sağlığı yerinde olmayan kişiler cezaevine girmez. Cezaevinde iken sağlık sorunları yaşayan, kocayan kişiler için ise Cumhurbaşkanının af yetkisi vardır. Bu yetki kullanıldığı zaman mahkûm derhal serbest bırakılır.
Hakkındaki soruşturma veya kovuşturma devam etmekle birlikte, kaçma veya delilleri karatma şüphesi gibi nedenlerle tutukevine konularak hürriyeti kısıtlanan kişiye “tutuklu” denir. Tutukluluk, soruşturma aşamasında şüpheli veya kovuşturma aşamasında sanık hakkında uygulanan geçici bir tedbirdir.
Tutuklu / Hükümlü cezaevine girdikten sonra 60 gün içerisinde bildirdiği üç kişi ile kapalı ve açık görüş haftalarında görüş yapma hakkına sahiptir.istek yaptığı üç kişi için doldurulan formu eksiksiz bir şekilde teslim etmesi gerekmektedir aksi takdirde formdaki isim yanlışlıklarından dolayı bildirdiği kişiler ile ...
Görüş izni dilekçesini ilgili savcılığa iletmek için sabah 9′ da o yerde olmanız izni almanızda kolaylık sağlayacaktır. Savcılık talebinize olumlu cevap verirse ilgili izin kağıdını alıp tutuklunun bulunduğu cezaevine bu belgeyi sunarak tutuklu yakınınızla görüşebilirsiniz.
Pembe odaya gizli davet
Eş görüşmesinin güvenli bir şekilde yapılabilmesi için, görüşmenin mahremiyetini ihlal etmeyecek tüm tedbirler alınıyor. Bunlardan biri de görüşme odası giriş kapısının dış kısmını gösterecek şekilde kamera konulup, kayıt yapılması.
Kurumumuz Hüküm evi ve Tutuk Cezaevi statüsünde olup, ağırlıklı olarak Uyuşturucu, Yağma,Hırsızlık, Cinsel ve Diğer suç grubu (Adam öldürme, Dolandırıcılık, Sahtecilik, Hakaret, Tehdit, Mala zarar verme vs.) suçundan hükümlüler barındırılmaktadır.
Sabah 10:00-12:00, öğlenden sonra 14:00-18:00, akşam 20:00-00.00 arası sessizlik saati uyguluyoruz. Yani bu saatler rutin çalışma saatleri olarak belirlenmiş.
Geçici koğuş : Madde 97 - Kuruma gelen her hükümlü, önce geçici koğuşa alınır ve burada en çok üç gün kalır.
Açık cezaevi
Dıştan koruma ile görevli personeli bulunmayan ve firara karşı güvenlik önemlerinin en az ve daha basit tutulduğu cezaevleridir. İyi halli, çalışma gücüne sahip ve firar etmeyeceklerine kanaat getirilen hükümlüler bu cezaevlerine gönderilir.
Adalet Bakanlığı: “Tutuklular, Müdafileri İle Mesai Saatleri Gözetilmeksizin Her Zaman Görüşme Yapabilmekte” Aynı zamanda Baromuz mensuplarından olan İstanbul Milletvekili Av.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri