CGNAT en azından BTK nezdinde yasaldır ve bir IP adresini belirli bir kişiye yanılmıyorsam 17 kişiye kadar paylaştırabilirler. CGNAT yapıldığı takdirde loglar Authenticator bazlı 2 yıl saklanmak zorundadır.
Modemdeki IP ile What Is My IP? Shows Your Public IP Address - IPv4 - IPv6 sitesindeki IP adresi aynı değilse CGNAT havuzundasındır.
Günümüzde yaygın bir kullanım alanına sahip olan bu kavramın tam olarak ne anlama geldiğine hep birlikte bakalım. İşte tüm detaylar… Cgnat, basit olarak ifade edecek olursak IP adresi üzerinden yüzbinlerce kişinin internete erişebilmesini sağlayan bir ağ yapılandırmasıdır.
CGNAT Nedir? Carrier Grade NAT veya daha çok bilinen adıyla CGNAT, en basit ifadeyle bir IP adresi üzerinden yüzlerce hatta belki de binlerce kişinin internete çıkmasını sağlayan bir ağ yapılandırmasıdır.
port yok diye alamadığınız interneti, isp (internet servis sağlayıcı) firmaları, hali hazırda kullanılan bir portu paylaştırarak çözerler. tıpkı evinizde birden fazla cihazı internete çıkarabilmek için modeminizin yaptığı gibi (nat44) bu işlemdede nat (network address translation) yapılır. tam olarak nat444 buna denir.
İlgili 34 soru bulundu
CGNAT her cihazda bulunan IP adresi üzerinden kurduğu ağ yapılanmaları ile internet erişimini mümkün kılar. CGNAT birden fazla kullanıcının tek bir IP adresi kullanarak internet ortamına çıkmasına yardımcı olan bir ağ teknolojisidir.
NAT bir ağda bulunan bilgisayarın, kendi ağı dışında başka bir ağa veya İnternete çıkarken farklı bir IP adresi kullanabilmesi için geliştirilmiş bir İnternet protokolüdür. Yani NAT bilgisayarın sahip olduğu IP adresini istenilen başka bir adrese dönüştürür.
HTS, CGNAT, GPRS VE BAZ İNCELEMELERİ
İletişim kayıtlarına ait sinyal verilerinin Savcılık ve/veya Mahkemeler yolu ile talep edilmesi sonucu temin edilen kayıtlara HTS İnceleme kayıtları denir. Açılımı Historical Traffic Search (Arama Trafiği Geçmişi/Tarihi) olan bu kayıtlar, iki türde talep edilebilir.
Carrier Grade Nat anlamına gelen CGN xdsl hatların tek bir real ipyi birden fazla lokasyonda kullanılması anlamına gelir. CGN havuzu içerinde yer alan bir ip port yönlendirmesi yapamaz.
IP adresin ile hiçbir şey yapamazlar, rahat ol. Ayrıca girdiğin tüm siteler de senin IP adresini görür uygulamalar da. Yani sıkıntı yok, en fazla hangi mahallede yaşadığını öğrenirler. Hangi şehirde yaşadığını bile yanlış gösterebiliyor, ilçeyi gösterebiliyor bazen de yanlış çıkıyor.
NAT, aynı ağ içerisinde bulunan birden fazla cihazın aynı IP'yi kullanarak internete erişebilmesini sağlayan yöntemdir. Ev veya iş yerinde kullandığınız iç ağdan dünyaya açılmanızı sağlayan bir protokol diyebiliriz NAT'a. IP adreslerin yetersiz gelmesi bu tarz geliştirmeleri ihtiyaç doğurdu.
İnternete bağlanan cihazların değişmeyen IP adreslerine, statik IP denir. Sabit olması sebebi büyük sistemlerde kullanılır. Örneğin sunucu gibi cihazlar ve web siteleri kendilerine ait bir statik IP kullanırlar. Bu tarz büyük cihazların ve kurumların statik IP kullanmalarının sebebi bunun değişmemesidir.
Basit Anlatım: 100 lü ip dediğin local ip adresidir. O bölgede ne kadar abone varsa hepsi oradaki tek bir cihaza bağlı o cihazda o kadar iyi olmadıgı için ping sorunu yaşıyorsun. Eğer gerçek bir ip adresin olursa o cihazlara hiç bağlanmadan doğruca ana sunucularla bağlantın olur.
IP Havuzu ise kullandığınız IP aralığı ile oluşturduğunuz internet kullanıcı sayınızdır. Örneğin 192.168.0.1 ile 192.168.0.112 sizin IP aralığınız olsun. Bu aralıkta bulunan sayı kadar internet kullanıcısı internetinize bağlanabilecektir.
NAT türünüz, çok oyunculu oyun veya grup sohbetini başarılı bir şekilde kullanıp kullanamayacağınızı belirler. Aşağıdaki tablo, NAT türleri arasındaki farkları ve NAT türünüze göre kiminle çok oyunculu oyunlar oynayabileceğinizi, kimi bir grup sohbetinde duyabileceğinizi göstermektedir.
Türksat A.Ş. tarafından verilen fiber internet hizmetidir. Kablo TV altyapısının bulunduğu her yerden internet hizmetini kullanabilirsiniz. Uydunet yani Kablonet, Kablo TV altyapısı üzerinden bilgisayarınıza bağlanan bir modem vasıtasıyla telefon hattına ihtiyaç duymadan internete bağlanmanızı sağlayan bir sistemdir.
Türksat fiber internet hizmetlerini kullanabilmeniz için adresinizde KabloTV alt yapısının bulunması gerekmektedir. Binamda hizmet var mı ekranında bulunduğunuz şehire göre sorgulamanızı yapabilirsiniz.
Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş., Türkiye'nin Kablo TV ve tek uydu operatörüdür. Türksat'ın eskiden kullandığı logo.
HTS kayıtları, İngilizce "Historical Traffic Search" teriminin kısaltmasıdır ve bir davada davacı, davalı, şüpheli veya sanık olan kişinin arama ve mesajlaşma geçmişine ilişkin kayıtların, ilgili operatörden müzekkere ile istenilmesi sonucu elde edilen bir delil türüdür.
HTS kayıtları ne kadar saklanır konusu da oldukça merak edilmekle birlikte; hukuki süreci etkileyecek bir süreçte mahkeme onayı ile işletmeciden HTS raporu alınabilir. Uzman kişiler tarafından gerçekleştirilen bu işlemlerde, operatörün 5 yıllık veri saklama durumuna göre iletişim bilgileri kayıt altına alınabilir.
HTS kayıtlarınızı Turkcell, Türk Telekom, Vodafone gibi GSM operatörlerinden kolaylıkla elde edebilirsiniz. Kendi hattınızın HTS kayıtlarına ulaşmanız mümkündür. Gerekli olan durumlarda operatörlerden bilgi almak mümkündür.
NAT, İngilizce Network Adress Translation kelimesinin kısaltması olan ve Türkçesi de Ağ Adresi Çeviricisi anlamına gelen bir kısaltmadır. NAT, aynı ağ içinde bulunan birden fazla cihazın aynı IP adresinden internete bağlanmasını sağlayan bir yöntemdir.
Kaynak makinelerinin koruma sınıflarında gördüğümüz IP, Ingress Protection kelimesinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Elektrik ile çalışan aletlerin katı ve sıvı cisimlere karşı koruma derecesini anlatır.
NAT protokolü gerçek bir IP adresi olmayan istemcilere sanal IP adresi atayarak LAN içerisinde erişilebilir hale getirir. Dış dünyaya açılırken de sahip olduğu gerçek IP adresini kullanarak dış dünyaya çıkmalarını sağlar. Gerçek IP olarak tek bir IP kullanılabildiği gibi birden fazla IP de kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri