Online check-in, uçakta yer belirleme işleminin internet üzerinden yapılmasına denir. Bu esnada koltuğunuzu seçebilir ve dilerseniz ek hizmet satın alabilirsiniz. İnternetten check-in işlem yaptırdığınız zaman, size özel ayrılmış kontuardan bagaj teslimi yapabilirsiniz.
Online Check-in yaptırdıysanız bagajınızı teslim etmek ve biniş kartınızı almak için Check-in bankolarına gidebilirsiniz. Eğer bagajınız yok ve biniş kartınızı bastırdıysanız direk uçuğa biniş kapılarına geçebilirsiniz.
Online check-in yapmış bagajı olanlar havaalanındaki online check-in bankolarına bagajlarını çok sıra beklemeden teslim edebiliyor. Bagajınız yoksa ve daha önceden biniş kartınızı bastırmadıysanız havaalanlarında orta alanlarda bulunan ekranlardan da kolaylıkla alabiliyorsunuz.
Check-in kontuarında bilet ve kimlik kontrolü işlemlerinizi tamamladıktan sonra varsa bagajınız teslim alınır ve biniş kartınız verilir.
Online check-in yaptıysam ve teslim edeceğim bagajım varsa ne yapmalıyım? Online check-in işlemleri sırasında yolcularımıza bagaj bilgisi sorulmadığından, bagajınızı teslim etmek için havalimanlarındaki “Bagaj Teslim” ya da “Online Check-in” bankolarına başvurabilirsiniz.
İlgili 42 soru bulundu
Uçuşa zamanında hazır olabilmemiz için, 1 Mart'tan itibaren gerçekleştireceğiniz uçuşlarımızda, yurt içi yolculuklarınızda uçus saatinden en az 45 dakika, yurt dışı yolculuklarınızda en az 60 dakika önce havalimanındaki kontuarlarımızda check-in ve bagaj teslim işlemlerinizi tamamlamış olmanız gerekmektedir.Check-in ...
Bu sebeple havalimanına vaktinde gitmenizi öneririz. Avrupa uçuşlarında kalkıştan en az 2 saat önce, kıtalararası uçuşlarda ise kalkıştan en az 3 saat önce havalimanında olmaya özen gösterin.
İç hat seferlerinde uçuşun tarifeli saatinden 45 dakika önce, dış hat seferlerinde uçuşun tarifeli saatinden 60 dakika önce check-in işlemleri sona erer.
Online check-in yaptığınızda havalimanındaki bagaj ve güvenlik süreçleri nedeniyle kalkıştan iç hatlarda 2 saat, dış hatlarda 3 saat önce terminale gelmeniz önerilir.
Türk Hava Yolları'nda ekstra bagaj hakkı hem Business uçuşlar için hem de ekonomi uçuşları için 23 kg'lık bir valiz kabul ediliyor. 1 parça ek bagaj için 80 USD tahsil ediliyor. Anadolu Jet'te direkt uçuşlarda ek bagaj hakkı kilogram başına 16 TL iken, aktarmalı uçuşlarda ise 24 TL.
Patlayıcı özellik taşıyan hiçbir ekipman, yolcu uçağı kargo bölümüne kabul edilmez. Aynı zamanda sıvı yakıtlar da kayıtlı bagaj bölümüne kabul edilmemektedir. Yangın söndürücüler, asitler, alkali ya da radyoaktif maddeler, kati surette uçağın içerisine alınmamaktadır.
İç hat uçuşlarında uçuştan 60 dakika, dış hat uçuşlarında ise uçuştan 75 dakika önce check-in işlemleri sona erer.
Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir. Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
Mobil biniş kartı, havalimanı güvenlik kontrol ve boarding (uçağa biniş) noktalarında görevlilerin uçak biletinizi tanımlayabilmesini sağlar. Pegasus Hava Yolları aracılığı ile aldığınız mobil biniş kartınız, bagajınız yoksa uçağa hızlı bir şekilde binmenize imkan tanır.
Bagajınızı havalimanında kontuara verdikten sonra belirli güvenlik kontrolleri yapılır ve aynı uçağın bagajları bir arada toplanır. Yer hizmeti görevlileri aynı uçağa yüklenecek tüm bavulları römorklara yükler ve uçağa götürür. Bavullar uçağın altındaki kargo bölümüne yüklenir ve hava yolunun sorumluluğunda taşınır.
Ancak işlemlerinizin sorunsuz yapılabilmesi için uçuşun kalkış saatine; iç hat uçuşları için 1,5 saat ve dış hat uçuşları için 2 saat kala havalimanında bulunarak check-in kontuarlarına başvurmanızı tavsiye ederiz.
Hayır, e-biletinizin çıktısını yanınızda taşımak zorunda değilsiniz. Bilet numarası, rezervasyon kodu (PNR) ve kimliğinizle kontuarda işlem yapabilirsiniz.
Eğer bagajınızı uçak altına teslim etmek istiyorsanız, havalimanlarındaki kontuarlara bagajınızı kayıt ettirmeniz gerekmektedir. Kontuardaki görevli bagajınızın ağırlığını ölçelerek eğer kilosu biletinizin ait olduğu uçuş sınıfınızın sağladığı şartların üzerinde bir ağırlıktaysa sizden ek ücret talep edebilir.
Bagaj kuralları
Parça ve kg konseptine dahil olan uçuşlarınızda serbest bagaj hakları her bir parça için 158 cm'yi geçmeyecek şekilde Economy Class'ta 23 kg, Business Class'ta 32 kg'dir.
Sırt Çantası Kabin Bagajı Sayılır Mı? Kabin bagajı valiz olabileceği gibi sırt çantası da olabilir. Bagajın şekli veya ürün yapısı çoğu durumda önemli değildir. Burada kabin bagajı için temel şartlar ağırlık, ölçü ve içeriktir. 8 kilogramı geçmeyen ve ölçü limitlerine uygun sırt çantaları kabin bagajı sayılır.
100 ml'den daha küçük boyutlarda olan deodorant ve parfümleri kabin bagajınızda taşıyabilirsiniz. Diğer yolcuların konforu açısından deodorant ve parfümlerinizi koku sızdırmayacak şekilde taşımanızı öneririz.
Çoğu havaalanında bagaj teslim noktaları ve Check-in kontuarlarının açılış saati iç hatlarda planlanan uçuş süresinden en az 2 saat öncedir. Dış hatlarda ki açılış saati ise en az 3 saat ile 4 saat arasında değişiklik göstermektedir. Kıtalararası uçuşlarda 4 saati geçebilmektedir.
Türkiye'de 1 Nisan 2012'de yayınlanan kararnameye göre tam katı halde olmayan yiyeceklerin kabin bagajında taşınması yasak. Dolayısıyla salça da tam katı yiyecek sayılmıyor ve maalesef uçağın içine alınmıyor.
Dış hat 1 saat, iç hatta 45 dakika kalaya kadar işlem yapabilirsiniz. İşleminizi tamamladıktan sonra dış hatta 45, iç hatta 30 dakika önce yolcu salonunda uçağa biniş için hazır olmanızda fayda var.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri