2 su bardağı krema. 500 gr krem peynir. 1.5 su bardağı şeker. 1 paket vanilya (isteğe bağlı)
400 gram (2 adet) krema. 2 büyük ya da 4 küçük yumurta. Yarım su bardağı şeker. 2 paket vanilya.
Türkiye'de cheesecake yapımı için labne peynir tercih ediliyor.
İlgili 17 soru bulundu
-Fırını mutlaka turbo (fanlı) ayara getirin. Böylece dışı daha yanık, içi daha akışkan ve yumuşak olacaktır. -Pişirme süresi tamamen fırınınıza ve nasıl sevdiğinize bağlı.
Tatlınız oda sıcaklığına geldikten sonra en az 6-8 saat buzdolabında vakit geçirmesine izin verin, böylece cheesecake kıvamını alacak ve tadı müthiş olacak.
Un, nişasta ve vanilya da harca eklenirken kısa süreli ve düşük hızda çırpılmalı, Cheesecake içi su dolu fırın tepsisinde pişirilmeli ve kelepleçi kalıbın altı ve yanları folyo ile kaplanmalı, Cheesecake pişerken fırın kapağını açmayın, Cheesecake pişince fırını kapatın.
Son 2-3 senedir ülkemizde de bulmak mümkün artık. Tadı biraz süzme yoğurt ve labne peynirine benziyor. Eğer quark bulamazsanız yakın bir tadı elde etmek için labne de kullanabilirsiniz.
Türkçe'ye “Peynirli Kek'' olarak çevrilen cheesecake'in adı, temel maddesi olan peynirden geliyor. Tahmin edilenin aksine, oldukça uzun bir tarihe sahip olan bu tatlı, geçmişten günümüze birçok değişime uğruyor ve çeşitleniyor. Tatmin edici lezzeti ve hafif yapısı onu yıllar boyu vazgeçilmez kılıyor.
Fırından çıkardığınız cheesecake oda sıcaklığına geldiğinde servis tabağına aktarıp buzdolabında en az 8 saat soğumaya bırakın. Buzdolabında tazeliğini 3 gün boyunca koruyacaktır.
Öneri: Arzuya göre daha yoğun bir yapı için yoğurt yerine aynı miktarda süzme yoğurt veya labne peyniri kullanabilirsiniz. Cheesecake'i Dr.
Akçağaç şurubu ya da özütü vanilya yerine kullanabileceğiniz mükemmel bir ekstredir. Hamurişi tariflerinizde kolaylıkla kullanabilirsiniz. Ancak burada da miktar çok önemli. Eğer tarifiniz de şeker yoksa miktarı çoğaltabilirsiniz.
Yumurta miktarı fazla değil, yumurta kokmuyor. Eğer yaptığınız cheesecake yumurta kokuyorsa bayat yumurta kullanmışsınız demektir. Kıvamı cheesecake gibi değil, daha ziyade ıslak bir pandispanya gibi oluyor.
Vanilin Nasıl Kullanılır? Vanilini çöreklerde, süt ve hamur tatlılarında, kurabiyelerde, pastalarda ve keklerde lezzet vermek amacı ile kullanabilirsiniz.
Ilındıktan sonra fırından çıkarıp 1 saat kadar soğuduktan sonra hazırladığımız sosu üzerine dökün. Dolapta 1 gece dinlendirip servis edebilirsiniz.
Cheesecake harcı içeriğindeki yumurta sayesinde ısı ile buluştuğunda kabarır. Pişme işleminden sonra yavaşça soğurken çöker ve çökerken çatlama meydana gelir. Bu sebeple küçük bir bıçak yardımı ile fırından çıkardığınız tatlınızın kenarlarındaki yağlı kağıttan biraz kurtararak çatlamayı minimuma düşürebilirsiniz.
Kekinizi fırından alırken ortası hafifçe sallandığı için pişmemiş gibi gelebilir ama soğudukça aynı yanları gibi ortası da yoğunlaşıyor. Kek tabanı bol miktarda yağ içerdiği için fırından çıktığında yumuşak oluyor, cheesecake soğuduğunda o da sertleşmiş oluyor.
Daha sonra fırın 160 dereceye indirilip kekin üzeri pembeleşinceye kadar bir on dakika daha fırında tutulur. Sosu için toz şeker, nişasta suyla karıştırılır. Daha sonra frambuaz ya da vişne eklenip kısık ateşte pişirilir. Pişen sos ılınınca soğuk cheese cake'in üzerine dökülür.
Cheesecake yapmak için ihtiyacınız olan ilk şey bir kelepçeli kalıp. Kelepçeli kalıp yerine normal bir tepsi kullandığınızda cheesecake'inizi çıkarıp servis etmekte zorlanabilirsiniz.
İlk olarak cheesecake yapmaya tabanını hazırlamakla başlayalım. Burçak bisküvileri, güzelce un şeklini alıncaya kadar robottan geçirelim.
Keke Bakmak. Kenarlarda biraz kabarma ve kızarma olup olmadığını kontrol et. Kenarlardaki 1,3 cm'lik halka kahverengileşmeye ve kalıptan hafifçe kabarmaya başladığında cheesecake'in piştiğini anlarsın.
Nişasta! Cheseecake için mısır nişastası veya un ekleyebilirsiniz. Çatlamaya karşı koyacak olan nişasta veya un kekin dilimler halinde kesilmesi sırasında dağılmayı önlemektedir. Un veya nişastayı krem peynirine eklerken mutlaka çok fazla çırparak lezzetlerin bütünleşmesini sağlamalısınız.
2-Yumurta kokusu herkesin baş korkusu. Yumurta sayısı az olmadığı için kokuya da aşırı hassasiyeti olan kişiler için önerilerim; fırın derecesini düşürmeleri ve böylece yumurtanın pişmesini engellemeleri. Harcına vanilya ilavesi yapmaları ve en önemlisi cheesecake'i bir gün geç tatmaları.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri