Yoğunlaştırılmış şekerli süt bu malzemeler arasında yer alıyor. Cheesecake'inizin lezzetine katkısı fark edilir olacak. Bunun dışında ekşi kremaların bir alternatifi olarak yoğurdu tülbentten süzdürerek kullanabilirsiniz. Kıvamına destek olması için çiğ krema da kullanabileceğiniz bir diğer malzeme oluyor.
1 fincan tuzsuz kaju fıstığını birkaç saat suda bekletin. Kabuklarını ayıklayın ve ¾ su bardağına biraz tuz ekleyerek çırpın. Pürüzsüz hale gelene kadar bu işleme devam edin ve gece boyunca buzdolabında bekletin. Bu kremayı soslarınızda ve çırpılmış tatlılarınızda kullanabilirsiniz.
*Kremanın kıvamı çok koyu olursa istediğiniz kıvama getirmek için süt ekleyebilirsiniz. *Sütü fazla eklemeyiniz çünkü buzdolabında kalınca katılaşıyor.
Krem Şanti (Whipped Cream)
Pastacılıkta oldukça yaygın kullanılan bir diğer krema çeşidi ise krem şantidir. Kremaya şeker ilave edilerek çırpılması sonucu elde edilen krem şanti, özellikle meyveli tatlılarda, pastalarda ve dondurma tariflerinde tercih edilir.
İlgili 30 soru bulundu
Derin bir kaseye yumurta sarısı, un, tuz ve limon suyunu ekleyin. Güzelce karıştırın. Ardından sütü azar azar ilave edin ve topaklanmaması için sürekli olarak mikser ile karıştırın. Yaklaşık 10 dakika yüksek devirde çırpılınca kıvam alacak.
Elenmiş un ve mısır nişastasını derin bir tencereye alın. Üzerine süt, yumurta, şeker ve vanilya özütü ekleyip tüm malzemeyi topaklanmaması için bir mikser yardımıyla karıştırın. Ocağa aldığınız krema karışımını kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
buharlaştırılmış kadar kalın değil yoğun krema gibi, ancak normal sütten daha kalın. Bu nedenle, çorbaları ve sosları hızlı bir şekilde kalınlaştırmak için çimdik olarak kullanılabilir. Ayrıca pişirme için iyi bir seçimdir. 1:1 oranında basit bir değişimde buharlaştırılmış süt kullanıne.
Her süt kaynatışınızda bir kabın içine kaymakları toparlayın ve buzdolabında dondurun. Oda sıcaklığında buzlarını çözdürüp, çırpıcı yardımıyla hafifçe çırpın. Çok çırparsanız tereyağı elde edersiniz, az çırparsanız süt kreması.
Makarnada da krema yerine yoğurt kullanabilirsiniz.
Çiğ sütü derin bir tencere içine alın ve orta ateşte kaynatın. Kaynadığında üzerinde bir kabuk oluşana kadar bekleyin. İyice kaynayan sütü ocaktan alın ve üzerini kapatarak 1 gece dinlendirin. Ertesi gün, sütün üzerinde oluşan kaymakları cam kavanoza doldurun ve buzdolabında muhafaza edin.
Pastacı Kreması İçin; orta boy derin bir tencere içine 1 adet yumurta kırın. Üzerine 1 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı toz şeker koyun. Son olarak karışım üzerine 2 su bardağı süt dökün. Tel çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın.
Cheesecake kreması için; 3 yumurta, 600 gram labne peynir, 1 su bardağı toz şeker, 1 kutu sıvı krema, 1 limon kabuğu rendesi ve suyu, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı dolusu nişastayı bir kaba alın. Mikserle pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız kalıba kremalı karışımı dökün.
Süt yerine içerisinde kullanacağınız krema kekinizin yumuşacık bir dokuya sahip olmasını sağlayacaktır. Diğer yandan kabartma tozunun üzerine ekleyeceğiniz soda kekinizin dilediğiniz şekilde kabarmasına yardımcı olacaktır.
İnek sütü kreması, emülgatörler (yağ asitlerinin mono ve digliseritleri), kıvam arttırıcı (Sodyum aljinat ve karragenan; yenilebilir deniz yosunu özlerinden elde edilmiştir). En az %30 süt yağı içerir. Sütte doğal olarak bulunan süt şekerini içerir.
Krema Soğuk Muhafazası
Kremaların özellikle su kayıplarından korunması gerekir. Dondurulmuş kremanın raf ömrü 1-2 gündür. Krema, pastörizasyon ya da deodorizasyon işleminin ardından, şok soğutma uygulanarak 22 °C'nin altına soğutulur.
“Krema” ve “Bitkisel yağ esaslı krema” yemek, sos, pasta ve tatlılarda kullanılan benzer ancak farklı ürünlerdir. ” Krema“, bolca süt yağı içeren bir süt ürünüdür. “Bitkisel yağ esaslı krema” ise kremadaki süt yağının yerini kısmen yada tamamen bitkisel yağların aldığı bir üründür.
Kremaları derin bir kabın içine döküp mikserin en son ayarında 10 dk kadar çırpın. Önce çökelek gibi olacak sonra suyunu salıp sertleşecek. O arada biraz tuz ekleyip, çırpın. Mikser zorlanacak biraz sonra yağı top haline getirin.
Süt, şeker, un, yumurta sarısını tencereye alıp hepsini bir çırpıyoruz. Sonrasında ocağın üstüne alıp kısık ateşte devamlı çırparak karıştırıyoruz. Kaynayan kremanın altını söndürüp tereyağı ve vanilyasını da ilave edip tekrar çırpıyoruz. Kremayı soğutup, mikserde çırpıyoruz.
Tereyağını eritip unu ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun. Et suyunu azar azar ekleyip karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince krema, tuz ve karabiber ekleyip 1 dakika kaynatın ve ocaktan alın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri