Mutfak duvarlarındaki yağlardan kurtulmak için Cif Ultra Hız Yağ Çözücü Sprey yeter! Tencerenizden mutfak duvarlarına sıçrayan yağ lekeleri ve kirleri temizlemek için kirin üzerine Cif Ultra Hız Yağ Çözücü Sprey sıkın ve 10 saniye bekleyin. 10 saniye sonunda Cif Mikrofiber Mutfak Bez ile kiri zorlanmadan temizleyin.
Bu ürünler fazla köpürmemesi ile de kolay şekilde durulanır. Durulama işleminden sonra da leke bırakmaz.
Duvar silme bezi olarak geride hav, leke ve iz kalmaması için sadece mikrofiber bez kullanmalısınız. Normal bezler kiri oradan oraya sürüklerken, mikrofiber bezler tüm tozu ve kiri bünyesine hapseder.
3- Sabunlu Su İle Duvar Temizliği
İlk olarak bir kova ılık su, bir miktar sıvı sabun (bulaşık veya el sabunu olabilir), yumuşak bir sünger, duvar silme mopu ya da mikrofiber bez hazırlayın. Kovanın içerisine ılık suyu dökün ve birkaç damla sıvı sabun ekleyin.
Sabunlu su asırlardır duvar temizliği konusunda evde temizlik yapanlara yol göstermiştir. Sabunda bulunan temizleyici maddeler sayesinde duvarda ne kir kalacak ne de leke. Yarım kova suyun içine sıvı sabunu ya da rendelenmiş kalıp sabunu ekleyin.
İlgili 35 soru bulundu
Kalorifer kaynaklı is lekeleri, çocuklarınızın duvarları boyaması, mutfakta duvarlara sıçrayan yağ lekeleri, sigara dumanı kaynaklı lekeler ve kirleri artık dert etmenize gerek yok. Duvarınızdaki lekelere Asperox Sarı Güç uygulayıp bir bekledikten sonra ıslak bir bezle silerek tertemiz duvarlara kavuşabilirsiniz.
Bir bardak amonyak, yarım bardak beyaz damıtılmış sirke veya elma sirkesi ve çeyrek bardak karbonat kullanarak kendi temizleyicinizi de yapabilirsiniz. Yine ılık suyla karıştırın ve ardından duvarları sünger veya bezle silin. İşiniz bittiğinde temiz su ile silerek durulayın.
Özellikle yağlı ve su bazlı boyalarla renklendirilen duvarlarda kirlerin temizlenmesi daha kolaydır. Bu tip duvarları silmeden önce hafifçe su ile yıkamak, yıkama imkânı yoksa bolca ıslatmak faydalı olacaktır. Ardından herhangi bir kovanın içerisine su bazlı bir deterjan dökerek saplı bezlerle temizlenebilir.
DUVAR KAĞIDI
Eskiyen duvar kağıtlarını çıkarmak kadar zor bir şey yok. Fakat yumuşatıcı ile kolay bir yolu var. Bir kapak sıvı yumuşatıcıyı bir litre suyla karıştırın ve solüsyonu duvar kağıdının üzerine sıkın. Sadece yarım saat bekleyin sonrasında rahatça temizlenebilir.
Karbonat, nişasta, limon suyu, sirke gibi duvar lekelerini temizlerken yaygın olarak kullanılan, kimyasal olmayan bazı doğal ürünler vardır. Eğer bunlardan birini kullanmayı düşünüyorsanız dikkat etmemiz gereken ilk nokta, bu maddelerin sileceğimiz duvara göre çeşitlilik gösterecek olmasıdır.
Beyaz sirke, duvardaki is lekesini çıkarmak için etkili bir doğal temizleyicidir. Eşit oranlarda beyaz sirke ve suyu bir sprey şişesine doldurun ve iyice karıştırın. Lekenin üzerine bu karışımı püskürtün ve bir sünger veya temiz bir bezle hafifçe silin. Sirke, duvar yüzeyindeki lekeyi çözer ve temizler.
Bir kovaya su doldurun ve temizlik malzemesi olarak yüzey temizleyici, bulaşık sabunu veya sirke tercih edin. Mikrofiber bezinizi hazırladığınız karışımda yıkayıp sıktıktan sonra duvarlarınızı yukarıdan aşağıya silin. duvara doğru uçuşarak yapışır.
Beyaz kalıp sabun, deri koltuklarda kullanılması uygun malzemeler arasındadır. · Deri koltuk, beyaz sirke ve su karışımıyla da temizlenebilir. · Aynı zamanda arap sabunu ve su karışımından elde ettiğiniz solüsyon ile deri koltukta oluşan leke çıkarılabilir.
Mutfak ve banyolarınızda oluşan su, kireç ve kir lekelerini anında çözerek yüzeyleri pırıl pırıl yapan Cif sprey, halı ve koltuk gibi yumuşak yüzeyleri temizlemek için de birebir.
Başlamadan önce duvarları bir bezle silin ve herhangi bir yüzey tozunu temizleyin. Domestos sprey gibi çamaşır suyu bazlı bir temizleyici püskürtün, ellerinizin korunduğundan ve odanın iyi havalandırıldığından emin olun.
Faydaları Duş, lavabo, musluk ve fayanslarda etkilidir. En zorlu kireç lekelerini %100 söker, pas lekelerini çıkarır.
Çamaşır Sodası
Bezi çamaşır sodalı suya batırıp duvarı ovalamak suretiyle silmek, bant lekelerinin çıkarılmasında etkili olabilir.
YER TEMİZLİĞİ
Yüzeyleri temizlemek için hazırladığınız suya da yumuşatıcı karıştırdığınızda harika bir sonuç alacaksınız. Tozdan, kirden kurtulmanın yanı sıra evinizde hoş bir koku oluşacak ve zeminin yumuşadığını göreceksiniz.
Bütün yüzeyi temizlemek için zemini bu ıslak bezle silin. Hazırladığınız su ve çamaşır suyu karışımı, zemini kolaylıkla dezenfekte de edecektir.
Eğer leke hala duruyorsa, biraz oksijenli su veya ahşap temizleyici kullanabilirsiniz. Sert yüzeylerde, tiner veya alkol gibi çözücüler kullanarak lekeyi çözebilirsiniz. Cam yüzeylerde ise cam temizleyici sprey veya sirke-su karışımı kullanarak lekeyi çıkarabilirsiniz.
Tuz ve limon suyu karışımı duvardaki boya lekelerini çıkarmak için kullanabileceğiniz doğal yöntemdir. Tuzu limon suyuyla karıştırın ve lekenin üzerine sürün. Bir süre bekledikten sonra lekeyi bezle silerek temizleyin. Buhar temizleyiciler evdeki birçok yüzeyi temizlemek için kullanılan etkili araçlardır.
Parke boya lekesi kurumuş ise bir miktar tiner dökerek temizleyebilirsin. Plastik bazlı parke boya lekesini silmek için boya henüz taze iken kolayca silebilirsin. Boya kuruduğunda amonyak ve ardından, pudra dökmeli; en sonunda ıslak bir bez ile silmelisin.
Göz kararı ve ihtiyacınız kadar karbonatı ılık su ile karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı duvarınızın ufak ve görünmeyen bir kısmında test edin eğer boyaya zarar vermediyse rahatlıkla temizlemeye devam edebilirsiniz. Hazırladığınız bu karbonatlı karışımı duvara ovalayarak, fazla bastırmadan uygulayın.
Bir kap içinde bir fincan sirke ile bir bardak sıcak suyu karıştırın. Dolap içi, duvar yüzeyi ve halıda oluşan küf lekelerinin üzerine bu karışımı dökün. 10 dakika kadar bekledikten sonra ılık nemli bir bez ile lekenin üzerini temizleyebilirsiniz.
Duvar boya kusması ve çözümü
Eğer ki, duvar boyayı kusuyor ve boya tutmayan duvar sorunu yaşanıyorsa, bu durum duvarın temel yapısı ve nemlilik oranından kaynaklanıyor olabiliyor. Bunun çözümü de tamamen saten alçı çalışması yaptırmak olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri