Çift Cam Ünitesi Ara boşluklar yaygın olarak 12 mm yada 16 mm dir. Ara boşluk mesafesi ne kadar artarsa camın yalıtım değeri o kadar iyi olur. Ayrıca, iki cam arasında dolgu olarak hava yada argon gazı kullanılabilmektedir.
Genelde standartlar dahilinde 6mm cam kullanılması halinde açılmayan camlarda eğer açılacaksa minimumda 8mm cam kullanılması daha kullanışlı ve doğru olacaktır.
Yoğunluğu 18 °C 'de 2500 kg/m³ •Cam ebatları (maksimum): 3,20m X 6,00m (Türkiye'deki üretim koşulları) •Cam kalınlığı (Normal standartlarda): 1mm – 19 mm arasında değişir. yarı saydam hale getirilmiş camdır.
Temperli cam ise 8 mm 10 mm veya daha kalın camların fırın odasına sokularak 1000 derece ısıtılarak bir bütün hale gelmesi sağlanır. Daha sonra iç katman ve dış katman sağlamlaştırılır. Temperli camın kırılması imkansızdır. Ofislerde ofis bölme sistemleri kullanılan yerlerde en sağlam sistem temperli camdır.
Cam ile Isı Yalıtımı nasıl elde edilir ? Teknolojinin gelişmesi ile yalıtım camı (çift cam) üretimi gerçekleştirilmiştir. Aralarında kuru hava barındıracak şekilde iki camın fabrika şartlarında birleştirilmesi ile oluşturulan yalıtım camı üniteleri tek cama göre ısı kayıplarını yarı yarıya azaltır.
İlgili 35 soru bulundu
Cam ve ara boşluk kalınlıkları çok değişiklik arz etmekle birlikte, ısıcamlar genel talebe göre 4 mm cam, 12 veya 16 mm boşluk ve 4 mm tekrar cam olmak üzere imal edilirler. Bu camlar 4+12+4 ve 4+16+4 şeklinde bilinirler.
Pencerelerden gelen bu soğuk havayı önlemek için ise menteşe tamiri, camların ısı camlı pencerelerle değiştirilmesi, PVC pencere sistemlerinin kullanılması, pencere kenarlarına macun ve silikon çekilmesi, daha fazla açık olan kısımlara ise yalıtım köpüğü sıkılması gibi işlemler yapılabiliyor.
Kullanım alanına temperli camların ölçüleri değişkenlik göstermektedir. Standart 3 mm kalınlık ölçüsünde minimum ebat 300×400 mm, maximum ebat ise 1000×2000 milimetredir. Çapak olarak bilinen 4-12 mm kalınlıkta minimum ebat 180×350 mm iken maximum ebat 2400×3500 milimetredir.
Çift cam tam olarak bir yalıtım camıdır. En az iki plakadan oluşur. İki cam plaka arasına ortam basıncına uygun bir şekilde gaz yerleştirilir. Bu sayede çift camlar elde edilmiş olur.
Normal pencere camları Farklı kalınlıklarda ve çekme yöntemi ile üretilen camlardır. Pencerelerde kullanılan camların kalınlıkları anma adı olarak 2, 3, 4, 5, 6 ve 7 mm'dir.
Çift camlarda, iki cam katmanı arası kuru hava barındıran bir boşluk bırakılmaktadır.Böylelikle sıcak havanın dışarı sızması gibi durumlar nispeten azalmış olur. Çift cam üretiminde bu hava boşluğunu sağlamak için genellikle bir alüminyum çıta eklenir.
Pencerelerdeki tek cam uygulamalarını sonradan ısı cam a çift cam a çevrilmesi mümkündür. Fakat bilinmesi gereken en önemli şey şudur ki pvc pencrenin ısı cam çitasının teminini sağlayabilmek. Eğer ki pvc çita üretimden kalkmışsa yapacak çokda birşey yoktur.
Temperleme işlemi detaylı ve tekrarlı işlemler olduğu için cam kenarları pürüzsüz olur, diğer camlar gibi pürüzlü ve keskin olmaz. Camın küçük bir noktasına kesici bir aletle çizik atılır eğer beyaz ve net bir çizgi oluyorsa cam temperli camdır.
Fotokromik camlar:
%100 UV koruması sağlayan ve güneş ışığında kendiliğinden koyulaşan saydam ışığa duyarlı camlardır. Bunun yanı sıra, fotokromik camlar her ortamda tüm gün boyunca ışığa karşı koruma sağlayan en iyi değişken camlardır.
Standart Lamine üretimi 0,38 mm kalınlıkla renksiz PVB ile yapılmaktadır. Ayrıca 0.76, 1.14, veya 1.52 mm kalınlıkla yapılabilir. Laminasyonda kullanılan cam/camlar temperli ise 1,52 mm kalınlıkla PVB kullanılmaktadır.
Cam kalınlığı ölçer esas olarak camın kalınlığını ve ara hava tabakasının kalınlığını ölçmek için kullanılır. Lazer yansıma prensibi kullanılarak, camın ve hava ara katmanının kalınlığı camın bir tarafına yerleştirilerek ölçülebilir, bu özellikle kumpas gibi aletlerin ölçülmesinin zor olduğu yerler için uygundur.
Çift camın temel işlevlerinden biri ısı yalıtımını artırmaktır. İki cam tabakası arasındaki boşluk, iç mekandaki sıcaklığın dış koşullardan daha iyi korunmasını sağlar. Bu, kış aylarında ısınma maliyetlerini azaltırken yaz aylarında iç mekanın serin kalmasını sağlar.
Çift camlar, diğer adı ile ısıcam olarak bilinir. İki ya da üç düz camdan meydana gelebilir. Isıcamlarda tabakaların arası vakum ya da gazla ile doldurulmuş boşluklardan oluşur. Ayrıca enerji tasarrufu konusunda etkili çözümler sunan çift camlar, ses yalıtımı için de çok fazla kullanılır.
Evet; her cam gibi temperli cam da kırılabilir veya diğer tabirle patlayabilir.
Duşakabin Cam Kalitesi ile Uzun Ömürlü Bir Kullanım Elde Edin! Duşakabin cam kalitesi için önemli unsurlar arasında yer alan cam kalınlığı, kesinlikle 5 MM altında olmamalıdır. Bu kıstas harici, camların kesinlikle şişe camdan üretildiğine emin olmalı ve garanti sürecinin varlığına bakmalısınız.
Normal camlar kırılma sonrası keskin parçacıklara ayrılıp yaralanmalara neden olabilirken, temperli camlar ise kırıldıklarında küçük ve keskin olmayan parçalara ayrılırlar. Bundan dolayı yaralanma riski en aza indirgenmiş olur. Orijinal cama kıyasla 4-5 kat daha fazla dayanıklıdır.
Pencere sistemleri plastik malzemelerdir. Dış hava koşullarında yaz aylarında genleşir, kış ayların ise gerilir. Bu durum açılan pencerelerin ayarlarının bozulmasına neden olur.
Pencereden su sızması halinde yapı marketlerden temin edilebilecek saf silikonlar, özel silikon sıkma aleti ile pencere kenarlarına çekilir. Bu kapsamda pencere kenarı su izolasyonu sağlanırken, saf silikon ile uzun süre çatlamayan bir yalıtım malzemesinden yararlanılır.
Antibakteriyel özelliğe sahip çekomastik silikonlar, PVC, alüminyum, ahşap ve demir doğramaların montajında, duvar çatlaklarında, olukların çatıya bağlantı bölmelerinde, su ve hava izolasyonu sağlamak için baca diplerinde ve süpürgelik boşluklarında kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri