Peynir, domates ve çay en iyi eşlikçileridir. Tatlı ile yiyecekseniz reçel, bal kaymakla da muhteşem olur.
Peynir, zeytin, domates gibi kahvaltılıklarla da afiyet olur; reçel ya da çikolata ile nefis olur. Biz özellikle ev yapımı nefis incir reçeli ile öneriyoruz.
En İyi Cevaplar. güzel demlenmiş kokulu bir çay ve ağızda eriyen yarım yağlı beyaz peynir. başka lezzete gerek yok yanında.
Köfte yanına karışık kızartma mükemmel uyumlu olacaktır. Kabak tarator hafif ve lezzetli bir meze alternatifidir. Sofralarınızı zenginleştirecektir. Makarna salatası oldukça doyurucu ve lezzetli bir salatadır.
Patlıcan kızartmasının yanına makarna, et, tavuk ve pilav yemeği çeşitlerinden istediğinizi ekleyebilirsiniz. Kuru köfte yanına patlıcan kızartması çok yakışır. Tavuklu bulgur pilavı yanına patlıcan kızartması ekleyebilirsiniz.
İlgili 17 soru bulundu
Mayasız Hamur Kızartması Tarifi, Yogurtlu-Hamur Kizartmasi, Pişinin Yöresel İsimleri ile Alakalı Diğer Hususlar ve Pişi Hamur Kizartmasi Püf Noktaları Pişi Nerede meşhur? Mafiş hangi yöreye ait? Pişiye Kars, Ardahan ve Artvin bölgelerinde mafiş adı verilir.
Pişi (Rusça: пышки) diğer adlarıyla bişi, bavırsak, bavursak, tuzlu lokma, halka (Başkurtça: бауырһаҡ, Kazakça: бауырсақ Kazakça telaffuz: [bɑwərˈsɑq], Kırgızca: боорсок Kırgızca telaffuz: [boːrˈsoq], Moğolca: боорцог Moğolca telaffuz: [ˈpɔːrtsʰəq], Rusça: баурсак, Tatarca: бавырсак, Özbekçe: bog'irsoq Özbekçe telaffuz ...
Pişi hamurunu kocaman kabartmak istiyorsanız mutlaka sihirli malzemeleri hamurun içerisine koyun. Nedir bu sihirli malzemeler diye sorarsanız bu malzemeler yoğurt ya da süt ve elbette soda. Özellikle hamurun içerisine konan soda, hamurun iki katına çıkmasına yardımcı oluyor.
Sıvı yağda önce patatesler sonra kabaklar, patlıcanlar en son da sonra biberler ve pırasaları kızartılır.
Eğer patates kızartmasını kahvaltıda sunacaksanız, biber ve sarımsakla zenginleştirilmiş domates sosu ile servis edebilirsiniz. Kızarttığınız patateslerin üzerinde sıcak domates sosunu gezdirerek şık bir sunum hazırlayabilirsiniz. Patates kızartmasının olmazsa olmazları, tabi ki soslardır.
Yoğurtlu Biber Kızartması yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, tavuklu şehriye çorbası, zeytinyağlı portakallı kereviz, beşamel soslu mantarlı börek ve yoğurtlu biber kızartması son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Pişi İçin Malzemeler :
1 çay kaşığı tuz. 1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu. 2 su bardağı un. Kızartmak için sıvı yağ
Dilerseniz hamuru geceden yada yapmadan önce de mayalayabilirsiniz. Ama geceden mayalanınca sabaha kızartılınca çok pratik oluyor.
Mayasız peynirli pişi; kısa sürede çok kolay bir şekilde hazırlayacağınız, asla yağ çekmeyen, mayasız, dışı çıtır, içi yumuşacık ve çok lezzetli bir hamur kızartması tarifidir.
Mayalı hamur; yumurtalı ramazan pidesi, kaşık dökmesi, kahvaltılık çörek, simit pişi, yufkadan fındık lahmacun, halka pişi, tuzlu lokma, peynirli dızmana böreği, tavada mayalı katmer, susamlı pişi, tava çöreği, maydanozlu pişi, göçmen böreği, doyuran pizza, yağsız poğaça, orjinal ramazan pidesi, patatesli bazlama vb ...
Pişi hamuru sert yoğrulursa kabarmaz ve şekilleri güzel olmaz. En önemlisi lezzetli olmaz. Hamurun kıvamı çok önemli. Bunun yanında kullanılan kabartma tozu, karbonat veya mayanın taze olması gerekir.
Patates dilimlerini nişastalarını bırakması için tuzlu ve soğuk (buzlu) suda bekletin. Kızartma yağını derin bir tava ya da tencereye alıp yavaş yavaş kızdırın. Suyunu süzüp kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız patatesleri kısık ateşte, derin yağda 3-4 dakika kadar pişirin.
Patateslerinizi kızartmadan önce içine tuz eklediğiniz maden suyunda yarım saat kadar bekletirseniz çıtır çıtır patateslere kolayca kavuşabilirsiniz.
KIZARTMA YAĞINA TUZ VE EKMEK İÇİ EKLEYİN
Yağın sıçramaması için kızartma yağının içine bir fiske tuz ekleyin. Sebze kızartacaksanız da yağın içine ilk olarak bir iki parça ekmek içi atın sevgili okur. Bu durum, sebzelerin yağ sıçratmadan pişmelerini sağlayan en etkili yöntem.
Hamurumuzu güzelce yoğurduktan sonra üzerini streçleyelim ve temiz bir bez ile de sararak 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım. 1 saat sonunda mayası gelen hamurumuzu un serptiğimiz tezgah üzerine alarak bir kaç kere daha yoğuralım ve havasını alalım.
Sütün yağlı yapısı ve enzimleri sudan daha iyi bir emülsiyon sağlar. Bu da hamura fazladan bir çıtırlık olarak yansır fakat hamurda elastikiyeti artırır. Yoğurt, hamura işlenebilir bir kıvam kazandırır fakat kabarmasını ve piştikten sonra sertleşmesini etkiler. Bu nedenle herbirinin kullanım yerleri farklılık gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri