Adetten temizlendikten sonraki 2. gün adet süresine bağlı olarak adetin 7. ve 9. günlerine denk düşmektedir. Yumurtlama günü hesaplanırken adetin ilk günü baz alınır. Yumurtlama gününe yaklaştıkça gebe kalma olasılığı başlar.Gebe kalma ihtimali % 15-20 aralığındadır. Adetten 2 gün sonra gebe kalma ihtimali vardır.
Kadınların uzmanlara yönelttiği bu sorular düzenli adet gören kadınlar için değerlendirildiğinde hayır cevabını vermek mümkündür. Bir kadının adet bittikten hemen sonra hamile kalması zordur ancak imkânsız değildir. Bir kadının hamile kalabilmesi için yumurtlamanın gerçekleşmesi gerekir.
Adet dönemi üzerinden kanamanın bitişi ile beraber, doğurganlık yapısının yeniden aktif olduğu döneme geçiş sağlanır. Bu sebepten dolayı adet bitiminden hemen sonra hamile kalma durumu söz konusu olabilir. Özellikle zaten spermler 5 günlük bir süre içerisinde canlı kalmak özelliğine sahiptir.
Yumurtlama bir sonraki adet başlangıcından 14 gün önce gerçekleşmektedir. Aynı şekilde adetten önceki 12-18 gün arasında da meydana gelebilir. Regl döngüsü 35 günse 19 ile 25. günde doğurganlık dönemi olabilir. Eğer 23 günlük bir döngü varsa 7 ile 13. günler arasında yumurtlama gerçekleşebilir.
Adet döneminde ve bitiminde yumurtlama, adet sonrasından 4 güne kadar gerçekleşmemektedir. Ancak belirtmek gerekir ki erkeğin spermi 72 saat yaşayabilmektedir. Bu sebeple adet döneminde cinsel ilişki yaşansa bile gebelik ihtimali vardır.
İlgili 24 soru bulundu
28 günlük adet döngüsünde yumurtlama dönemi 14. güne denk gelmektedir ve bu dönem sadece 5-6 gün sürmektedir. Dolayısıyla bu günler dışında hatta bu günlerin 3. gününden sonra bile hamile kalma ihtimali azdır. Cinsel ilişkiye girildiğinde sperm 3-5 gün boyunca canlılığını koruyabilmektedir.
Uzmanlar ayrıca yumurtlama tarihinden 12 saat ya da 1 gün önce ilişkiye girmenin erkek bebek cinsiyeti ihtimalini artırdığını söylüyorlar. Adetiniz bittikten sonraki ilk 5 gün içerisinde cinsel ilişki yaşamak erkek cinsiyet şansını artırıyor.
Yumurtlamadan 72 saat öncesi ve 24 saat sonrası dışındaki dönemde hamile kalınmaz. Aslında bir kadının 1 ay içinde hamile kalabileceği sadece 4 günlük bir dönem vardır. Bu dönem dışında hamile kalınmaz. Burada önemli olan bu dönemi doğru belirleyebilmektir.
Bazı kadınlarda adet kanamasının süresi bir haftadan uzun olabilir. Eğer bu süreçte yumurtlama da daha erken gerçekleşirse adetin 9. veya 10. günden sonra ilişkiye girildiğinde gebelik ihtimali vardır. Bu durumda kanamaları normalden daha uzun süren kadınlarda adet bitiminden 1 gün sonra hamile kalma olasılığı bulunur.
Kız çocuğu için muhtemel yumurtlama gününden 2-4 gün önce ilişkiye girilmeli, servikal mukusun en bol olduğu dönemde ilişkiye girilmemelidir. Erkek bebek için en uygun ilişki zamanı yumurtlamadan 12 saat önce cinsel ilişkiye girilmelidir.
Âdet veya lohusalık dönemi bitiminde gusül abdesti almadan ilişkiye girilir mi? Hanefî mezhebine göre âdet ve lohusalığın azami müddetleri (âdetin azami müddeti on, lohusalığın kırk gün) bitince, herhangi bir şart aranmaksızın eşler arasında cinsel ilişki helal olur.
Adet kanaması başladıktan 1-2 gün sonra hamile kalma olasılığı neredeyse yoktur. Ancak, kanaması devam etmesine rağmen, adet döneminin sonlarına doğru korumasız cinsel ilişkiye girilirse hamile kalma olasılığı doğabilir.
Kadının üstte olduğu pozisyonda hamile kalmak daha zordur. Hamilelik isteniyorsa kadının kalça altına yastık koyması bile önerilebilir. Doğurganlığı artıran yiyecekler var mı? Organik gıdaları tavsiye edilir.Yenilecek gıdalar iyi yıkanmalı, sigaradan uzak kalınmalı.
Genellikle kadınların önemli bir bölümü gebelik döneminde adet kanaması yaşamazlar. Ancak önemli bir bölümü dış gebelik, düşük, doğum kontrol yöntemi sonrası gebelik gibi nedenlere bağlı olarak çeşitli kanamalar yaşayabilirler. Bunun yanında yerleşme kanaması şeklinde ilk 3 ay içinde yaşanan çeşitli kanamalar vardır.
Her 28 günde bir düzenli olarak adet gören bir kişide yumurtlama, adet periyodunda görülen ilk kanamanın ardından geçen 14. günde gerçekleşir. Kişi gebe kalmak istiyorsa adet kanamasını takip eden 9. günden itibaren cinsel ilişkiye girmelidir. Bu, yumurta ile spermin karşılaşma şansını artırır.
Spermler rahim ağzına ulaşacak yeterli zaman bulamadıkları için bu durum gebelik elde edilmesi açısından önemlidir. Gebe kalmak isteyen bir kadın ilişkiden hemen sonra ayağa kalkıp idrar yapmaya ya da yıkanmaya gitmemelidir. İdeal olan kalçalarının altına bir yastık koyarak 20-30 dakika kadar yatmasıdır.
Eşim boşaldıktan sonra kaç dakika beklenmelidir? Cinsel birliktelik sonrası 20-30 dakika kadar sır üstü yatar pozisyonda istirahat edilmesi sperm hücrelerinin rahim kanalına ve tüplere ilerlemesi için yeterlidir.
Döllenmeden yaklaşık 7-10 gün sonra kanda beta hCG dediğimiz gebelik hormonu yükselmeye başlar. Bu durumda kanda ya da idrarda bakılan gebelik testleriyle gebe olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz. Bu hormon önce kanda sonra idrarda yükselmeye başladığından dolayı gebelik önce kanda sonra idrarda belli olur.
Yumurta (oosit) 24 saat, sperm 48-72 saat süresince döllenme yeteneğine sahiptir. Bununla beraber ovulasyondan 5 gün önce, 3 gün sonra toplam 8 gün içinde de döllenme gerçekleşebilir. Yumurta içinde sperm girince zona reaksiyonu denilen bir durum gerçekleşir. Bu da yumurta içine farklı sperm girişini engeller.
2008 yılında yapılan bilimsel çalışmada doğum kontrol yöntemi olarak geri çekme yöntemini kullanan çiftlerin yüzde 18'inin bir yıl içinde gebe kaldığını göstermiştir.
Spermlerin bu özelliği göz önüne alındığında;
Cinsel ilişki yumurtlama gününe (adetin 14. günü) ne kadar yakınsa bebeğin erkek olma, ne kadar uzaksa kız olma ihtimali artar.
Cinsel ilişki sırasında erkek boşalma anının heyecanı ile penisin vajinadan çıkarılması noktasında biraz geç kalabilir ve bir saniyelik gecikmeyle binlerce sperm hücresi vajinadan girerek rahme ulaşabilir. Bu da tabiî ki gebelik ile sonuçlanması için yeterli olmaktadır.
Dolayısıyla, 2023 Tavşan Yılı, bu değerlerin önemli olduğu bir yıl olarak kabul edilir.
Bunun için şunu söyleyebilirim, adet döneminden bir hafta öncesi ve adet dönemi dahil ve adet döneminden bir hafta sonrası en koruyucu olan dönemdir. Bu dönemlerde gebe kalmanız hemen hemen imkansız denebilir.
Adetten sonraki 4. günde ilişkiye girildiğinde gebe kalma olasılığı kesinlikle vardır. Gebelik oranı oldukça yüksektir. % 90 lara ulaşmış bir oran vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri