Teknolojinin gelişmesi ile yalıtım camı (çift cam) üretimi gerçekleştirilmiştir. Aralarında kuru hava barındıracak şekilde iki camın fabrika şartlarında birleştirilmesi ile oluşturulan yalıtım camı üniteleri tek cama göre ısı kayıplarını yarı yarıya azaltır.
Çift camda en iyi ısı yalıtımı; Isıcam S, Isıcam S 3+, Isıcam K veya Isıcam K 3+ kullanılması, Ara boşluk genişliğinin 16 mm olması, Ara boşluğa hava yerine argon gazı doldurulması durumlarında sağlanabilmektedir.
Normal camlara göre daha az ısı kaybı yaşatan çift katlı camlar, iki camın arasında bulunan hava boşluğu sayesinde içeride bulunan havanın dışarıya gitmesini, dışarıda bulunan havanın içeriye girmesini engeller. Buna ek olarak ses yalıtımı da sağlayan bu sistemin bir de üç katlı olan versiyonu vardır.
Ses yalıtımında da oldukça başarılı olan çift camlar, dışarıdaki sesin en düşük seviyede içeri girmesini sağlar. Temperli modelleri ile oldukça sağlam bir çift cam kullanmak mümkündür. Ayrıca çift camlar güneşten gelen zararlı ışınları önemli ölçüde absorbe eder.
Nerelerde Kullanılır ? Yaz-Kış ısınma yada soğutma masraflarını en aza indirmek için pencerelerde,kapılarda,tğm mimari yapıların iç ve dış cephelerinde kullanılır.
İlgili 45 soru bulundu
Çift Cam Ünitesi
Ara boşluklar yaygın olarak 12 mm yada 16 mm dir. Ara boşluk mesafesi ne kadar artarsa camın yalıtım değeri o kadar iyi olur. Ayrıca, iki cam arasında dolgu olarak hava yada argon gazı kullanılabilmektedir.
Evet, cam balkonlar belli ölçüde ısı yalıtımı sağlayabilir. Cam balkonlar, genellikle çift cam veya üçlü cam panellerden oluşur ve bu cam panelleri arasındaki hava boşlukları sayesinde ısı transferini azaltabilirler. Bu boşluklar termal yalıtım sağlar ve dışarıdaki soğuk havanın içeri girmesini sınırlar.
Çift cam arasındaki boşluk ısı transferini belli bir oranda azaltır eğer araya bir takım gazlar eklenirse (Argon, kripton) ısı transferi daha da düşürülmiş olur. Camların ısıl iletime bir diğer etkisi ise ışıma ile olmaktadır.
Çift Camlar
Isıcamlarda tabakaların arası vakum ya da gazla ile doldurulmuş boşluklardan oluşur.
Ancak temperli cam kırıldığı anda çok küçük ve keskin olmayan parçalara ayrılmaktadır. Böylece etrafa zarar vermemektedir ve yaralanma riskini minimum seviyeye indirmektedir. Isıya da dayanıklı olan temperli camlar normal camlara göre 5 kat daha iyi ısı yalıtımı sağlamaktadır.
Teknolojinin gelişmesi ile yalıtım camı (çift cam) üretimi gerçekleştirilmiştir. Aralarında kuru hava barındıracak şekilde iki camın fabrika şartlarında birleştirilmesi ile oluşturulan yalıtım camı üniteleri tek cama göre ısı kayıplarını yarı yarıya azaltır.
“Pencereden gelen soğuk nasıl engellenir?” sorusunun cevabı ise çok basit! Kapı ya da pencerelerde soğuğu engellemek için fitil ya da yapışkanlı süngerler kullanabilirsiniz. Uygun fiyata alabileceğiniz bu fitil ve yapışkanlı süngerli kolayca siz de takarak, soğuk havanın içeri girmesini engelleyebilirsiniz.
Isı yalıtımlı duvar kağıdı kullanımı ile duvardan gelen soğukta azalma yaşamak mümkün. %80 oranda ısı yalıtımı sağlayan, hem duvar boyası hem duvar kağıdı olma özelliklerini içerisinde barından Ventrawall ile artık çok kolay bir şekilde duvardan gelen soğuk hava sorununu çözebilirsiniz.
Temperlenmiş cam 300 santigrat derece ısı şoklarına dayanabilir. Ancak normal camlarda bu seviye sadece 40 santigrat derecedir.
Cam balkonlar, kış aylarında içeride bulunan sıcak havayı muhafaza ettiği gibi, yaz aylarında da evin mevcut ve istenilen ısısını korumaya yardımcı olur. Renkli cam balkon kullanımı ile güneş ışınlarının etkisini azaltması sayesinde daha serin bir ortamın oluşmasına katkı verir.
Eğer daha fazla açıklık ve ferahlık istiyorsanız sürgülü cam balkonlar sizin için daha uygun olabilir. Ancak, balkonunuzun daha az yer kaplamasını ve daha çok kullanılabilir alan yaratmasını istiyorsanız, katlanır cam balkonlar sizin için daha iyi bir seçenek olabilir.
Isıcam'ın içinde (iki cam plaka arasında) olan terleme (buğulanma) üretim veya montaj hatasından kaynaklanan ve yalıtım camı ünitesinin özelliğini sona erdiren bir hatadır. Böyle bir durumda Isıcam ünitesi Isıcam Yetkili Üreticisi tarafından garanti kapsamında değiştirilir.
Yangın gibi ani ve düzensiz oluşan ısılarda cam tekrardan eriyebileceği ısıya ulaşamaz. termal şok nedeniyle çoğunlukla çatlar ve kırılır. Günümüzde yangın geçirmez ve patlamalara dayanıklı camlarda yapılmaktadır.
Yalıtım Camı (Isıcam)
2 ya da 3 cam panelin, birbirlerine paralel olacak şekilde, kenarlarına çıta konularak arada belli bir miktar boşluk kalacak şekilde sabitlenmesi ve ara boşlukta kalan hava veya argon gazının sızdırmazlığının sağlanmasıyla oluşturulan panellere yalıtım camı denir.
Pencerelerden gelen bu soğuk havayı önlemek için ise menteşe tamiri, camların ısı camlı pencerelerle değiştirilmesi, PVC pencere sistemlerinin kullanılması, pencere kenarlarına macun ve silikon çekilmesi, daha fazla açık olan kısımlara ise yalıtım köpüğü sıkılması gibi işlemler yapılabiliyor.
En çok camdan sıcak ısı alınır ve yine en çok camdan evin soğuması sağlanır. Takılan kalın perdeler, güneş engelleyici karartmalı perdeler veya benzeri ürünler evin ısısını dengelemeye yetmeyecektir. Bunun için ısı yalıtımı sağlanmış camlar kullanmak en uygunu olacaktır.
Pencere ve Kapı Yalıtımı
Bina içinde ısı kaybının yüksek olduğu yerlerden biri pencere ve kapılardır. Isının yaklaşık dörtte biri de bu kısımlardan kaybolmaktadır. Bu konuda ısı kaybını önlemek için alınabilecek önlem çift cam veya ısıcam özellikli pencerelerden yaptırmak olacaktır.
Cam balkon sistemlerinde, kullanılan sisteme göre ısı cam özelliğine sahiptir. Su kanalları ve contalar sayesinde, yağmur ve kar içeri girmemektedir. Dışarıdan gelen soğuğu içeri almaz.
Cam balkonların takılması gereken bir mevsim bulunmamaktadır. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, montaj yapıldıktan sonra ilk 24 saat camlardaki lastiklerin tam olarak oturması için müdahale edilmemesi ve temizlenmemesi gerektiğidir.
Cam Balkon Camı Rüzgarda Patlar mı? Cam balkon kanadı rüzgarda patlamaz ancak kasırga seviyelerinde kimse garanti veremez. Cam patlaması durumunda tuz-buz olarak dağılır. Güvenlik açısından yüksek derecede fırtınalı havalarda balkonda durulmaması salık verilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri