İç harcında kullanacağınız malzemeye göre değişse de pişmiş börekleri ortalama 2 ay, pişmemiş olanları ise yaklaşık 1 yıl boyunca doğru koşullarda buzlukta saklayabilirsiniz. Buzluğa atacağınız böreğin yapımında çiğ yumurta, et ve et ürünleri kullanmadığınız sürece bekleme süresi uzayacaktır, unutmamalısınız.
Yarım ay şekilde kapatıp kenarlarını çatal yardımıyla bastırarak birleştirin. Böylelikle pişerken açılmalar veya çatlamalar olmayacaktır. Sonrasında yan yana bir tepsiye dizip önce buzdolabında dinlendirin. Sonrasında da buzdolabı poşetlerine aktarın ve buzlukta saklayın.
Pişmemiş börek de çözülmesi beklenmeden önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Böreğin dondurucuda saklanma süresi en az 2 aydır. Dondurucudan çıkarttığınız böreklere yumurta sarısı dürün susam ya da çörek otu serperek 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar (yaklaşık 30-35 dk) pişirin.
İyice donduktan sonra çıkarıp istediğiniz sayı da poşetlere koyup geri buzluğa kaldırılır. Pişirmek istenildiği zaman buzluktan çıkarılıp fırın tepsisine dizilir. Üstüne yumurta sarısı sürülüp bekletmeden 180 derece fırına atılır. Üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Dondurucudan çıkardığınız böreği, eğer önceden pişmiş ise fırına atarak ısıtın, ve yeni pişmiş gibi afiyetle tüketin. Ama eğer börek daha önce pişmemiş ise, bu durumda dondurucudan çıkartıp, çözülmesini beklemeden, önceden ısıtılmış fırına koyarak pişirin.
İlgili 24 soru bulundu
Örneğin peynir harcı ile hazırlanan börekler dondurucuda 7 ay kadar muhafaza edilirken kıymalı börekte bu süre biraz daha kısadır. Pişmemiş börek yine iç malzemesine göre farklılık gösterse de maksimum 1 sene bozulmadan durabilir.
Yeni pişmiş börekler dondurucuya kaldırılmadan önce oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Soğuyan börek bir saklama kabı ya da buzdolabı poşetine sarılarak dondurucuya yerleştirilir. Börekler pişirilmeden de buzdolabında saklanabilir. Böylece daha uzun süre muhafaza edilir.
İç harcında kullanacağınız malzemeye göre değişse de pişmiş börekleri ortalama 2 ay, pişmemiş olanları ise yaklaşık 1 yıl boyunca doğru koşullarda buzlukta saklayabilirsiniz. Buzluğa atacağınız böreğin yapımında çiğ yumurta, et ve et ürünleri kullanmadığınız sürece bekleme süresi uzayacaktır, unutmamalısınız.
Dondurucuya atılan muska böreği, sigara böreği, sarma böreği gibi tarifler dışında buzluk böreklerinin bir başka lezzeti ıspanaklı gül böreği!
İyice donan börekler tepsiden alınır. Buzdolabı poşetine koyularak derin dondurucu ya da buzlukta saklanır. Pişirileceği zaman çözülmesi beklenmeden üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu veya susam serperek 190 derecede 20 dakika pişirilir.
Böreklerinizi donmuş bir şekilde çok kızgın yağa atmayın. Mutlaka bir süre oda sıcaklığında hafif çözdürüp kızartmaya özen gösterin. Dilerseniz bu şekilde hazırladığınız börekleri fırına da verebilirsiniz. Her durumda şipşak bir şekilde hazırlanabilecek enfes sigara börekleriniz hazır.
Büyük parçalar kıymaya oranla daha uzun süre dayanır. ➽ Derin dondurucuda parça etleri 6-12 ay, kıymayı 3-4 ay, sakatatları 2-3 ay, tavuk ve hindi etini 3 ay, sucuk ve sosisi 1-2 ay saklayabilirsiniz. ➽ Kullanmak için derin dondurucudan çıkardığınız eti oda sıcaklığında değil, buzdolabının alt raflarında bekletin.
Buzluk böreğinin en güzel yanı fırınlandığında tazecik olması, içi yumuşacık dışı ise çıtır çıtır… Donduktan sonra ayırması zor olduğu için dondurucuya sığacak büyüklükte bir fırın kabıyla dondurabilirsiniz. Fırını önceden ısıtıp böreklerin çözülmesini beklemeden hemen fırına verebilirsiniz.
Pişirmek istediğiniz zaman buzluktan böreklerinizi çıkarıp bir süre oda sıcaklığında mutlaka bekletin. Böreklerinizi donmuş bir şekilde çok kızgın yağa atmayın. Mutlaka bir süre oda sıcaklığında hafif çözdürüp kızartmaya özen gösterin. Dilerseniz bu şekilde hazırladığınız börekleri fırına da verebilirsiniz.
- Henüz sıcak olan böreği dondurucuya koymadan önce oda sıcaklığında soğumaya bırakmalısınız. Börek soğuduktan sonra saklama kabına ya da buzdolabı poşetine sarılarak dondurucuya koyulmalıdır. - Pişirmediğiniz böreği buzdolabında tutarsanız bozulma süresini en aza indirmiş olursunuz.
Dondurulup çözülmüş gıda, bozulma sürecine kaldığı yerden devam ediyor. Ancak çözüldükten sonra yeniden dondurulursa, ikinci kez çözüldüğünde bakteriler çok hızla çoğaldığı için zehirlenme riski artıyor.
Üzerine poşet geçirip buzluğa kaldıralım. pişireceğimiz zaman: Geniş bir kaba bir şişe soda dökülür, sigara börekleri buzluktan çıkarılıp 10 dk kadar belketilip sodanın içine atılır 5-6 dk kadar bekletilip çıkarılır hemen yağılı kağıt serili tepsiye dizilir.
Hazırladığınız sigara böreklerini buzdolabı poşetine sıralı bir şekilde koyup, sıkıca ağzını kapatın. Ardından derin dondurucuda saklayabilirsiniz. İstediğiniz zaman buzluktan çıkartıp, bekletmeden direk kızgın yağ içinde kızartabilirsiniz.
Çi börek tariflerinde kıymalı iç harcı çiğden konur ve yağda kızartılarak iç harcının pişmesi sağlanır.
İki adet yufkayı alıp üzerine karışımı sürüyoruz. Sonra iki adet daha yufka koyuyoruz. Ortasına peyniri koyup sarıyoruz ve kesip dolap poşetine koyuyoruz. Buzlukta saklıyoruz.
Çiğ börek hamuruna maya konur mu? Mayali-Çiğ Börek Tarifi Aslına uygun olması istenmezse çibörek mayalı da yapılabilir. Hamur için yarım su bardağı ılık su, bir su bardağı ılık süt, bir çay kaşığı tuz ve bir paket kuru maya bir yoğurma kabında karıştırılır.
Hazırladığınız patatesli rulo buzluk böreğini bıçak yardımı ile 3 parçaya kesin. Her parçayı streç filme sarıp, derin dondurucuya koyun. 2 ay kadar derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Eğer böreği pişirmek istiyorsanız, böreği en az bir gece derin dondurucuda bekletin.
Bir gece önceden hazırlayıp buzluğa atıp sabah pişirebilirsiniz veya daha önceden hazır edip misafırıniz geleceği zaman hemencecik pratik bir şekilde çıkarıp servis edebilirsiniz.
Yoğurduğunuz hamurun üzerini örtüp 5 dakika dinlendirirken, iç harcını hazırlayın. Bir kabın içine kıymayı, tuzu, karabiberi bir baş sarımsak büyüklüğündeki soğanınızı rendeleyip elinizle karıştırın. Biraz su ilave edip hamura kolay sürebileceğiniz kıvama getirin.
Küçük buz kristalleri dondurulur ve donmuş sebzeleriniz çözülürken, gevşek ve iştah kesici bir karışıklığa neden olur. Marul, salata yeşilliklerinin yanı sıra kereviz, turp, soğan, patates ve biber gibi sebzeleri derin dondurucuya koymamalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri