Ancak uzmanlar tarafından sağlığımız için destekleyici olan kuruyemişlerin çiğ olarak tüketilmesi gerektiği görüşü bulunmaktadır. Çiğ olan kuruyemişlerin içeriğinde lipaz enzimleri ölmediğinden dolayı daha faydalı olmakta ve aynı zamanda kavrulma esnasında bitkisel yağlar trans yağa dönüşebilmektedir.
Hem tadı hem de yararlarıyla gözde kuru yemişler arasında yer alan kaju fıstığı kavrularak tüketilebildiği gibi çiğ olarak da yenilmesi mümkün olan besinlerdendir. Çiğ halinin tüketimi uzmanlar tarafından daha sağlıklı olarak nitelendirilmektedir.
Kavrulmuş kajunun göz sağlığı açısından oldukça faydalı olduğu bilinmektedir. Beyin sağlığı açısından da etkili olan kaju, ceviz ve badem kadar önemlidir. Sinir sistemi, tansiyon, kalp ve kemik sağlığı için çok faydalı olan kajunun antioksidan özelliği de bulunmaktadır.
Sıcak ve nemli iklimlerin meyvesi olan kaju, herhangi bir işlem görmeden kurutulduğunda çiğ kaju olarak tüketilmektedir. Çiğ kaju ise sağlık için oldukça faydalıdır.
Bir insan en sağlıklı yağ ihtiyacını kuruyemişlerden sağlıyor. Ancak yemişlerin kavrulması demek bu doğal yağların trans yağa dönüşme ihtimalinin olduğu demek. Dolayısıyla doğal bir besin olarak kuruyemiş tüketilmek isteniyor ise kesinlikle çiğ olarak alınmalıdır.
İlgili 40 soru bulundu
Antep fıstığı badem, ceviz, fındık gibi yağlı tohumlara göre karbonhidrat, protein, B1, B6, E vitaminleri, demir, potasyum, beta-karoten, toplam fitosterol ve lutein içeriği bakımından zirvede yerini almaktadır .
İçerisindeki antioksidan bileşenler, vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek olarak vücudun enfeksiyonlarla mücadelesine yardımcı olur. Çiğ kuruyemişler kavrulmuş olanlara oranla daha yüksek oranda lif içerir.
Cinsel hayatı verdiği enerjiyle canlandıran kaju aynı zamanda sperm hareketlerini artırıyor. Babalığın yolunu da açıyor... Lezzetiyle sevilen kaju fıstığı güzel tadının dışında besleyiciliği, vücudu güçlendirme ve hastalıklardan koruma özellikleri ile de dikkat çekiyor.
KAJU NE KADAR YENMELİ? Kajunun vücut sağlığına olan sayısız faydalarını görebilmek için günde 4 tane kaju yemeniz yeterlidir.
A, B, C ve E vitamini açısından zengin olan bu kuru yemiş sayesinde vücut direncinizi koruyabilirsiniz. Kendinizi daha dinç, dinamik ve sağlıklı hissetmek için ölçülü kaju tüketmelisiniz.
Kaju fıstığı, kemiklerin, kasların, dokuların ve vücudun diğer organlarının sağlıklı gelişimi için hayati önem taşıyan iyi bir magnezyum kaynağıdır. Magnezyum, kan basıncının korunmasına, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine, sinir fonksiyonunun korunmasına ve kemiklerin güçlü kalmasına yardımcı olur.
Kaju meyvesi çabuk çürüdüğünden ekonomik değere sahip değildir. Kaju fıstığının diğer fıstık çeşitlerinden daha pahalı olma nedenlerinden biri her iklimde yetiştirilememesi ve her kaju elmasından ancak bir adet kaju fıstığı üretilebilmesidir.
Her besinde olduğu gibi kaju tüketiminde de aşırıya kaçmamak gerekir. Çünkü kajunun fazla miktarda tüketilmesi kilo vermeye değil aksine kilo almaya neden olur.
İçinde kalsiyum, fosfor, betakaroten, riboflavin gibi vücudumuz için çok yararlı maddeler bulunan kaju fıstığı, enerji vererek cinsel hayatı canlandırıyor. Aynı zamanda bebek sahibi olmak isteyen erkeklere de fayda sağlıyor.
Kaju fıstığı, E, K, B6, bakır, fosfor, çinko, magnezyum, demir ve selenyum vitaminleri de dahil olmak üzere bir dizi mineral ve vitamin içerir. Hepsi vücudunuzun düzgün çalışmasına yardımcı olmak için önemli roller oynamaktadır. Bu durumda metabolizmanın daha sağlıklı olur ve gün boyu enerjik hissedersiniz.
Kaju, bağ dokularında hücrenin yapısını koruyan bir kolajen içermektedir. Bu kolajen yaraların çabuk iyileşmesini sağlarken aynı zamanda cildi dış etkenlere karşı korumaktadır. Sert ve kuru bir cilt yapınız varsa mutlaka sabahları 4 adet kaju tüketebilirsiniz.
Kaju, önceden 180 santigrat dereceye ısıtılmış bir fırında yaklaşık 12 ila 15 dakika boyunca kavrulabilir, basit bir çeşitlilik için yağ ve tuzla karıştırılabilir. Farklı tatlar için ballı kavrulmuş, biberiyeli kavrulmuş veya tatlı ve baharatlı kavrulmuş kajuyu da deneyebilirsin.
Kavrulmamış Çiğ Kaju
Aslında cevap çok basit, olağanüstü, hafif şekerli tadı, yumuşak ama aynı zamanda gevrek olabilen dokusu, yoğun aroması kajuyu kuruyemişlerin en lezzetlilerinden biri haline getiriyor. Kaju fıstığı pek çok insanın en sevdiği kuruyemişlerden biri.
Uzun Süre Sert Kalmak İçin Sağlıklı Beslenin
Cinsel ilişkinizi güçlendirmek için bazı meyvelerde afrodizyak etkisi mevcuttur. Çilekler: Libidoyu uyaran yüksek C vitamini ve çinko içerir. Turunçgiller: Narenciye meyveleri C vitamini açısından zengindir ve sperm kalitesini artırır.
Bitter çikolatanın faydaları arasında cinsel gücü arttırıcı etkisi de bulunur. Bitter çikolatanın ana maddesi olan kakao içeriğindeki feniletilaminin seks sırasında endorfin hormonlarını harekete geçirdiği bilinmektedir. Bu da cinsel isteği arttırmaya yardımcı olur.
Çikolata. En büyük afrodizyak etkiye sahip olan besin olarak bilinmektedir. İçeriğindeki dopamin maddesi, beynin keyif bölümünü olumlu yönde çalıştırırken, aynı zamanda da aşk olgusunu oluşturur.
KAVURMAYIN, ÇİĞ TÜKETİN
Kavrulmamış fındıklar, kavrulmuş fındıklara oranla 2 kat fazla antioksidan içerir. Bu nedenle fındık alırken çiğ (kavrulmamış) olmasına özen göstermeliyiz.
Bilimsel olarak “Arachis Hypogea” olarak bilinen yer fıstığı; nugat ve gofret gibi çeşitli ürünlerde sıkça kullanılır. Dünya genelinde yer fıstığı nadiren çiğ yenir. Bunun yerine, çoğunlukla kavrulmuş ve tuzlanmış olarak veya fıstık ezmesi olarak tüketilir.
Kavurma sırasındaki yüksek ısı, çiğ bademin besin değerini azaltmaktadır. Her ne kadar kavrulmuş ve tuzlanmış badem çok daha dayanıklı olsa da protein, vitamin ve mineraller açısından olumsuz etkiye sahip olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri