Kestane Buzlukta Saklanır Mı? Kestane hem çiğ olarak kabuklu hem de pişmiş olarak kabuksuz bir şekilde buzlukta saklanabilir.
Kestaneleri pişirmeden saklamak için uygulayabileceğiniz yöntemler; Kestaneleri oda sıcaklığında 1 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz. Kestaneyi kuru bir kabın içerisine yerleştirip derin dondurucuya atabilirsiniz. Kestaneler derin dondurucuda ve kapağı kapalı kaplarda 1 aya kadar muhafaza edilebilir.
Bunun için öncelikle alüminyum folyoya kestaneleri sarmanız gerekiyor. Ardından buzdolabı poşetlerine yerleştirerek buzlukta tutabilirsiniz. Bu şekilde kestaneleri yaklaşık olarak 2 ay boyunca sağlıklı şekilde tutmanız mümkün.
Kestanelerin doğru şekilde saklanması çok önemlidir. Kestaneler buzdolabı poşetlerine yerleştirilerek buzdolaplarında 8 aya kadar saklanabilir.
Dondurucudan çıkan kestane fırında nasıl pişirilir? Kestaneleri fırın tepsisi içine sırayla dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırına verin. Kestanelerin kabukları açılana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
İlgili 33 soru bulundu
Kestaneleri yıkayıp biraz suda bekletelim ,15 dakika filan kurtları varsa çıksın diye sonra suları süzülene kadar bekletelim, isterseniz peçete yardımıyla kurutulabilir ıslak koymayalım poşete ,buz tutar ,kuruttuktan sonra poşete koyup dondurucuya atalım, bu kadar basit ben dondurucudan çıkarır çıkarmaz kesip hemen ...
Diğerlerinden daha koyu renkli ve kötü kokulu olanlar bozuktur. Kestaneyi bir bıçak yardımıyla yararak içini kontrol edebilirsiniz. Eğer iç kabuk yenilebilir durumdaysa tazedir. Çok kıvrımlı ve iç kabuğu acı olan kestaneler satın alınmamalıdır.
Uzun süren hasat sonunda toplanan kestaneler bahçelerde çuval kaplı zeminler üzerinde toplanır ve üzerleri çeşitli otlar, gazeller ve eğrelti otları ile örtülür. Kış boyu bu şekilde kar altında bekleyen kestaneler böylece dikenli kabuklarından daha kolay ayrılır.
Kestaneleri çizdikten sonra 1 saat tuzlu suda beklettikten sonra fırında pişirdiğimizde çok kolay ayrılıyormuş kabuklar.
- Küçük keskin bir bıçak yardımı ile boydan boya kesikler açınız. - Kestanenin iyi pişmesini istiyorsanız kesiğin az olmamasına dikkat ediniz. - Kestaneyi çok kesmeniz ise kestanenin dağılıp patlamasına neden olabilir. - Kazaların önüne geçmek için kesilmemiş kestaneyi pişirmeye çalışmayınız.
Yapılan tüm saklama yöntemleri kestanelerin istenilen süre içerisinde tüketilmesine yardımcı oluyor. buzdolabı poşeti içerisine yerleştirilen pişmiş kestaneler, 8 aya kadar dolap içerisinde saklanabilir. 8 aya kadar tüketilmesinde herhangi bir sorun bulunmuyor.
Genel. Kestane iç kurdu (Cydia splendana) kestanenin ve zaman zaman da cevizin zararlısıdır.
Kestane kalsiyum, fosfor ve magnezyum içeriğiyle kemikleri ve dişleri sağlıklı tutar. Kestanedeki fosfor ve B vitaminleri sinir sistemi için faydalıdır. B vitamini sinirleri güçlendirir ve beyindeki mutluluk hormonu serotonin üretimini destekler.
Kestanenin kabuklarını kolayca soymak için, pişirmeden önce suda bekletmek ve derin çizikler atmak gerekir. Ayrıca bayatlayan kestanelerin kabukları, daha zor soyulur.
Kestanelerin kesik olan kısımları yukarı bakacak şekilde yerleştirilmelidir. Ardından önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Kestaneleri pişirdikten sonra sıcak tutmak için temiz bir mutfak havlusuna sarın. Bu, soyulmalarını kolaylaştırır.
Peki Pişmiş Kestane Nasıl Saklanır? Kestanelerin kabuklarını soyup pişirdiyseniz , buzdolabında bir kaç gün muhafaza edebilirsiniz. Sonrasında bozulabilir ve küflenebilir. Bu nedenle kestaneleri aleminyum folyoyla sarıp , buzdolabı poşetine koyup, bu şekilde saklayın.
Kestaneler piştikten sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Kestaneler soğuduktan sonra tek tek soyun. Kullanacağınız kadarını buzdolabı poşetlerine koyup, derin dondurucu da 8 ay kadar saklayabilirsiniz. Daha sonra kullanacağınız zaman derin dondurucudan çıkartın.
Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan kestanenin kabuğunun da insan sağlığına pek çok faydası vardır. Kestane kabuğunu haşlayıp, suyunu içerek faydalarından yararlanabilirsiniz.
Ülkemizde daha çok Karadeniz bölgesinde yetiştirilen kestane ağaçları genellikle kayalıklı yamaçlarda ve soğuk topraklarda daha hızlı büyür. Taze kestanelerin tadı genellikle acı olduğundan, dış kabukları sararmaya başladığında toplanır. Toplandıktan sonra bir süre bekletildiğinde ise daha fazla tatlanır.
Yaş pasta ve börek yapımında canımız istediğinde kullanmak için. Aldığımız kestaneleri bir bez üzerine veya bir tepsiye sererek oda sıcaklığında kurutalım. İyice kuruduğuna emin olduktan sonra temiz bir bez torba içerisine koyarak, muhafaza edelim.
Kestane suda pişirilmeyecekse mutlaka iki saat kadar suda bekletilmelidir. Bu işlem kestanelerin hem yumuşamasını hem de daha kolay soyulmasını sağlamaktadır.
Vaktiniz yoksa suyu ilave edin, üzerine 2 adet kesme şeker ekleyin. Orta ateşte kestanelerin dış kabukları soyulacak kıvama gelene kadar yaklaşık 20-30 dakika kadar güzelce haşlayın. Kestaneleri daha fazla haşlarsanız formları ve lezzetleri bozulur. Dilediğiniz sonucu alamayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri