Ciddi olmayan yanık ve kızarıklıklar için çiğ patates faydaları en doğal çözümlerden birisidir. Midedeki gazı ve asitleri gidererek sindirimi kolaylaştırır, mideyi rahatlatır. Patates vitamin ve mineral açısından zengin bir sebze olduğu için, sinir sistemi üzerinde düzenleyici bir etki sunar.
Patates Bütün çiğ patatesler zararlı değil. Ancak patates tam olarak olgunlaşmadıysa ve güneş ışığına fazla maruz kaldıysa, yarım patateste bile solanin maddesi sağlığınızı olumsuz etkileyebiliyor. Patates yeşile döndüğünde tüketmemeniz gerekir.
Fırınlanmış patatesle kıyaslandığında çiğ patates, iki kat daha fazla miktarda C vitamini içeriyor. Çiğ patates doygunluk hissinde artışa, daha iyi kan şekeri düzeyine ve insülin duyarlılığına neden oluyor.
DNA onarımında önemli rol oynayan folat, kanser hücresi oluşumunu engeller. Patatesin içeriğinde de folat bulunmaktadır. Aynı zamanda patateste bulunan C vitamini ve kersetin antioksidan görevi görerek serbest radikallerle savaşır.
İlgili 33 soru bulundu
Ciddi olmayan yanık ve kızarıklıklar için çiğ patates faydaları en doğal çözümlerden birisidir. Midedeki gazı ve asitleri gidererek sindirimi kolaylaştırır, mideyi rahatlatır. Patates vitamin ve mineral açısından zengin bir sebze olduğu için, sinir sistemi üzerinde düzenleyici bir etki sunar.
Patates suyu mideye faydaları açısından incelendiğinde de oldukça yararlıdır. Ülkemizde birçok kişide bulunan asit reflüsünü rahatlatmak için de çiğ patates suyu kullanılır. Yemeklerden sonra bir kaşık alınan patates suyu reflü ile savaşmanız için oldukça faydalıdır.
İnsülin direnci konusunda patatesin içerdiği nişasta varlığı diyabet rahatsızlığında dikkatli tüketilmesini gerektirmektedir. Patates tüketiminde özellikle aşırı yağ içinde kızartma şeklinde tüketilmesi ise kilo problemlerine neden olmaktadır.
Patates Suyunun Zararları Neler? Hamile ve emziren kadınların her doğal ürünü kullanımında olduğu gibi patates suyunu kullanmadan önce de kesinlikle bir hekime danışması gerekmektedir. Patates suyu şeker açısından çok zengin olduğu için özellikle şeker hastaları patates suyu tüketiminde kaçınmalıdır.
Özellikle de aç karna tüketildiğinde etkisini 2 kat daha hızlı göreceğiniz patates suyu kan dolaşımınızı düzenleyerek hızlı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olacaktır. Doğru ve sağlıklı yöntemlerle uygulayabileceğiniz çiğ patates suyunda yağ olmaması ve zengin lif yapısı sayesinde 3 günde 5 kilo verebileceksiniz.
Çiğ patatesin 100 gramında 77 kalori bulunmaktadır. Çiğ patatesin 1 adedi (213 gr) 164 kaloridir.
Sindirim Sağlığı: Patatesin içeriğindeki lifler, diğer sebzelerdeki liflere oranla vücutta daha yüksek çözünebilme özelliğine sahiptir. Patates lifleri ayrıca, bağırsak sağlığı için yararlı olan probiyotik görevi görür. Lifler, kabızlık ve hassas bağırsak sendromunu önlemede fayda sağlayabilir.
Sağlıklı bir yöntemle pişirilerek doğru bir şekilde tüketildiğinde faydalı bir besin olarak kabul edilir. Patates bir su ve iyon kaynağıdır. Çünkü potasyum açısından zengindir. Kalsiyum, demir ve fosfor da içerir. 100 gramında 16 mg C vitamini barındırırken A ve B vitaminleri de vardır.
Fakat içerisinde yararlı olan vitaminler de vardır ve sağlıklı hale getirilebilirler." Patates, kabuğuyla beraber pişirmek ve tüketmek iyi bir lif kaynağı yemenizi sağlar. Patateslerin lezzetli olması için yağda kızartılmış olması ya da krema ile birleşmesi gerekmez.
Patlıcan çiğ bir şekilde olduğu zaman topraktan aldığı yararlı ve zararlı birçok şeyi bünyesinde barındırmaktadır. Bu yüzden uzmanlar haşlanmış patatesin daha yararlı olabileceğini söylemektedirler. Çünkü haşlandığı zaman içerisinde bakteriler yüksek sıcaklıkta ölebilmektedir.
Ölçülü tüketildiğinde ve doğru pişirildiğinde patates son derece besleyicidir, doyurucudur ve iyi bir lif kaynağıdır. Patatesin kabuğunda pek çok besin bulunur. Bu nedenle soymadan tüketmeyi tercih edin.
Yapılan araştırmalar patatesin içinde yüksek tansiyonu önleyen bir maddenin olduğunu gösterdi. İngiltere'de yapılan bir araştırma, yüksek tansiyonu önleyici etkisi bulunan kukoamin maddesinin patateste bulunduğunu ortaya çıktı.
Patates suyu maskesi cilt için koruma kalkanı oluşturarak içeriğinde bulunan nişasta sayesinde cildi yüzeyini eşitleyerek gerdirmektedir. Cilt için yaşlanma belirtilerini ve kırışıklıkları gidermeye faydalıdır. Patates suyu maskesi yüze canlılık ve parlaklık getirerek cilt tonunu eşitlemekte faydalı olmaktadır.
Patates glisemik indeksi yani kan şekerini hızlı yükseltme miktarı yüksek bir besin. Bu nedenle diyabeti olanlar için önerilmiyor ancak patatesi kızartma ya da sulu yemek şeklinde değil de patates salatası olarak tüketebilirsiniz.
İlk olarak sindirimi oldukça zordur ve hazımsızlığa sebep olabilir. Ayrıca aşırı tüketimi damar sertliği ve bazı iltihaplı hastalıklara sebep olabilir. Dişleri de yıpratarak zarar verir. Yüksek kalorili olması sebebiyle diyet yapanlara sıklıkla tüketmeleri tavsiye edilmez.
Beyaz patateste mineral içeriği açısından (demir,magnezyum, potasyum) biraz daha zengindir, pişirmede daha kullanışlı ve daha ucuzdur. Patates sebze yerine değil karbonhidrat içeriğinden ötürü ekmek yerine geçer.
-Patates Bağırsak Sağlığını Korur
Sindirim sistemi sağlığını korumanın yanında patates bağırsak hareketlerini artırır. Kabızlık ve şişkinlik sorununu giderir. Bu özelliği ayrıca zayıflamaya yardımcı olur.
Çiğ patates suyunun faydalarından en iyi şekilde yararlanmak için ise aç karnına tüketilmesi tavsiye edilir. İltihapları kurutarak eklemlerdeki ağrıyı azaltır. Özellikle bel ve sırt eklemlerindeki ağrıların giderilmesinde oldukça etkilidir.
Mide ülseri, özellikle ağza ekşi ve acı mide suyu gelmesiyle ortaya çıkar. Çiğ patates suyu mide yanmasının ve mide ülserinin en doğal ve en şifalı ilacıdır.
Özellikle sabahları aç karnına içilmesi önerilir. Patates suyu sindirim sisteminin sağlıklı işleyişine yardımcı olur. Kabızlık, ishal, şişkinlik, mide yanması ve hazımsızlık gibi problemlere karşı etkilidir. Sabahları içilen patates suyunun reflü hastalarına iyi geldiği yönünde veriler bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri