Semizotu buzlukta 9 aya kadar muhafaza edilebilir.
İyice kurulayıp, doğradığınız semizotlarını buzdolabı poşetleri içine yerleştirin. Semizotlarının üzerine güzelce bastırıp, poşetin havasını iyice alarak poşeti düğümleyin. İsteğe göre kilit poşette kullanabilirsiniz. Hazırladığınız kışlık semizotunu derin dondurucuda aylarca saklayabilirsiniz.
Taze yeşil yapraklı semizotlarınızı temizleyip, iyice yıkayın. Yıkama işleminden sonra semizotlarını doğrayın. Birer pişirimlik olarak Koroplast Kilitli Poşetleri içerisine yerleştirin.Poşetlerin havasını alın, ağzı sıkıca bağlayın. Sonrasında derin dondurucuya koyun,saklama süresinin 9 aydır.
İlgili 39 soru bulundu
Saklama kabınızı ya da buzdolabı poşetinizi hazırlayın. Her bir poşetin içine kullanacağınız kadar temizlenmiş ve soğuk sudan geçmiş semizotunu yerleştirin. Poşetlerin havasını alın ve derin dondurucunuza gönderin. En çok 9 ay boyunca dondurucuda saklayabileceğinizi de unutmayın.
Çiğ bir şekilde salataya doğranarak tüketilebilir. Aynı zaman da yoğurt içerisine de çiğ bir şekilde ilave edilerek tüketimi son derece sağlıklı olmaktadır. Semiz otunun diğer bir kullanımı ise pişirilerek elde edilir.
Yüksek A vitamini içeriği, normal görme yetisinin korunmasına katkıda bulunur. K vitamini içeriği sayesinde normal kan pıhtılaşmasına ve normal kemiklerin korunmasına katkıda bulunur. Semizotu, demir ve folik asit gibi mineraller açısından zengin olduğu için anemiden korunmaya yardımcı olabilir.
Havuç yıkanır ve kabukları soyulduktan sonra rendelenir. Domates yıkanır ve kabukları soyulduktan sonra küp küp doğranır. Havuç ve domates tencereye eklenir. Semizotlarının yaprakları ayıklanır ve sapları da doğrandıktan sonra tencereye eklenir.
Dereotlarını poşetin içine düzgünce yayın. Üzerine hafifçe bastırıp, poşetin havasını iyice alıp poşeti düğümleyin. Hazırladığınız dereotlarını dondurucuya düzgün bir şekilde koyup, aylarca saklayabilirsiniz. İstediğiniz zaman kullanacağınız miktarlarda alıp, börek, poğaça ve yemeklerde kullanabilirsiniz.
Buzlukta Maydanoz Saklama Tarifi Nasıl Yapılır? Maydanozlar 5 dak suyun içinde bekletilir, ardından yıkanır ve süzülmeye bırakılır. Süzülmeye bıraktığımız maydanozları ince ince doğrayıp, buzdolabı poşetine doldurup buzluğa atılır. Lazım oldukça kullana bilirsiniz.
Salatalıkları tamamıyla soyuyoruz. Sonra küçük küçük doğruyoruz ve hepsini bir buzdolabı poşetine koyuyoruz. Ağzını sıkıca bağlayıp, dondurucuya yerleştiriyoruz. Kışın kullanacağımız zaman önceden çıkarıp eridikten sonra, yoğurda katıp her zaman yaptığımız şekilde cacığımızı yapıyoruz.
Semizotu sapları 1 cm uzunluğunda doğranır. İnce kıyılan kuru soğan, havuç ve biber zeytinyağında kavrulduktan sonra tüm yeşil malzeme ilave edilir. 4-5 dakika diriliğini kaybedene kadar pişirilir. Üzerine yumurta kırılıp ağzı kapatılır.
Yapraklar, saplar, çiçekler ve tohumlar da dahil olmak üzere tüm bitki yenilebilirdir ve binlerce yıldır farklı çeşitler ile mutfaklarımızı süslemektedir. Semizotu, kalori açısından oldukça düşük olmasına karşın besin değeri oldukça zengin bir sebze türüdür.
Semizotu, Türk mutfağında çokça tüketilen bir besin. Yoğurtla birlikte tüketilmesi durumunda müthiş faydaları ortaya çıktı Semizotu en faydalı besinlerden. Uzmanlara göre günde bir tabak yoğurtlu semizotu tüketerek uzun süre hem tok kalmayı sağlıyor hem de vücudun enerjini yüksek tutuyor.
Semiz otunu temizleyip suyu iyice süzüldükten sonra doğrayıp her kata birer tatlı kaşığı tuz ekliyoruz ve iyice soğuyan suyu üzerine gelecek şekilde ekliyoruz ve kışın kullanmadan önce tuzu alınması için su da bir taşım kaynatıyoruz. Yoksa çok tuzlu olur soğuduktan sonra istediğiniz gibi kullana bilirdiniz.
Yıkadığınız semizotlarını ince ince kıyıp soğanlara ekleyin ve güzelce karıştırın, Tuzunu ekleyip kapağını kapatın, Kısık ateşte kapağı kapalı şekilde yumuşayana kadar pişirin, Yoğurtla (veya sarımsaklı yoğurtla) servis edebilir ve pul biberle süsleyebilirsiniz.
Derin bir kaba semizotlarını doğrayın. Üzerine yoğurt, su ve rendelenmiş sarımsağı ekleyin. Tuzu da ayarlayıp, iyice karıştırın. Son olarak semizotlu cacık üzerine nane serpiştirip, tekrar karıştırın.
Madensel tuzlar ve vitaminler yönünden oldukça zengin olan semizotu nisan, mayıs ve haziran aylarında haftada 3-4 kez tüketilmelidir.''
Kalorisi çok düşük olan, su ve lif içeriği yüksek semizotu kolay kilo vermeyi sağlayan sebzelerden biridir. Semizotunun bolca klorofil, E vitamini ve demir minerali sayesinde metabolizmayı düzenleyen etkisi de bulunur.
Kemik Sağlığına Faydalıdır: İçerdiği kalsiyum, magnezyum ve diğer diğer pek çok mineral sayesinde kemik sağlığı üzerinde son derece faydalı olan Semizotu, özellikle ileri yaş kadınlarda kemik erimesini önlemek amacıyla mutlaka tüketilmeli.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri