Nasıl Bir Maddedir? Esrar kullanımının etkisi kısa sürede gözlenir. Bu etkiler; göz bebeklerinde büyüme ve kızarma, ağızda kuruluk, kalp atışlarında hızlanma ve tansiyonda değişiklikler gibidir. Bu bedensel belirtilere ek olarak yer ve zaman algısında bozulma, sersemlik ve panik hali görülür.
Etkisi nedir
Ruhsal durumunu körükler; kendini kötü hissettiğinde kendini daha da kötü hissetmene yol açabilir. Duman içe çekildiğinde etkisi bir kaç dakika içinde başlar ve 2 ila 4 saat sürer. Yiyecek halinde etkisi ancak 1 saat sonra başlar ve 4 ila 8 saat sürer.
Her uyuşturucu maddenin vücuttaki etkisi farklıdır. Kimi maddeler 2-3 saat etki gösterirken kimi maddeler ise sadece 30 dakika kadar etkilidir. Esrar gibi etkili bir uyuşturucu madde vücutta 30 gün içerisinde atılır. Bu süre içinde uyuşturucu testi yapıldığında idrar, kan ve tükürük numunelerinde çıkar.
Esrar kullanan kişilerde özellikle bıraktıktan sonra sinirlilik, huzursuzluk ve uyumada zorluk başlar. Bilinç durumunun farklılaşması ile ışık ve müziğe karşı aşırı hassasiyet başlar. Aşırı neşeli olma durumuna, gülme ve konuşma isteğine engel olamamaya sebep olur. Gevşeme, sakinlik ve hafifleme hissi oluşur.
Bıraktıktan 2 Hafta Sonra; Uyku bozuklukları daha uzun sürebilmesine rağmen çoğu yoksunluk belirtileri azalır. Bıraktıktan 4 Hafta Sonra; Beyin reseptörleri normal işlevine döner. Hafıza, zihinsel keskinlik ve dikkat süresi gelişir.
İlgili 16 soru bulundu
Duyularda eksiklik/yokluk/ait olmama hissi: Açlık, susama, dokunma gibi temel duyuları farkında olma ama hissedememe. Benliğin ayrışması: Kişinin benliği 2'ye ayrılır ve bir tanesi gözlemci konumundayken bir kısmı normal algılanır.
Esrarın sigaranın içinde kullanıldığında etkisi birkaç dakika içinde ortaya çıkar; en yoğun etkisini 30 dakikada göstermektedir. Esrarın etkisi 2-4 saat sonra kaybolur. Bazı zihinsel etkileri 12 saate kadar devam edebilmektedir.
Yasadışı uyuşturucudan uzak durun: Sigara gibi esrar da sperm hareketini azaltır ve spermin şekilsiz olmasına neden olabilir. Kokain ve eroin gibi yasadışı uyuşturucular da sağlıklı spermi engelleyebilir.
Kaygı, depresyon, uykusuzluk, ve hafıza kaybı uyuşturucu maddeyi bıraktıktan sonra uzun süre devam edebilir. İlk dönem sonrası kesilme belirtileri olarak da adlandırılan bu belirtiler, stresli zamanlarda tekrar edebilirler. Buradaki tehlike sizin kendinizi uyuşturucu maddeyle tedavi etmeye meyletmenizdir.
İdrar çıkarmaya başlandıktan sonra bir miktar idrar tuvalete yapılmalı, sonra 9-10 cc idrar, steril idrar kabına yapılmalıdır. Ardından geri kalan idrar yeniden tuvalete yapılmalıdır. Bu şekilde alınan idrar numunesine orta akım temiz idrar adı verilir.
Tütün ürünlerinin kullanılmasının ardından nikotinin bir kısmı vücudumuzda kalmaktadır. Tıbbi bazı testler insanların idrarında, kanında, tükürüklerinde, saçlarında ve tırnaklarında nikotini tespit edebilmektedir.
Kesin Bir Test Yok, Ancak İhtiyaç Halinde Yapılabilir
Ancak, nikotin testleri gibi özel testler kullanılarak kandaki nikotin veya nikotin metabolitleri tespit edilebilir.
Esrar sigara gibi içildiğinde öfori etkisi dakikalar içinde görülür, 30 dakikada en yüksek seviyeye ulaşır ve 2-4 saatte sonlanır. Bazı motor ve bilişsel etkileri 5-12 saat kadar sürer.
Yargılamadan iletişim kurulmalı, amacınızın destek olmak ve yardımcı olmak olduğu belirtilmelidir. Kişi ile iletişime geçerken samimi, empatik ve gerçekçi olunmalıdır. Yaralayıcı mesaj vermeden zor bir süreç olduğu vurgulanmalıdır.
Keyif verici ve sarhoş edici etkisinden başka, onlarca sektörde hammadde olarak kullanılır. Modern dönemde genellikle psikiyatrik hastalıkların tedavisinde kullanılan tıbbi ilaçların bileşenlerinden biri olarak yer alırdı. Keyif verici etkisi nedeniyle kullanımı çok yaygındır.
Çilek, yaban mersini ve böğürtlen gibi meyveler spermin kalite ve hareketini artıran C vitamininden zenginler. C vitamini aynı zamanda, sperm üretmek için gerekli olan amino asitlerin yapı taşını oluşturuyor. Dolayısıyla bu tür meyveleri alışveriş listenize eklemekte fayda var.
Marihuana ve kokain gibi keyif verici maddeler de sperm yapımını bozar. Vücut geliştirmede veya sporcuların kullandığı androjen hormonu, sürekli radyasyona maruz kalmak (röntgen teknisyenleri), tarımda kullanılan böcek öldürücü ilaçlar veya sürekli sıcak ortamda çalışan kişilerde sperm kalitesi bozulabilir.
İngiliz araştırmacılara göre, kısırlık konusunda erkeklere verilen yaşam tarzı tavsiyeleri anlamsız ve diğer seçenekleri etkiliyor. Human Reproduction dergisinin bir araştırmasına göre aşırı yemek, sigara ve alkol tüketimi sperm kalitesini etkilemiyor.
Kenevir tohumları, kalp hastalıkları riskini azaltabilecek nitrik oksit üreten yüksek miktarda amino asit arginin içeriyor. Nitrik oksit kan damarlarını genişletip, kan basıncının düşmesine ve kalp hastalıkları riskinin azalmasına yardımcı oluyor.
Maddeyi bırakma sürecinde, maddeyi hatırlatacak en ufak bir durumdan bile kaçınılmalıdır. Çünkü kişi kendisi maddeyi bıraksa bile, beyni istemeye devam eder. Beynin isteklerine karşı koymayı öğrenene kadar, yapılması gereken şey; tehlikelerden uzak durmaktır.
Yoksunluk Sendromu Belirtileri Nelerdir? Yoksunluk sendromunun belirgin sepmtomları arasında yorgunluk, terleme, mide bulantısı, kusma, anksiyete, uykusuzluk ve halüsinasyondur. Her kişide aynı şekil ve şiddette görülmeyeceği gibi genel belirtiler söz konusudur.
Kişinin kullanmış olduğu bağımlılık yapan maddeyi aniden kesmesi ile ortaya çıkar. Böylece kişi kendisini büyük bir krizin içerisinde bulunur. Uzun süreli yoksunlukta ise kişinin uzun süre boyunca madde kullanması ile ortaya çıkar. Madde kullanımına bağlı olarak kişide bazı semptomlar meydana gelir.
Yoksunluk belirtileri gösteren hastalarda ilaç veya madde bağımlılığının değerlendirilmesi gerekir. Ani gelişen yoksunluk durumlarında semptomatik tedavi ile hastanın acil durumu giderilirken, uzun dönemde bağımlılıkla mücadele edilmesi ve madde bağımlılığına son verilmesi gerekir.
İştahında ve uyku düzeninde değişimler gözlemlenmesi, ara ara kriz halinde yemek yemesi, bazen çok fazla uyuması, bazen ise uykusuzluk çekmesi. Kıyafetlerine, saçına ve kişisel bakımına verdiği özenin azalması. Kilo kaybı, gözlerde kızarıklık, iştahsızlık, bulantı ve kusma gibi fiziksel belirtilerin görülmesi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri