Ciğerlerin üşütülmesi enfeksiyonlara her zaman davetiye çıkarır. Üşüten kişilerin mutlaka iyi bir şekilde ısınması ve dinlenmesi gerekir. Bol vitamin alarak, su tüketimini arttırmalıdır.
Genellikle belirgin semptomlarla kendisini gösteren akciğer enfeksiyonunun en yaygın belirtileri arasında yüksek ateş, öksürük, göğüs ağrısı ve nefes darlığı gösterilir. Bu belirtiler dikkate alınmazsa akciğerde meydana gelen enfeksiyonların ilerleyip daha ciddi komplikasyonlara sebebiyet verme durumu söz konusudur.
Kekik çayı hazırlayarak tüketmek ciğer üşütmesine iyi gelir. Soğan suyu ve bal karışımı hazırlamak da ciğer üşütmesine iyi gelmektedir. - Siyah üzüm tüketimi hem kan hücrelerinin artmasını sağlayacak hem de akciğer üşütmesine iyi gelecektir. - Her derdin devası zencefil çayı yapılarak tüketilebilir.
Hapşırık ve öksürük atakları ile havaya yayılmış olan virüsleri başka insanlar soluduğunda onlara da geçmiş olur. Virüs alındıktan 2-3 saat sonra, kırıklık, burun akıntısı, hafif ateş, öksürük, gözlerde kızarma ve yaşarma gibi semptomlarla kendini belli eder ve 7-10 günde kendiliğinden geçer.
İlgili 44 soru bulundu
Soğuk bir duş almak bağışıklık sistemine güç vererek hastanın soğuk algınlığını atlatmasına yardımcı olur. Sıcak bir duş ise kişiyi rahatlatır, kaslarını gevşetir, ağrıları azaltmaya yardımcı olur ve uykuya dalmayı kolaylaştırır.
İstirahat ve gevşeme, belki de nezle ve gribin en eski tedavi önerisidir. Kendinizi sıcak tutun. Bu durumda aşırı terlemeye yol açmadıkça, vücudun bağışıklık sistemi enerjisini enfeksiyona karşı savaşta kullanmak için odaklayabilir.
Soğuktan korunmak için peynir, kuru fasulye, nohut gibi kaliteli protein kaynaklarını diyete dahil etmelisiniz. Demir, vücudun çalışmasını hızlandırarak ısı dengesinin sağlanmasında yardım eden önemli bir mineraldir. Demir açısından oldukça zengin olan ciğer ve kırmızı et soğuk havalarda üşümeyi azaltır.
Zencefil, ıhlamur, ekinezya ve yeşil çay, soğuk algınlığına iyi gelen bitki çayları arasında yer almaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendiren bir yapıya sahip olan kuşburnu çayı, adeta C vitamini deposu olarak bilinmektedir. Günde 2-3 bardak kuşburnu çayı tüketimi önerilmektedir.
Ciğerleri üşüten kişi hastaneye gitmek istiyorsa gidebilir ve doktorlara muayene olabilir. Koyulan tanı sonrası doktorların verdiği ilaçlar kullanılarak tedavi süreci başlatılır. Bunun yanında hastaların her zaman evde en iyi şekilde dinlenmesi tedavi sürecinin kısa sürmesini sağlayacaktır.
Her gün rahatlatıcı banyo yapmak toksinleri dışarıya attığından, akciğerler daha rahat nefes alabiliyor. Mümkün olabildiğince bol oksijen bulunan ortamlara haftada 1 kez olsa bile gitmek akciğerlerin temizlenmesine yardımcı olabilir. Bunun için doğa yürüyüşleri veya doğa kampları alternatif olarak kabul ediliyor.
Nasıl Tedavi Edilir? Akciğer enfeksiyonunun türlerinde zatürre ve akut bronşit vardır. Akut bronşit genelde kendini 48 saat içerisinde şiddetli bir şekilde gösterir ve ilaçlı tedavi ile 10 gün içinde geçer. Bazı kişilerde ilaca gerek kalmadan da geçmesi mümkündür.
Üşütme Bulaşıcı mıdır? Üşütme bulaşıcı bir hastalıktır. Kişiden kişiye kolayca bulaşan soğuk algınlığı vakaları, kişinin hasta birinin hapşırması, konuşmasıyla birlikte damlacıklar yoluyla bulaşmasını yanı sıra enfekte olan kişinin dokunduğu yerlere temas edilmesi sonucu da hasta olunabilir.
Akciğer üşütmesini engellemek için yemeklerden balık, meyvelerden elma, vitaminlerden A vitamini, bitki çaylarından yeşil çay, bitkilerden ise zencefili tüketebilirsiniz.
Bu enfeksiyonun en büyük nedeni bakteriler, virüsler ve mantarlar gibi mikro organizmalardır. Fakat enfeksiyon dışında asit ya da yemek artıkları gibi yabancı maddelerin akciğere kaçması, nefes yolu ile alınması, radyasyona maruz kalmak akciğer enfeksiyonuna neden olabilir.
Mide üşütmesine hangi çorba iyi gelir sorusunun yanıtı tavuk çorbasıdır. Başka hastalıklar için de önerilen bir çorbadır. Tavuk çorbası vitamin, antioksidan ve protein kaynağı olduğu için mide üşütmesine iyi gelir. Mide üşütmesine hangi yemek iyi gelir diyorsanız bol limonlu çorbanızı afiyetle tüketebilirsiniz.
Enfeksiyona bağlı maddeler kana karıştığı sırada vücut sistemi, bu maddelerle savaşmak ve mücadele etmek için ısıyı artırır ve ateş yükselir.
D vitamini eksikliğinin en önemli belirtisi üşümektir. Uzun süre kapalı alanda kalmak ve güneş ışınlarına maruz kalmamak nedeni ile insan vücudunda D vitamini eksikliği ortaya çıkabilir. Bu gibi durumlarda vitamin takviyesi almanız gerekebilir.
Kış aylarının vazgeçilmezi olan nane, papatya çayı, kuşburnu ve zencefil üşümeye iyi gelen bitki çaylarının başında geliyor. Normal havalarda bile üşüyen kişiler sık sık helva yiyerek soğuk havalara karşı direnç kazanabilir.
Arslan, kış aylarında keçiboynuzu pekmezi, kestane ve salebin de tüketildiğinde vücudu sıcak tuttuğunu ifade ederek, “ Bizim için önemli olan keçiboynuzu pekmezi. Pekmez zaten kültürümüzde çok yaygın bir besin ancak keçiboynuzu pekmezinin vücuda ısı ve direnç kazandırmada daha yardımcı olduğunu görüyoruz.
Bilinenin aksine gripken banyo yapmanın faydalı bir eylem olduğu tavsiye edilir. Ilık suyla duş almak vücuda ve kaslara iyi gelir.
Soğuk algınlığı ve meydana getirdiği semptomlardan kurtulmak için öncelikle dinlenmek, sıcak sular başta olmak üzere bol sıvı tüketmek, vitamin takviyeleri almak, ıhlamur, ekinezya çayı gibi doğal bitki çayları içmek, havayı nemlendirmek ve sağlıklı beslenmek önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri