Arnavut ciğerine hangi baharatlar konur? Kekik, nane, tuz, kimyon, kırmızı toz biber. Ununa karıştırılacak baharat fazla olursa ciğerin o enfes koku ve lezzetini bastıracaktır.
Ciğerler suyunu çekip yağla kavrulmaya başlayınca yarım ay şeklinde ince ince doğranmış soğan ve tereyağı eklenir. Ara ara karıştırarak soğanlar yumuşayana kadar pişirilir. İnmeye yakın tuz, kekik ve pul biber eklenerek karıştırılır. Sıcak servis edilir.
Ciğeri bulamak için kullandığınız unun içine ekleyeceğiniz bir tutam kişniş kokuyu tamamen yok edecektir.
Kekik, Kimyon, Nane, Beyaz Karabiber, Tatlı Toz Biber, Tuz.
Arnavut ciğeri gibi ciğer sote tariflerinde pişirilme süresi 20-25 dakikayı kesinlikle aşmamalıdır. Ciğer kavurmada ise pişirme süresi daha da azdır, 12-15 dakika arası yeterli olacaktır. Her iki teknikte de daha yumuşak olması için ciğeri tavaya attıktan sonraki ilk 5 dakika kapağını hiç açmadan pişirmelisiniz.
İlgili 39 soru bulundu
Ciğerin yumuşacık pişmesi için zarının temizlenmiş olması gerekir. Kasaptan alırken zarının sıyrılıp, küp küp kesilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Ciğer fazla pişerse sertleşir, bu sebeple çok uzun pişirmemek gerekir.
Orta ateşte, yapışmaz tavaya ciğerleri koyuyoruz varsa kuyruk yağı + iki yemek kaşığı kadar) küçük küçük doğrayıp, suyunu salıp, çekene kadar güzelce pişiriyoruz,. Sıvı yağını koyup 2-3 dakika soteliyoruz tuz, pulbiber ve kimyon koyup karıştırıyoruz ocağı kapatıyoruz.
Süzülen ciğerleri orta boy yayvan bir kaba koyun. Ciğerlerin üzerine 6 yemek kaşığı zeytinyağ, damak tadınıza göre tuz ve kimyon koyun. Ardından damak tadınıza göre kekik, kırmızı pul biber ve isteğe bağlı olarak yarım su bardağı kadar süt ekleyin. Tüm malzemeyi eliniz ile güzelce harmanlayın.
Tavuk Ciğeri Tarifinin Pişirme Önerisi
Toz kekik, toz biber gibi baharatlara arzuya göre yer verebilirsiniz.
Bu ciğerinizin lezzetini kaybetmesine ve pişince sertleşmesine neden olur. Bunun yerine ciğerinizi akan suda yıkayarak temizlemelisiniz.
Tavaya yağ dökülür, soğanlar ve biberler kavrulur. Soğanlar kavrulmaya yakın salça ve domates eklenir. Sarımsak eklenir. Domatesin suyu çıkınca ciğerler eklenir. istenilen miktarda tuz ve acı baharatlar ilave edilir.
Soğanlar pembeleşene dek kavurun. Kuşbaşı şeklinde doğradığınız ve yıkayıp süzdüğünüz ciğerleri, kavrulmuş soğanların üstüne ekleyin. Hızlıca karıştırıp, kapağını kapatın, ocağın altını kısın ve bu şekilde 10 dakika pişmeye bırakın.
1 ila 2 çay kaşığı veya yaklaşık 5 ila 10 gram kekiği 5 dakika boyunca bir bardak kaynar suya koyarak kekik çayını hazırlayabilirsiniz. Bu çayı günde üç defa içebilirsiniz.
Nefes darlığından akciğerlere kadar birçok faydası olan kekik suyu mikrop öldürücü özelliğiyle biliniyor. Kekik, koronavirüs salgın sürecinde hijyenin yanı sıra tüketilerek de bağışıklık sistemini güçlendirici olarak kullanılıyor.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kekik suyu bronşları açar mı? Kekik çayı bronşları açar, astımdan bronşite kadar birçok hastalık üzerinde iyileştirici etkiye sahiptir. Öksürük, soğuk algınlığı gibi mevsimsel hastalıklarda çok etkilidir. Bağırsak yolunda bulunan mukozayı ortadan kaldırır.
Zeytinyağını derince bir tavaya alın ve ince doğranmış soğanı pembeleşene dek kavurun. Kavrulmuş soğana doğranmış ciğerleri ekleyin ve kapağını kapatıp, kısık ateşte 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Ardından baharatlarını ekleyin ve biraz karıştırdıktan sonra 10 dakika daha kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın.
Ciğerin süt ile terbiyelenmesi kanın ciğerden temizlenmesini ve koku yapmamasını sağlarken, daha çok yumuşaklık, lezzet katıyor.
Püf noktaları:
Enine kesilen ve kalın olarak kesilip pişirilen ciğer, Arnavut ciğeri olmayacaktır. -Kızgın yağın içerisine atılması gerekir. -Kızgın yağın içerisinde en fazla 3 dk beklemesi gerekir. 3 dakikanın sonunda muhakkak yağın içinden alınması gerekir. Aksi takdirde sertleşecektir.
Bu arada karbonat, dışını kıtır ciğeri de daha lezzetli yapar. Karıştırılacak unun içine hafiften kimyon, karabiber, pul biber katılırsa size yılların ciğercisi gözüyle bakarlar.
Pişme esnasında ciğerlerin üzerine (önceden bir kapta hazırlanarak karıştırılan) Şanlıurfa Biberi ve tuz karışımından serpilerek mangalın üzerine tekrar konur, şişleri çevrile çevrile pişirilir. Pişen ciğerler; açık ekmeğinin (lavaş) veya yufka (sac) ekmeğinin arasına şişler ciğerden çekilerek servis yapılır.
Dana ciğerini iyi pişirmek için pişme öncesinde ciğerin biraz sirke ve tuzla bekletilmesi tavsiye edilir. Bu iki malzeme ciğerin daha yumuşak pişmesini sağlar.
Kuyruk yağı tavada eritilir. Küp küp doğranan ciğer eklenir.
Öncelikle ciğeri bir tencerede bol su ile haşlayın yaklaşık 10 dakika kadar haşlanması yeterli suyun üzerine çıkan tabakayı alıp suyunu süzelim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri