Unun içine kişniş de ilave ederseniz koku sorununu tamamen ortadan kaldırabilirsiniz.
Ciğeri bulamak için kullandığınız unun içine ekleyeceğiniz bir tutam kişniş kokuyu tamamen yok edecektir.
Ciğerin süt ile terbiyelenmesi kanın ciğerden temizlenmesini ve koku yapmamasını sağlarken, daha çok yumuşaklık, lezzet katıyor. Terbiye devam ederken, patatesleri kızartıp kenara alalım. Soğanları piyazlık doğrayıp, isteğe bağlı baharat ve yeşillikle yoğurabilirsiniz.
Dana ciğerini iyi pişirmek için pişme öncesinde ciğerin biraz sirke ve tuzla bekletilmesi tavsiye edilir. Bu iki malzeme ciğerin daha yumuşak pişmesini sağlar. Kuzu ciğeri pişirirken ise yine aynı detaylara dikkat edilmelidir. Kuzu ciğeri daha yumuşak olduğundan, pişirme süresini daha az tutmak yeterlidir.
İlgili 33 soru bulundu
Karbonat ve un önemli püf noktası
Doğrudan kızartmak yerine ciğeri önce unlu bir karışımla kaplamak en nefisi. Bu sayede dışı çıtır çıtır olurken içi yumuşacık kalır. Bunun için bir diğer püf noktası ise karbonat kullanmak.
Ciğerin temizliği de lezzeti için çok önemlidir. Geleneksel yöntemde ciğer uzun süre suda bekletilerek temizlenir ancak bu yanlış bir işlemdir. Bu ciğerinizin lezzetini kaybetmesine ve pişince sertleşmesine neden olur. Bunun yerine ciğerinizi akan suda yıkayarak temizlemelisiniz.
Bir de bu şekilde deneyin, inanın pişman olmayacaksınız. Hem ciğerimiz yumuşak oluyor hem daha lezzetli oluyor bir gece sütün içinde bekleyince. Ertesi gün ciğerimizi güzelce yıkayıp, süzülmeye bırakalım.
Ciğerlerin üzerine 6 yemek kaşığı zeytinyağ, damak tadınıza göre tuz ve kimyon koyun. Ardından damak tadınıza göre kekik, kırmızı pul biber ve isteğe bağlı olarak yarım su bardağı kadar süt ekleyin. Tüm malzemeyi eliniz ile güzelce harmanlayın.
Piştikten sonra küçük parçalar halinde doğranana ciğer, biber ve soğanın üzerine dökülür. İçine 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı pul biber, köri(arzuyagöre) ilave edilir. Düz bir tabağa 3 yemek kaşığı yoğurt dökülür. Kavrulan karışım ilave edilir.
Soğanlar kavrulmaya yakın salça ve domates eklenir. Sarımsak eklenir. Domatesin suyu çıkınca ciğerler eklenir. istenilen miktarda tuz ve acı baharatlar ilave edilir. Ciğerler yumuşayana kadar pişirilir.
1. adım: Ciğerlerin zarını çıkarttıktan sonra kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın. Kanı süzülmesi için bekleyin. 2. adım: Ciğerleri unladıktan sonra kızgın yağda renk alana kadar kızartın. Dilerseniz unlamayı karabiber ve tuz karışımıyla yapabilirsiniz.
Çok Lezzetli bir ciğer kavurma tarifi mutlaka deneyin👍 MALZEMELER 100 GR KUYRUK YAĞI 600 GR CİĞER (dana kuzu farketmez) 2 ADET SOĞAN 1 TATLI KAŞIĞI SALÇA TUZ KARABİBER VE KİMYON.
Ben ciğeri kasabıma hazırlattım. Ciğerinizi küp küp kesin. Ciğeri kesinlikle yıkamayın. Bir süzgeçe alın ve süzülmesini sağlayın.
Yapışmaz bir tavaya alınan yarım çay bardağı sıvı yağa doğranmış iki adet kuru soğan ve ciğerler ilave edilip devamlı karıştırarak kavrulur. Bir çay kaşığı tuz, bir çay kaşığı kekik, bir çay kaşığı kimyon ve yarım çay kaşığı karabiber ve ezilmiş sarımsak ilave edilip karıştırılır ve altı kapatılır.
Zeytinyağını derince bir tavaya alın ve ince doğranmış soğanı pembeleşene dek kavurun. Kavrulmuş soğana doğranmış ciğerleri ekleyin ve kapağını kapatıp, kısık ateşte 20 dakika kadar pişmeye bırakın.
Daha sonra salça ve baharatları ekleyerek ciğer sotemizi karıştıralım. Bir su bardağı kadar da sıcak su ekleyelim kısık ateşte 8-10 dk daha pişirelim. Yumuşacık ciğer sotemiz hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Ciğer, besin değeri yüksek olduğu için sıkça tercih edilen bir yemektir. Farklı şekillerde yapılabilen ciğerin yanına uygun olan yemekler de merak edilen bir konudur. Ciğer ile beraber tarhana çorbası, pirinç pilavı, patates cips, sumaklı soğan salatası ve patates püresi güzel gider.
İnce ve orta büyüklükte doğranır, ciğerin büyüklüğünde ve ince olacak şekilde kuyruk yağı doğranır. Ciğerler yıkanır kağıt havlu ile kurulanır. Derin bir kaba ciğer alınır üzerine çeyrek zeytinyağ dökülür . Pulbiber, tuz ,kimyon ilave edilir iyice harmanlanır bi gece önceden yapılır terbiye edilir.
Mutlaka kızgın ve bol yağda pişirilmeli. Ciğer 1-1,5 dakikadan fazla pişirilmemeli. Unutmayın ciğeri sertleştiren fazla pişirmektir. Daha lezzetli bir ciğer için kızartma yağından az bir miktar başka tavaya alınıp içine kırmızı biber eklenmeli biraz kavrulmalı ve pişen ciğerin üzerinde gezdirilmeli.
Taze ciğerlerinizi eğer hemen tüketmeyecekseniz, mutlaka dondurucuya kaldırınız. Öncelikle ciğerleri küçük dilimler haline getirin. Kalın dilimlenmiş ciğerler bakteri oluşumunu hızlandırabilir. Sonrasında ciğerleri kağıt havlu üzerine koyarak, ciğerlerin fazla kanının emilmesini sağlayın.
Düdüklü tencereye alalım tencerenin üzerine gelişi güzel doğranmış sebzeleri atalım yağını suyunu ve salçasını da ekleyip kapağını kapatalım. Yaklaşık 30 35 dk kadar pişirelim servis edelim afiyet olsun. :) Ciğeri haşlamadan direk olarak da yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri