Antioksidan özelliği de taşıyan bitter çikolatanın mutluluk hormonu salgılanmasına yardımcı olduğunu, gerginliği azalttığını mutlaka duydunuz. Bitter çikolata mutluluk hissi yaratan serotonin hormonunun salgılanmasını, kan basıncı ve kardiyovasküler sistemin rahatlamasını sağlar.
Tüm çikolata çeşitleri mutluluk hormonu salgısında etkilidir. Bitter çikolata da stresinizi yatıştırarak beyninizin dingin olmasını sağlar.
Çikolata, magnezyum, potasyum ve fosfor mineralleri yönünden zengindir. Magnezyum sakinleştirir, stresi azaltır, insülin hormonunun çalışmasını destekleyerek kanda şeker dengesini korur. Potasyum; vücudun su ve mineral dengesini sağlar, tansiyonun dengelenmesine yardımcıdır.
Bitter çikolata içerisindeki polifenol ve flavonol bileşenleri sayesinde kan basıncını düşürür ve bedeni sakinleştirir. Ayrıca çikolatanın serotonin olarak adlandırılan mutluluk hormonunu artırdığı da biliniyor.
Çikolatanın başlıca faydalar şunlardır;
· Antioksidan görevi görerek kalbi zararlı etkenlerden korur ve kalp krizi riskini azaltır. · İçinde bulunan flavonoidler ve potasyum sayesinde tansiyonun düşmesine yardımcı olur. · Kanser hücrelerini azaltır. · Enerji verir.
İlgili 35 soru bulundu
'Belleğe hatırlamaya yardımcı'
Uzmanlar, çikolata yemenin "görsel uzamsal hafızayı ve zekayı, çalışma belleğini, tarama ve izlemeyi, soyut akıl yürütmeyi ve minimental durum muayenesini" geliştirdiğini söyledi.
Yemeye başladığınız anda ağzınızda yavaş yavaş erirken mutluluk hormonu salgılamaya başlayan çikolata insanı mucizeyi hazlara sürüklemektedir. En önemlisi İnsanı rahatlatırken cinsel isteği arttırmasıdır.
Bitter Çikolatanın Beyne Faydaları
Vücuda enerji veren ve kan akışını hızlandıran bitter çikolata, beyindeki kan akışının da hızlanmasına yardımcı olarak beynin daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Zihnin dah açık kalmasına yardımcı olarak dikkat dağınıklığına engel olur. Tüm bunların yanında algıyı açar..
Çikolatanın serotonin içerdiğini ve dolayısıyla endorfin üretimini arttırdığını gösteren araştırma sonuçları var. Bunun anlamı şu: Özellikle bitter çikolata doğal olarak bir antidepresandır. Çikolatanın kokusu bile beyinde mutluluk hormonu olan serotonini artırır.
Çikolatanın faydaları ile ilgili yapılan araştırmalar gösteriyor ki, mucize besin çikolata; görsel uzamsal hafızayı ve zekayı, çalışma belleğini, tarama ve izlemeyi, soyut akıl yürütmeyi geliştiriyor. Aynı zamanda çikolatanın ana maddesi olan kakaonun içeriği, kan akışının beyne doğru hızlanmasını sağlıyor.
Ne kadar yerseniz yiyin, 10 kilogramı aşmamaya çalışın. Zira 10 kilodan fazla çikolata yemek, zehirlenme ve ölümle sonuçlanabiliyor.
1- Çikolata Enerji Verir
Çikolata içerisinde az bir miktar kafein vardır. Bu da bedeninizde uyarıcı etki yapabilir. Ancak sürekli enerji salınımı açısından çikolata yeterli bir besin değildir. Özellikle karnınız acıktığında enerjinizi yükseltmek için daha fazla lif içeren yiyecekleri seçmeniz tavsiye edilir.
Tüketilmesi keyifli gibi görünse de geceyi kaliteli uyku ile geçirmenizi engelleyen besinlerden birisi de bitter çikolatadır. Uyku kaçıran ve insana ekstra enerji veren kafein bu çikolata içerisinde fazlası ile bulunmaktadır. Hemen hemen tüm çikolatalar içerisinde bulunan kafein bulunur.
Bitter çikolata:Beyinde serotonin ve endorfin seviyelerini artırarak gün içerisinde daha mutlu hissedilmesine yardımcı olan bitter çikolata, kalsiyum, magnezyum, bakır ve potasyum mineralleri açısından da oldukça zengin.
Gece yediğimiz çikolata yağ olarak vücutta depolanır. Özellikle bitter çikolatanın içerisindeki kafein kaliteli uyku geçirmeye engel olabilir. İçerdiği diğer uyaranlarla beraber kalp ritmini artırır. Bir parçayla yetinmek zor olduğu için fazla miktarda tüketilebilir bu sebeple özellikle gece çikolatadan uzak durulmalı.
Şekerli bir şey yedikten 15-30 dakika sonra kan şekeri yükselmeye başlar. 40 dakika sonra ise kendinizi çok daha dinamik hissedersiniz. Bunun nedeni kakao çekirdeğinin içinde bulunan kafeindir. Kafein enerji verir. Bazı çikolataların içinde neredeyse bir kutu kolada olduğu kadar kafein vardır.
Milattan önce 1500'lü yıllarda Olmekler ile başlayan çikolata tarihi ve ilginç yolculuğuna gelin hep birlikte çıkalım. MÖ 1500–400 yılları arasında Meksika Körfezi'ndeki Olmekler, “kakawa” ismini verdikleri kakao ağacını ıslah eden ilk toplum olur. Böylece lezzetli çikolata tarihi başlar.
Normal koşullarda beynin tek enerji kaynağı glikoz yani şekerdir. Şeker düzeyinin beyinde azalmasına bağlı olarak, şuur kaybından komaya kadar birçok belirti oluşabilir. Bunun yanında beyinde şeker düzeyinin artması da tahribata yol açar.
Current Biology'de yayınlanan çalışmaya göre; yoğun bilişsel yük, uzun saatlere ulaştığında beynin prefrontal korteksinde toksik etki gösterebilecek maddelerin birikmesine yol açıyor. Sonuçta kararlarınızın üzerindeki kontrolünüz değişiyor ve bilişsel yorgunluk sebebiyle efor gerektirmeyen yolları seçiyorsunuz.
Tadıyla damakları şenlendiren bitter çikolata zihin açıcı ve hafıza güçlendirici bir etkiye sahip. İçeriğindeki yüksek antioksidan oranı aynı zamanda konsantrasyon arttırıcı bir etki sağlıyor. Yumurtanın hafıza üzerindeki olumlu etkisi yapılan çalışmalarla kanıtlanmıştır.
Festal Çikolataları cinsel gücü cinsel performansı arttırmaya, Ereksiyon süresini uzatmaya yardımcıdır. İlişkiden 1 SAAT ÖNCE AÇ KARNINA alındığında cinsel birleşme öncesi tedirginlikleri azaltır kuvvetli ve uzun süren ereksiyon sağlamaya yardımcı olur.
Muz içerdiği yüksek minerallerden dolayı afrodizyak besinlerde üst sıralarda yer alır. Magnezyum, potasyum ve B vitamini libidoyu artırmak için önemlidir. Erkeklerde cinsel isteği artırmak için bilinen bromeliad enzimler içerir. İçerdiği yüksek potasyumdan dolayı orgazm için önemli besinlerdendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri