Bitter çikolatada bulunan Teobromin molekülünün öksürüğe karşı etkili olduğu, boğazdaki kaşıntıyı ve inatçı öksürüğü engellemesiyle kişiyi öksürük açısından rahatlattığı belirlenmiştir. Tabi ki bitter çikolatayı aşırı bir şekilde tüketmemek gerekiyor.
Süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, hayvansal kaynaklı yağlar, işlenmiş yiyecekler, beyaz un, çikolata, kahve, alkollü içecekler ve şeker içeren tüm içecekler de dahil olmak üzere bir çok yiyecek ve içecek balgam birikimine neden olmaktadır. Prof.
“Gece Süt İçirince, Çok Mandalina Yediğinde Veya Çikolata İle Öksürüyor” Bu durumun yaşandığı çocuklarda çikolata ve kakaonun içindeki Kafein mide başını gevşetip, mide asidini artırdığı için Reflüsü olan çocuklarda öksürüğe neden olur.
Dr. Alyn Morice'e göre, çikolatanın "yatıştırıcı özellikleri”, boğazın sinir uçlarında bir kaplama oluşturuyor ve bu şekilde boğazdaki tahrişten kaynaklı öksürük dürtüsü bastırılmış oluyor.
Öksürüyorsanız ve boğazınızın ağrılı olduğunu düşünüyorsanız, bir parça bitter çikolata alıp, yiyin. %80 kakao içerikli bir çikolata seçmeniz daha iyi olur. Bilim insanlarına göre, çikolata öksürüğü bastırabilir ve boğaz ağrısını ilaçlardan daha iyi iyileştirebilir.
İlgili 23 soru bulundu
"Kış aylarında birçok insanı pençesine düşüren gripten korunmak için uzmanlardan özellikle tatlı severlerin hoşuna gidecek tavsiye geldi. Diyetisyen Buşra Mutlu, bitter çikolatanın içinde bulunan bileşiklerin gripten korunmada yardımcı olduğunu söyledi."
TUZLU SU GARGARASI
Boğazdaki istenmeyen mikropları öldürmeye de yardımcı olabilir. 1 fincan ılık suyun içine 1 çay kaşığı tuz atın ve erimesi için karıştırın. Her saat başı 30 saniye gargara yapın. Saat başı tuzlu su ile gargara yapmak şişliği azaltır ve ağrıyı hafifletir.
Bitter çikolatada bulunan Teobromin molekülünün öksürüğe karşı etkili olduğu, boğazdaki kaşıntıyı ve inatçı öksürüğü engellemesiyle kişiyi öksürük açısından rahatlattığı belirlenmiştir.
Boğazda yanma, batma, ağrı ve ateş, farenjitin en belirgin özellikleri arasında yer alıyor. Koronavirüsün de belirtileri arasında bulunan bu bulgular insanların hastalıkları karıştırmasına ve bundan dolayı da endişelenmesine yol açıyor.
ZENCEFİL, KARABİBER, BAL, LİMON, TARÇIN
1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı toz tarçın ve yarım limonu karıştırarak gün içerisinde öğün aralarında mide boşken günde 2-3 tatlı kaşığı tüketerek öksürüğün tahriş edici etkisini azaltabilirsiniz.
Bol sıvı tüketmek boğazın nemlenmesine yardımcı olarak tahriş edicilerin etkisini azaltır. Günde en az sekiz bardak su içmek, bitkisel çay veya limonlu ılık su tüketmek gece öksürüklerini hafifletir. Uyumadan önce boğaz pastili kullanmak boğazdaki tahrişi azaltarak öksürüğün giderilmesine yardımcı olur.
Bir bardak kaynar suyun içerisine bir diş sarımsak ve 2 adet tarçın ilave edin. 5 dk demlendikten sonra için. Öksürüğü anında kestiği biliniyor. Limonlu karabiber yöntemi Yeni kesilmiş çeyrek limonun üzerine biraz karabiber ve tuz serperek limonu bu şekilde emebilirsiniz.
Probiyotik tüketimi de öksürüğün arttığı durumlarda öneriliyor. Probiyotik kaynağı olarak kefir ve evde mayalanan yoğurdu tercih edin. Keskin kokular bronşlarda kasılmaya neden olarak öksürüğü tetikleyebiliyor.
Tüketilen suyun oda sıcaklığında olması boğazı ıslak tutar ve kuruyarak öksürüğe sebep olmasını engeller. Ayrıca bitkisel çaylar ve kürler ile de evde tedavi desteklenebilir. Bal ve tarçın karışımı tüketmek, zencefil ve bal tüketmek, adaçayı içmek ya da gargara yapmak boğazda oluşan gıcık için etkili olabilir.
Öksürük için ideal bir yiyecektir. Ilık süt - bal: Bal katarak içeceğiniz ılık süt, öksürüğünüzü alır ve boğazınızı tamamen rahatlatır. Boğazınızdaki gıcığı ve öksürüğün gelmesini engeller.
Öksürük sadece Korona virüs enfeksiyonunda olmadığı gibi Korona virüs enfeksiyonunun da tek belirtisi öksürük değil. Hep söylediğimiz şey: bu semptomlar zinciridir. Yani belirtilerin bir arada olması gerekir. Tek başına öksüren bir kişi kendisinde Korona virüs enfeksiyonu olduğunu düşünmemeli.
COVID-19'da gripten farklı olarak ishal, mide bulantısı, kusma, koku ve tat kaybı, konsantrasyon bozukluğu ve bilinç bulanıklığı daha belirgin bir şekilde görülebiliyor. Bu belirtiler görüldüğünde bir sağlık kuruluşuna başvurup test yaptırılması ve gribe mi COVID-19'a mı yakalanıldığının netleştirilmesi önemli.
Buna göre, hastaların çoğunda belirtilerin ortaya çıkmasından yedi gün sonra, artık belirti görülmüyorsa, virüsü başkalarına bulaştırma olasılıkları da kalmıyor.
Uzmanlar, yutkunma güçlüğü, öksürük ya da boğaz ağrısı gibi sorunlarda bir parça çikolata yenmesini öneriyor.
Çikolata: Kafein içeren her şey astımdan kurtulmada yardımcı olmaktadır. Kahve ve çay da etkili olduğu gibi bolca kakao barındıran çikolata da astıma karşı iyi gelir.
Parol ayrıca grip, soğuk algınlığı, boğaz ağrısı, sinüzit ve diğer akut ateşli durumlar için ateş düşürücü ve ağrı kesici olarak da kullanılabilir.
Limon suyu soğuk algınlığı veya grip sırasında ortaya çıkan boğaz ağrısını da azaltabilen ferahlatıcı bir içecektir. Limon, C vitamini ve antioksidanlar içerir . Ayrıca tükrük miktarını da arttırır ve mukozanın nemli kalmasına yardımcı olur.
Boğaz tahrişine iyi gelen ve evde uygulanabilecek yöntemler arasında nane, ıhlamur, zencefil ve papatya çayları tüketmek vardır. Aşırı baharatlı ve acı besinlerden uzak durmak, tuzlu su ile gargara yapmak ve sıcak ya da soğuk içeceklerden uzak durmak da önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri