Kıvamı tam olarak oturması için oda ısısına gelen sosu üzerini streçle kapatıp buz dolabına alalım. İşte bu kadar kolay çikolata sosu istediğiniz her yerde kullanabilirsiniz. Dolapta üç gün dondurucuda istediğiniz kadar muhafaza edebilirsiniz.
Çikolata sosunun içerisindeki nişasta gibi maddeler donmasını engeller. Dolaba koyduğunuzda yalnızca katılaşma olur.
Çikolatalı sos donmaz. İçinde bulundurduğu bazı maddeler donmasını engeller. Ama katılaşma olduğunu görebiliriz. Başarılar!
İdeal kıvamıyla her tatlıya lezzet katan çikolata aromalı sosu; oda sıcaklığında direkt olarak uygulayabilirsiniz. Serin, kuru, kokusuz yerde saklamanızı öneririz.
Serin yerde sakladığınız ve ağzını iyice kapattığınız domates soslar aylarca tazeliğini korur. Konserveler ağzı açıldıktan sonra buzdolabında bekletilmeli ve birkaç güne kadar tüketilmelidir.
İlgili 45 soru bulundu
Kıvamı tam olarak oturması için oda ısısına gelen sosu üzerini streçle kapatıp buz dolabına alalım. İşte bu kadar kolay çikolata sosu istediğiniz her yerde kullanabilirsiniz. Dolapta üç gün dondurucuda istediğiniz kadar muhafaza edebilirsiniz.
ZEYTİNYAĞI, BAL: Zeytinyağı, bal gibi ürünler buzdolabına kesinlikle konulmaz. KETÇAP, MAYONEZ VE SOSLAR: Ketçap, mayonez, pesto, berbekü tarzı soslar açılana kadar dışarıda durabilir, açıldıktan sonra buzdolabında saklanmalı.
Çikolataları Buzdolabında Saklama
Az önce de belirttiğimiz gibi çikolatalar 15-20 derece arasına sahip ortamlarda muhafaza edilmelidir, buzdolabı gibi soğuk ortamlarda saklamanız durumunda çikolatanızın tazeliği ve yapısı bozulacaktır.
Çikolata sos ise ozaman Kek soğuduktan sonra dökmelisin. Pudraşekerilimon sosu ise ozaman ılık keke dökmelisin.
Eğer buzdolabı kullanacaksan çikolatayı hava ve ışık geçirmeyen, kuru bir kapta sakla. Bu kurallar uygulandığında çikolata uzun bir süre dayanır. Örneğin, sütlü çikolata katı hâldeyken yaklaşık bir yıl boyunca rahatlıkla muhafaza edilebilir. Bitter çikolata ise katı hâldeyken yaklaşık iki yıl saklanır.
Üzerinin kabuklanmaması için, oda ısısında soğuyana kadar ara ara karıştırıp, daha iyi kıvam alması için buzdolabına kaldırın. Soğuduktan sonra tüm pasta, tatlı, kurabiye vs. tariflerinizde gönül rahatlığıyla kullanın.
Kek, pasta, unlu mamüller, dondurma, parfe, muhallebi, puding ve diğer tüm tatlıların üzerinde kullanılabilir. 500 ml süt ile hazırlanır. Kabuklaşma yapmaz ve ideal yoğunluktaki kıvamı ile istenilen ölçüde akışkandır. Her poşette farklı tarifler bulunmaktadır.
Büyük paketler halinde, yemek firmalarına gelen bu ürünlerin son kullanma tarihi, işte o büyük kutularda yazıyor. Zamanla tadının yok olduğu bilinen bu paket soslar, güneş almayan, nem geçirmeyen bir şekilde sıkıca kapatılmış paketlerde bulunduklarından, uzun süre bozulmadan durabiliyor.
Eğer sosunuzu cıvık bulursanız, ayrı bir bardağın içine 1-2 tatlı kaşığı nişasta koyun, üzerine su ekleyin. Karıştırıp altı açık olan tencerenize ilave edip karıştırın. İstediğiniz kıvamı aldığında altını kapatın.
Süt, toz şeker, un ve kakaoyu derin bir sos tenceresine alalım. İyice çırptıktan sonra küçük parçalara ayırdığımız bitter çikolata ve tereyağını ekleyelim. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Tencereye süt, un, şeker, kakao, sıvı yağ ve vanilini koyun. Ocağa koymadan önce mikserle çırpın ki erisin. Topak kalmayınca ocağa koyun. Orta ateşte sürekli karıştırın.
Kek pişerken bir tencereye süt ve çikolata sosunu alarak göz göz olana kadar pişiriyoruz. Keki fırından çıkardıktan sonra 5 dakika bekleyip 2 bardak sütü dökerek ıslatıyoruz. Süt döktüğümüz kekin üzerine çikolata sosunu döküyoruz.
Keki fırından çıkarın. 10 dakika kadar ılınmasını bekleyin. Ilınan kekin üzerine soğumuş olan sosu gezdirin.
Sosu için; Pudra şekerine limon suyu ve sütü ekleyip mikserle çırpın. Kıvamı katıysa limon suyu, cıvıksa pudra şekeri ilave edip çırpmaya devam edin. Sos kıvamına geldiğinde soğuyan kekin üzerine dökün ve servis edin.
Bolçi ile Çikolata Saklama Koşulları
Ürünlerinizi güneş ışığından, nemden ve yüksek sıcaklıktan uzak tutmalısınız. Serin ve kuru bir yerde, 18 - 22°C aralığında saklamalısınız.
Çikolata, zamanla bozulabilir ve kalitesi düşebilir. Tadı, kıvamı ve aroması değişen çikolata midenize dokunabilir, ağız tadınızı fazlasıyla bozabilir. Üzerinde oluşan beyaz lekeler (çikolata çiçeği) görülebilir ve bu da çikolatanın tadını ve dokusunu değiştirebilir.
Ambalajı açılmış çikolatalar da bozulmaya daha müsaittir. Ambalajını açtığınız çikolatayı bir an önce yemeli ya da uygun koşullarda kapalı şekilde saklamalısınız.
Kışlık soslar nerede saklanır? Daha sonra serin, nemsiz ve ışık almayan bir yerde saklanır. Kapakların atmaması çok mühimdir; bu sebeple daima yeni kapaklar kullanılmalıdır. Aksi takdirde kapakların atma ve sosun hava alarak bozulma ihtimali artar.
Unun böceklenmemesi için unu saklayacağınız kabın içerisine kuru karanfil, nergis çiçekleri veya defne yaprağı koyabilirsiniz. Sıcak havalar ve nem unun bozulması için uygun koşullardır. Bu nedenle yaz aylarında unları ağzı kapalı şekilde buzdolabında muhafaza ederek özellikle böceklenmenin önüne geçebilirsiniz.
Soya sosu, soya fasulyelerinden fermente edilmiş bir üründür, açıldıktan sonra güvenli bir şekilde oda sıcaklığında saklanabilir. Acı soslar genellikle sirke, acı biber ve çeşitli baharatların karışımından elde edilir. Sirke hafif bir asit olduğundan, bu soslar bozulmadan oda sıcaklığında muhafaza edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri