Evde sağlıklı çikolata yapımı esnasında, normal ölçülerde bir çikolata elde etmek için 50 gram kakao yağı, 50 gram pudra şekeri, 3 yemek kaşığı kakao, 2 yemek kaşığı süt tozu ve tuz kullanabilirsiniz. Bu malzemeler ile gerçek çikolata yapımı işlemini başarıyla tamamlayabilirsiniz.
Çikolata, tropik kakao ağacının çekirdek denen tohumlarından yapılan yiyecektir. Çikolataya istendiğinde fıstık, fındık ve süt de katılır.
Bitter çikolata için, kakao kütlesi, kakao yağı ve şeker karıştırılır. Sütlü çikolata elde etmek için kakao kütlesi, kakao yağı, şeker ve süt tozu karıştırılır. Beyaz çikolata yapımında ise, çikolatanın kararmasına neden olacağından kakao kütlesi kullanılmaz. Bunun yerine kakao yağı, şeker ve süt tozu kullanılır.
Evde çikolata yapmanın en basit yolu Fransızcadan gelen benmari usulünü uygulamaktır. Benmari usulü çikolata yapımında kullanılacak malzemelerin kaynamasını ve tatlarının bozulmasını önleyerek eşsiz lezzette çikolata yapılmasını sağlar.
İlgili 20 soru bulundu
Tablomuzu özetlemek istersek : Kakao Çekirdeği, temizlenir, kavrulur, kabuklarına ayrılır, 2 kez öğütülür ve Çikolata Kitlesi NİBS elde edilir. Nibs'in preslenmesiyle Toz kakao ve Kakao tozu elde edilir. Çikolata üretmek için Kakao kitlesine kakao yağı eklenir.
Lezzetli çikolataların mimarı kakao ağacı, dünyanın Güney Amerika ve Afrika kıtalarında yetişiyor. Çikolatanın temel bileşeni olan kakao ise "Theobroma Cacao" Latince ada sahip. Bu ağacın boyları genellikle 4 metre ile 15 metre arasında değişiyor.
Çikolata ısındığında (tam olarak pişmeden önce) mutfak robotuna alın ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın. Çikolata karışımına yavaş yavaş süt ve şekeri ekleyerek karıştırmaya devam edin. Dilerseniz, az miktarda tuz da ekleyebilirsiniz. Çikolata kremsi bir kıvama geldiğinde donmaya hazır demektir.
Kaliteli Çikolata Türleri
Kakao yağından çıkarıldıktan sonra kakao kalitesinde saf kakaodan yapılır. Kakao kütlesi kavrulur ve ardından toz haline getirilir. Bu, puding ve unlu mamullere çikolata aroması vermenin en ekonomik yoludur. Bunların hepsi aynı çikolata parçaları.
EL YAPIMI ÇİKOLATA NEDİR? El yapımı çikolata özel çekirdeklerden elde edilmiş değerli malzemelerin birleşimi ile fermantasyon sonrası el işçiliği özelliğine kavuşmaktadır. Konçlama Ganaj kristalizasyonu, Özenle seçilmiş malzemelerin prosese uygun el yapımı birleşimi ile değer kazanır.
Evde Organik Çikolata Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır? İçerisine pudra şekeri ve kakao koyup, pütür pütür olmayacak şekilde çırpıcıyla karıştırarak çırpıyoruz. Son olarak buzdolabımıza koyacağımız kalıbımıza koyarak (bu esnada içerisine üzüm, badem ve bal katmak isteyenler koyabilir) buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
Kullanacağınız çikolataları kırıp büyük bir cezve veya tavaya alın üzerine ısıttığınız sıcak sudan biraz ekleyin üzerini geçmesin. Sonra cezvenizi ocağa alın ve karıştırarak eritin çikolatalarınızı. Kıvamını ne kadar sıvı istiyorsanız ona göre azar azar sıcak su ilave edin.
Kakao Neden Yapılır? Kakao ağacından toplanan kakao çekirdekleri kurutulur ve işlenmesi için fabrikaya gelir. Yabancı maddelerden arındırmak için eleklerden geçirilir ve kabuklarından ayrılması için yüksek ısıya maruz bırakılır.
Çikolata, kavrulmuş ve öğütülmüş kakao çekirdeği çekirdeklerinden yapılan, sıvı, katı veya krema kıvamında, tek başına veya diğer gıdalarda beraber tüketilebilen tatlı bir besindir. Kakao ağacının tohumları yoğun ve acı bir kıvamdadır; bu nedenle lezzetini iyileştirmek için fermente edilmesi gerekir.
'Gerçek' çikolata, kakao çekirdeğinden elde edilen iki malzeme (kakao kütlesi ve kakao yağı) ile şeker kullanılarak yapılır. Bitter çikolata yapımında bunlara ek olarak şeker, sütlü çikolata yapımında ise şeker ve süt tozu eklenir.
Özellikle kurabiyeleri süslemesiyle bilinen sevimli görünümlü damla çikolataları eritmek için öncelikle bir kapta karıştırmak iyi bir yöntemdir. Karıştırma sırasında süt eklerseniz daha yumuşak bir kıvam elde edebilirsiniz. Sonrasında ise benmari yöntemiyle ocağa almak eritme yolunda yapmanız gereken adımdır.
Yapısı sert olan kuvertür çikolatalar donduğu durumda lezzetini de kaybedebilir.
Yulaf ezmesi, hurma, kakao ve ceviz kullanarak hem lezzetli hem de sağlıklı kakaolu toplar hazırlayarak çikolata krizlerinizi yatıştırabilirsiniz. Keçiboynuzu pekmezi, çikolata tadına en yakın lezzetlerden biridir. Keçiboynuzu pekmezini kalıplara döküp donmasını sağlayarak çikolata görünümünde tabletler hazırlayın.
Gerçek çikolata 31 derece sıcakta erimeğe başladığı halde, sahte çikolata şeklini nerdeyse hiç bozmaz. Gerçek çikolata kırıldığı zaman kendine has ses çıkarır, sahte çikolata ise içerdiği bitkisel yağlar nedeni ile sessiz kırılır. Gerçek çikolata yüzeyi pürüzsüz ve parlak olmalıdır.
Milattan önce 1500'lü yıllarda Olmekler ile başlayan çikolata tarihi ve ilginç yolculuğuna gelin hep birlikte çıkalım. MÖ 1500–400 yılları arasında Meksika Körfezi'ndeki Olmekler, “kakawa” ismini verdikleri kakao ağacını ıslah eden ilk toplum olur. Böylece lezzetli çikolata tarihi başlar.
1) Belçika Çikolatası
Çikolata dendiğinde herkesin aklına ilk önce Belçika çikolatası gelir. Yıllardır benzersiz kalitesiyle övgüleri hak eden Belçika çikolatası, yiyenleri kendine hayran bırakıyor. Belçika'da 16'ya yakın çikolata fabrikası bulunuyor.
Milka çikolatası sadece alp dağları'nın temiz havası ve doğal ortamında beslenen ineklerin sütünden yapılıyor. Artık bütün Milka tablet çikolatalarYeni açılır-Kapatılır paketlerinde.
M.Ö. 1900'lerde şu anki Meksika topraklarında yaşamını sürdüren Olmekler'den önceki toplumun keşfi. Çikolata üretimi Orta Amerika'nın tropikal yağmur ormanlarına kakao tohumları ekilmesiyle ve daha sonra fermente edilerek macun haline getirilmesiyle gerçekleşiyor.
Eğer su kullanarak yapacaksanız, kakao tozu yerine hazır sıcak çikolataları tercih edebilirsiniz. Evde veya ofiste sütlü sıcak çikolatayı yapmak için gerekli malzemeler süt, kakao, çikolata ve tercihe göre şekerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri