Parfüm, alkol ve agresif kimyasallar içermeyen, hipoalerjenik ürünler tercih edilmelidir. Nemlendirme işlemi, hassas ciltlerin sağlıklı ve dengeli kalmasına yardımcı olur. Hafif ve nemlendirici özelliklere sahip ürünler tercih edilmelidir. Güneş koruyucu kullanmak hassas ciltler için çok önemlidir.
Hassas ciltler, koruma fonksiyonu bozulmuş, kızaran, yanan, kabuklanan bir cilt yapısıdır. Hassasiyeti ortaya çıkaran nedenler arasında sigara, alkol, az uyku, iklim, güneş ışınları, cildin en üst tabakasının zayıflığı, bağışıklık sisteminde bozukluklar, kalıtımsal hastalıklar sayılabilir.
Hassas cilt tipine sahip kişilerin cilt bariyerleri daha zayıf ve hassastır. Bu nedenle hassas cilde sahip kişiler için bakım çok daha önemli hale gelir. Özellikle, bariyer güçlendirici cilt bakımlarıyla hassas cilt probleminin azalması sağlanmalıdır. Hassas cilt sorunu, azaltılabilir ya da tamamen geçirilebilir!
Hassas ciltler için nemlendirici kullanmak ise oldukça önemlidir. Özellikle kuru ve hassas bir cildiniz varsa rutin bir şekilde nemlendirici kullanmak cildinizin kırışmaması ve daha fazla kurumaması açısından iyi olacaktır. Hassas ciltler için güneş kremi kullanımı olmazsa olmazdır.
Yaşam tarzı ve tercihler Sigara, doğum kontrol hapları, tıraş, giyim, uyku bozuklukları, yorgunluk ve bazı yiyecekler gibi yaşam tarzı ve tercihler cildi hassaslaşmasına neden olabilir. Kozmetik ürünler ve makyaj Kozmetik ve makyaj malzemeleri; pigmentler veya sülfitler gibi tahriş edici moleküller içerebilir.
İlgili 22 soru bulundu
İç ve dış etkenlerle karşı önlemler alınmalıdır: Sıcak ve soğuk hava değişimlerine dikkat edilmeli, Ciltte hassasiyet yaratacak ürünler ve cilde uygun olmayan kozmetik kullanımlarından kaçınılmalı. Ciltte hassasiyet yaratabilecek temizleyiciler ve bakım kremleri kullanılmamalıdır.
Hassas cilt yapısının tedavi temelinde yerel olarak hafif ve tahriş edici olmayan bileşiklerin kullanılması yatar. Ayrıca tetikleyici faktörlerden de uzaklaşılması önemlidir. Hassas cilt tedavisinde nemlendirici ve rahatlatıcı kremlerin birlikte kullanılması tavsiye edilmektedir.
Kimyasal içeriklere en çok tepki veren cilt tipi tabii ki de hassas cilt tipi… Kullandığınız cilt bakım ürünlerinin paraben, silikon, alüminyum, alkol, nanopartiküller, petrokimyasallar, parfüm ve renklendirici içermediğinden emin olmalısınız.
Nemlendiricide dikkat etmeniz gereken içerikler: Doğal yağlar, Hyaluronik Asit, B3 Vitamini (niasinamide), B5 Vitamini (pantenol), Gliserin, Seramid, Üre, Aloe, Kaplan Otu, Aynısefa, Sarı Kantaron gibi içerikler cilt bariyerinizin onarımına katkıda bulunur.
Cilt bariyerini güçlendirmek için en çok da cildin su kaybına engel olacak nemlendirici etkili ürünlerden destek almak gerekiyor. Bunun için cilt bakım rutininde gliserin, hyaluronik asit ve çeşitli doğal kaynaklı yağlar içeren alternatiflere yer vermek etkili olabiliyor.
Kuruluk, sertlik, kızarıklık, gerginlik, aniden çıkan sivilceler, kaşıntı, batma, yanma gibi semptomlar hassas cilt belirtileri arasında sayılabilir. Hatta, yağlı ciltler de hassas olabilir.
Kuru ve hassas ciltlerin bakımının her aşamasında nemlendirici özelliğe sahip ürünler kullanılmalıdır. Bu nedenle cilt temizlenirken de nemlendirici özelliği yüksek, nazik yapılı, jel veya losyon formunda olan temizleyiciler tercih edilmelidir.
Normal bir cildin sağlığını sürdürebilmesi için en üstteki ölü hücrelerin sürekli dökülüp yenilenmeleri gerekir. Çünkü dökülüp yenilendikçe yeni deri 'daha temiz' olur. İnsan derisi kendini yaklaşık her 28 günde bir yeniler.
Cilt Bariyerini Bozulduğu Nasıl Anlaşılır? Cilt bariyeri düzgün çalışmadığında bazı cilt problemleri meydana gelebilir. Cilt bariyeri bozulduğunda en çok hissedilen, cilt hassasiyetinin artmasıdır. Cilt bariyeri incelmesi ile cilt; kızarık, hassas, nemsiz ve tahriş olmuş bir şekilde görülebilir.
Strese bağlı inflamasyon ile birlikte egzama, rozase (gül hastalığı), sedef hastalığı, vitiligo, ürtiker gibi pek çok cilt hastalığı ortaya çıkabilir. Araştırmalar, özelikle kronik cilt hastalığı yaşayan kişilerin büyük bir bölümünde tetikleyici psikolojik bir durumun ve stresin etken olabileceğini göstermektedir.
Hassas ve hassaslaşabilen ciltler, hem genetik yani doğuştan gelen faktörler nedeniyle kaynaklanabilir hem de dış etkenlere bağlı olarak tetiklenen hassasiyet olarak kendini gösterebilir.
Hücre yenileme sağlayarak hızlıca yeniden yapılandırır, cilt bariyerini güçlendirir. Ton eşitsizliklerinin giderilmesini destekler. *Günlük Kullanıma Uygundur.
Örneğin, gül sabunu, çay ağacı sabunu gibi içeriği ve hidrasyon özellikleri sayesinde nemi tutan ürünler kuru ve hassas ciltler için sabun seçiminde doğru seçimlerdir. Aynı zamanda aloe vera sabunu da kuru ve hassas bir cilt için doğru bir sabun tercihi olacaktır.
Mümkünse sadece iyi nem ve güneş korumasına ağırlık verilmelidir. Hassas ciltlerin yaygın kullandığı serum, C vitamini serumu. Ciltteki irritasyonu azaltarak yatıştırmayı hedefler.
Hassas cilt nasıl temizlenir
Yüzünüzü ve vücudunuzu yıkamak için ılık su kullanın; çok sıcak su hassas cildin hassasiyetini ve tepkiselliğini artırır. İçerdiği klor ve kireç cildi tahriş edebileceğinden, yüzünüzdeki hassas cildi durulamak için musluk suyu kullanımını sınırlayın.
Öncelikle yüzünüzdeki yorgunluğu doğal ve basit yöntemlerle bir miktar gidermek işinizi kolaylaştırabilir. Bunun için en etkili ve basit yol soğuk sudur. Soğuk suyun canlandırıcı etkisinden yararlanmak için yüzünüzü bir güzel yıkayın; bırakın tüm gözenekler açılsın ve cildiniz taze bir nefes alsın.
Kızarıklık ve yüzde kızarıklık veren hassas deri için, yukarıda tartışıldığı gibi omega-3 yağ asitlerini ve özellikle de balığı ve anti-inflamatuar özellikleri olan antioksidanları ekleyin. Gül hastalığı-Rozase alt tipli hassas deride, özellikle balık yoluyla omega-3 yağ asitleri diete eklenmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri