Bu gün bütün dünyada kabul görmüş olan prensip botoksun estetik amaçlı olarak yalnız Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanları ile Dermatoloji (Cildiye) uzmanları tarafından yapılmasının doğru olduğudur.
Doktor olmayan kişilere işlem yaptırmayın.
Botoks, dolgu gibi işlemler, en doğru şekilde uzmanlık alanı deri olan Plastik, Rekonstrüktif Estetik Cerrahi Uzmanları ve Dermatoloji uzmanları tarafından yapılabilir.
Çene botoksu tıp hekimleri ve diş hekimleri tarafından uygulanmaktadır. İşlemi yapan hekimin, yüz anatomisini ve kasların çalışma mekanizmasına hakim olması gerektiği unutulmamalıdır.
Hastanenin dermatoloji bölümü bünyesinde, kozmetik işlemlerin Sağlıkta Uygulama Tebliği'ne girmesiyle hizmet vermesinin önü açılan poliklinik, vatandaşlardan da ilgi görüyor.
Yine sağlık durumlarına bağlı olarak botox, peeling, dolgu, saç ve cilt sorunlarının giderilmesi gibi daha çok özel hastanelerde tercih edilen işlemler de devlet hastanelerinde gerçekleştirilebiliyor. Bu işlemlerin masraflarının tamamını SGK üstleniyor.
İlgili 29 soru bulundu
Botoks uygulanan bölgeler ve tedaviler için fiyat değişmektedir. Uygulanan doz, bölgelere göre değişiklik gösterir. Tüm yüz için ortalama fiyatı 1000 - 3000 TL arasında değişiklik göstermektedir.
2) Botoks, dolgu gibi enjeksiyonla yapılan işlemler sadece muayenehane, poliklinik, tıp merkezi ve hastanelerde yapılabilir. Lazer, ultrason, radyofrekans, dermaroller, dermapen gibi uygulamalar sadece bu mekanlarda uygulanmalıdır.
Hamile kadınlar ve emziren annelerin botoks yaptırmaması gerekir. Özellikle gebelik döneminde uygulanan botoksun, çocukta beslenme bozukluğuna neden olduğu düşünülmektedir. Kas hastalığı olanların kesinlikle yaptırmaması gerekir. Ayrıca aminoglikozid grubu ilaç kullananlar ile botoksa alerjisi olanlara uygulanmaz.
Türkiye deki ilaç satış regulasyonlari ile sadece onaylanan klinik, tıp merkezi ve ya hastaneler tarafından satın alınabilen Botulinum Toksin (ticarî olarak Dysport ve Botox) uygulamaları yasal çerçevede yapilmaktadir. Yani Dysport ve Botox artık eczaneden reçete ile alınabilen bir ilaç değildir.
Mecburi botoksu artık SGK karşılayacak.
Botoks, dolgu gibi tıbbi işlemlerin estetik amaçla uygulanması PREC ve Dermatoloji tipta uzmanlık dallarının çekirdek eğitim müfredatlarında düzenlenmiş olmaları itibariyle bu alandaki uzman hekimlerce icra edilebilmektedir.
Ameliyatsız Kaş Kaldırma Estetiği
Uygulamada botoks alın ve göz çevresine uygulanır. Eğer ihtiyaç duyuluyor ise ek uygulama olarak kaşın bitim noktalarına da botoks enjekte edilir.
Botoks (Botox) İşlemini Kimler Yapabilir? Estetik cerrahlar, dermatologlar ve medikal estetik uzmanı olan kişiler botoks (botox) işlemini yapabilirler. İşlem yapan hekim, yüz anatomisi ve kasların çalışma yönünü çok iyi bilmesi gerekmektedir.
Dermatoloji, cilt hastalıkları ve tedavisiyle ilgilenen tıp dalı. Deri bilimi olarak da adlandırılmaktadır. Saç dökülmesi hangi nedene bağlı olursa olsun eğer bir kişi böyle bir durumdan yakınıyor ise hiç paniğe kapılmadan bir Deri Hastalıkları (Dermatoloji=Cildiye) uzmanına başvurmalıdır.
Halk arasında cildiye olarak da bilinen dermatoloji deri haricinde; deri ekleri (saç, tırnak, ter bezleri), ağız içi gibi mukoza bölgeleri ve cinsel yolla bulaşan hastalıkların tanı ve tedavisinde etkili rol oynamaktadır.
Ülkemizde yasal olarak bulunan iki adet botoks ürünü vardır; biri Botox diğeri ise Dysport ismindeki üründür. İkisi için yapılan testlerde çok fazla fark görülmemiştir. Bu nedenle ikisi de güvenilir biçimde kullanılır.
Yalnızca sağlık kuruluşlarında yapılır. Yüze dolgu uygulaması güzellik salonlarında veya evde yapılması uygun değildir.
Botoks enjeksiyonunun, alanında uzman ve deneyimli bir doktor tarafından uygulandığı takdirde istenilen sonucu sağlamaması oldukça nadir karşılaşılan bir durumdur. Bununla birlikte bazı hastalarda botoks enjeksiyonunun etkisi minimal düzeyde olur. Bu, botoks direnci olarak adlandırılan bir durumdan kaynaklanır.
Uygulanan botox kişiden kişiye ve hücre yenilenme hızı gibi durumlara bağlı olarak farklılık gösterebilir. Genelde botoks etkisi 6-7 ay kalıcı etki göstermekte ve ciltte pürüzsüz, kırışıklıkların olmadığı bir görünüm sağlamaktadır.
Kırışıklık oluşumunu engellemek için 20'li yaşların başlarında Botulinum toksin (Botoks, Dysport) tedavisine başlanabilir. Önleyici botulinum toksin tedavisi (Botoks,Dysport)genç hastalarda yüz mimik kaslarının hareketinden kaynaklı dinamik kırışıklıklar derinleşmeden önlenebilir.
Botoks Dolgu Kursunu sadece Tıp Hekimleri ve Diş Hekimleri alabilmektedir.
Hemşirelik profesyonelleri, Botoks eğitimi için ideal adaylardır. Botoks, dermal dolgu maddeleri ve diğer estetik tedavilerde son derece yetenekli estetik uygulayıcıları olma potansiyeline sahiptirler.
Medikal estetik doktoru, ameliyatsız estetik uygulamalarını yapabilir. Yani Genel estetik uygulamaları, cilt bakım uygulamaları, dolgu uygulamaları, botoks uygulamaları, zayıflama, sağlıklı beslenme, mezoterapi ve peeling gibi cildi güzel ve genç gösteren uygulamaları yaparlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri