Koltuk altı kararması, dirsek ve diz kararması, çilek bacak gibi cilt lekelerinde
Topikal krem veya losyonlar: Bir dermatolog, çilek bacak rahatsızlığını tedavi etmek için topikal kremler veya losyonlar önerebilir. Bu ürünler genellikle iltihaplanmayı azaltmak, gözenekleri açmak ve kıl köklerini temizlemek için kullanılır. Salisilik asit veya retinoid içeren ürünler yaygın olarak kullanılır.
Tüm yüz ve boyun bölgesinde, sırt ve bacaklarda pürüzsüz bir görünüm için kullanılır. Genital bölge ve bikini bölgesi için kullanıma uygun değildir. Sağladığı eksfoliasyon ile fazladan pigmentleşme olan ölü hücrelerden cildi arındırır, yeni hücrelerin cilt yüzeyine çıkmasını sağlar.
Salisilik asit aslında bir BHA'dır. Lekelerle savaşan glikolik asit, kuru cildi nemlendiren laktik asit ise çok bilinen AHA'lardır.
Glikolik asit peelingi genellikle en sık yüze yapılır ve bunun yanı sıra bacaklar, kollar, koltuk altı gibi cildin istenilen tüm bölgelerinde etkili sonuçlar verir. Peeling tamamlandıktan sonra nemlendirici uygulanarak işlem tamamlanır.
İlgili 26 soru bulundu
En yaygın AHA'lar glikolik asit (şeker kamışından elde edilir) ve laktik asittir (sütten elde edilir). BHA: Beta hidroksiasitler, hidroksi grubunun beta pozisyonunda (ikinci karbon atomundan sonra) bulunan organik asitlerdir. En yaygın BHA, salisilik asittir (bitkisel kaynaklı veya sentetik olarak elde edilir).
ABC Serum: %10 C vitamini, %5 Glikolik asit (AHA) ve %1 Salisilk asit (BHA) ile formüle edilmiştir. Günlük olarak kullanılabilir. Sivilce, sivilce izleri, leke, mat ve solgun görünüm, siyah nokta gibi cilt problemlerinde etkilidir.
Glikolik asit + Salisilik asit
Birlikte işe yarayacak şekilde tasarlanmamış olan akne tedavileri veya peeling ürünleri birlikte kullanılmamalıdır; çünkü cildi çok kurutabilir, tahriş edebilir ve cildinizi soyabilir. Birlikte kullanmak yerine, ürünleri farklı günlerde kullanmayı tercih etmelisiniz.
BHA'lar, yağlı sebum içeren gözeneklere nüfuz ederek gözenek içinde biriken ölü deri hücrelerini pul pul döker. Beta hidroksi asit genellikle yağlı ciltler için daha iyi kullanılır. Alfa hidroksi asitler (AHA'lar) ise güneşten zarar görmüş ciltlerde kullanılır.
AHA BHA Birlikte Kullanılabilir mi? Salisilik asit ve glikolik asit gibi AHA/BHA formu ile birlikte kullanılması önerilmiyor.
Tüyleri çıkış yönüne ve nazikçe tıraş etmek gerekir. Ayrıca, duş sırasında ya da sonrasında, fazla yağ ve ölü deriden arındıktan sonra bacakları tıraş etmek çilek bacak görünümünü azaltacaktır.
Lazer uygulamaları batık görünümünü azaltabilir. Bacakları fırçalamak ve sonrasında ılık suyla duş almak bölgeyi yumuşatabilir. Cildin nemli olması batık görünümünün geçmesine yardımcı olur. Peeling yöntemini kullanarak bacaklarınızda kadife bir görünüm elde edebilirsiniz.
Glikolik asit, cildin daha genç ve sağlıklı görünmesinde önemli bir rol üstlenir. Cilt hücrelerinin yenilenmesini hızlandırır. C vitamini ile birlikte kullanıldığında, ciltteki lekelerin azalmasına yardımcı olur ve cildin daha aydınlık görünmesini sağlar.
Peeling jeli ya da kozmetik ürününü uygun miktarda al ve bacaklarına masaj yaparak uygula. Peeling jelini ya da ürünü bacaklarında 15-20 dakika beklet. Su ile iyice yıka ve kurula. Bacakları nemlendirici bir krem ya da losyon ile nemlendir.
Sonuç olarak, pürüzsüz bacaklara sahip olmak için düzenli cilt bakımı yapmak, epilasyon yöntemleri denemek, peeling yapmak, düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek, anti-selülit ürünleri kullanmak ve güneş koruyucu kullanmak oldukça etkili yöntemlerdir.
Nemlendirici losyonlar ya da kremler görüntüyü iyileştirebilir. Alfohidroksi asitler, topikal retinoidler ve lazer tedavisi görüntüyü nispeten iyileştirme becerisine sahip tedavi yöntemleridir. Uygulanan tedavi kesildiğinde derinin eski görünümüne yeniden kavuşmaktadır.
Hyaluronik asidin AHA ve BHA' lar ile birlikte kullanılması tavsiye edilir. Cildin nemini koruduğu için bu ürünlerin birlikte kullanılması, asitlerin yarattığı kuruluk problemini önlemede etkili olacaktır.
Azelaik asitlerin salisilik asitler ile birlikte kullanılmamaları gerekir. Birbirlerinin etkilerini nötrleyen bu iki bileşim cildin tahriş olmasına sebebiyet verebiliyor. Azelaik asit ve arbutin kullanımı her ne kadar benzer işlevlere sahip gibi görünüyor olsa da bu iki maddenin de birlikte kullanımı önerilmiyor.
Aynı zamanda tıpkı AHA gibi nemlendirme özelliği olan türevleri de vardır. En çok kullanılan BHA türevleri Salisilik Asit ve Hyaluronik Asittir. Bu asitlerin ikisi de BHA olsa da farklı özelliklere sahiptir. Salisilik Asit gözeneklerin içine nüfuz ederek cildi fazla yağdan ve kirden arındırır.
Salisilik asit ve arbutin cilt bakımında yenileyici etkileriyle ön plana çıkan içerikler. Oldukça güçlü etkiye sahip bu iki bileşenin aynı rutinde kullanılması tavsiye edilmiyor. Her ikisi de cilt üzerinde soyucu etkiye sahip olduğu için arbutin ve salisilik asidi bir arada kullanmak ciltte tahrişe neden olabiliyor.
Niacinamide ile kullanılmaması gerekenler arasında retinol ve C vitamini gelmektedir. C vitamini ile birlikte kullanıldığı takdirde Niacin'e dönüşür. Retinol ve niacinamide birbirinin etkilerini azaltan bileşenlerdir. Bu yüzden ikisi birlikte kullanıldığında güçlü etki görülmez.
Glikolik asit ve niacinamide, cilt bakımında bir araya gelerek mükemmel bir uyum sağlar. Bu güçlü kombinasyon, cildin derin temizlenmesini ve beslenmesini sağlar. Glikolik asit ve niacinamide birlikte kullanılır mı sorusunun yanıtını bulun, etkili bir cilt bakım rutini oluşturun.
Ne işe yarar ne için kullanılır: Genital bölgeler, ve koltukaltında kararmış cildinbeyazlatılmasında, cilt rengi açmada etkilidir.
Glikolik asit pek çok cilt bakım ürününde yer alıyor. Ayrıca dermatologların da favorilerinden. Kuru ciltlerin nemlenmesine yardımcı olan bu asit nemlendirici denildiği zaman listenin ilk sırasında gelmektedir.
Duyarlı ve kuru cilt tiplerinde, glikolik asit gibi eksfoliyantları daha az sıklıkta kullanmalıdır. Normal veya yağlı ciltlere sahip kişiler, her gün kullanımı tolere edebilir. Glikolik asidin farklı ürünlerde farklı konsantrasyonlarda bulunur. Daha yüksek konsantrasyonlar, daha sık kullanım gerektirebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri