Özellikle 10-12 aydan itibaren çilek yedirmek, bebeğinizin gerçek bir C vitamini deposuyla tanışması demektir… HER ne kadar bazı bünyeler için çilek alerjik olsa da, bebeğinizin bu tür bir hassasiyeti olmadığını garantiledikten sonra, 10-12 aylık olduktan sonra bebeğinize çilek yedirebilirsiniz.
Antioksidan, vitamin ve mineral takviyesi olarak meyveler, bebek beslenmesinde özellikle yer almalıdır. Ancak çilek de kivi gibi alerjik potansiyeli yüksek olması sebebiyle bebeklere 1 yaşından önce yedirilmesi önerilmez.
Bebeğiniz 3 yaşına ulaşana kadar küçük parçalara bölünmüş şekilde yahut blenderdan geçip püre halinde çilek verin. Yeni bir gıda tanıtmadan en az 3 gün beklenmelidir böylece çilek alerjik reaksiyona neden oldu mu diye kolaylıkla gözlemleyebilirsiniz.
Bebeklere Ne Zaman Çilek Verilir? Sorusu da bunların içerisindedir. Çilek, sağlık için oldukça önemli vitamin ve flavonoid açısından zengin bir besin kaynağıdır. Çilek 6-12 aylık Bebeklere uzmanlarında önermesi üzerine verilebilecek bir besin kaynağıdır.
İlgili 43 soru bulundu
Ancak bebeğin tüketmesini sağlamak için hiçbir ek gıda tuz veya şeker ile tatlandırılmamalıdır” uyarısında bulundu. “Bebeklerin 1 yaşından önce tuza ihtiyaçları yoktur” diyen Şengel'in verdiği bilgiye göre, tuz tüketimi bebeğin hassas olan böbrek işlevini bozabilir, kan basıncını yükseltebilir.
1 yaşından önce verilen tuz, damarlarında birikerek bebeğin erken yaşta hipertansiyon hastası olmasına yol açabilir. Bebeklere ek besin verirken son derece dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü basit gibi görülen hatalar ileri yaşlarda ciddi sağlık sorunları oluşturabiliyor.
Bebek Kahvaltı Hazırlanışı
Kahvaltıya arzu edilirse 1 çay kaşığı zeytin yağ eklenebilir. 8. aydan sonra peynir, reçel, zeytin ve ekmek, sütten ayrı olarak verilebilir.
Son zamanlarda piyasaya çıkan cezbedici şeker ilaveli meyveli yoğurtları bebeklerinize vermeyin.
Bal, inek sütü, yumurta, çilek ve kivi gibi yiyecekler bebeklerde alerjiye sebep olabilen besinler içindedir. Ayrıca aşırı baharatlı ve asitli yemekler de bebeklerde alerjiye dolayısıyla pişik oluşumuna sebep olabilir.
Hatta şeker tüketimi özellikle 0-3 yaş arası bebekler için oldukça sakıncalı. Bu dönemde şeker tüketen bebeklerin bağışık sistemlerinin gelişiminde çeşitli sıkıntılar görülebiliyor. Fazla şeker tüketen bebekler, yaşıtlarına göre grip, nezle gibi hastalıklara çok daha kolay yakalanabiliyorlar.
Çilek ve muz yıkanır, küçük parçalar halinde kesilir. Bebe bisküvileri ve suyumuzu da ilave edip mutfak robotuna konulup iyice eriyene kadar karıştırılır. Bebeğiniz 1 yaşından büyükse su yerine süt koyabilirsiniz. Bebişlerinize afiyet bal şeker olsun.
Çilek Kaç Aylık Bebeğe Verilir? Eğer alerjik yapıda bir çocuğunuz varsa onu çilekle tanıştırmak için en az bir yıl beklemelisiniz (4). Emin olmak için önce mutlaka doktorunuza danışın. Gurme Bebek'in birbirinden lezzetli çilekli tarifleri için tıklayın.
Bebeğiniz altı aylık olduğunda ilk başlanacak ek gıdalar daha az alerjik olan ve bebeğin sindirim sistemini rahatsız etmeyecek sebzeler, meyveler, yoğurt ve tahıl olmalıdır. Vereceğiniz ilk sebzeler patates, tatlı patates, havuç, balkabağı, kabak olabilir.
Bebekler 6-12 aylık dönemde bir de ayran içebilir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken konu, bebekte inek sütü alerjisi olup olmadığıdır.
HER ne kadar bazı bünyeler için çilek alerjik olsa da, bebeğinizin bu tür bir hassasiyeti olmadığını garantiledikten sonra, 10-12 aylık olduktan sonra bebeğinize çilek yedirebilirsiniz. Çileği farklı meyvelerle karıştırabileceğiniz gibi, püre haline getirerek ya da pişirerek bile bebeğinize yedirebilirsiniz.
Eti Cicibebe Sade Bebek Bisküvilerini, sütü, yoğurdu ve kiviyi de ekleyin ve blenderdan geçirin.
12. aydan itibaren bebeklere verebileceğiniz çikolatalı puding tarifi uzmanlarımız tarafından test edilerek hazırlanmış ve bebeklerin yiyebileceği onaylanmıştır.
Bebeğiniz 6 aylık olduktan sonra, anne sütüyle beraber ek gıdalar vermeye başlayabilirsiniz. Ancak çocuğunuzu çikolata, reçel gibi şekerli gıdalarla mümkün olduğunca geç tanıştırın.
Uzmanlar, bebeklerin reçel, çikolata gibi tatlılarla ne kadar geç tanışırsa o kadar iyi olacağını önerdi. Bu hususta 1 yaşından küçük bebeklere reçel verilmez.
Öncelikle çilekleri küp küp doğruyoruz, ardından 2 elmanın meyve sıkacağında suyunu sıkalım. Küp küp doğradığımız çilekleri ve elma suyunu iyice eziyoruz ve cıvık bir kıvama getiriyoruz. Son olarak en kısık ateşi açalım ve küçük bir tencereye koyup pişirmeye başlayalım.
Uzmanlar; dokuzuncu ayı geride bırakan bebeklerin aile sofrasına oturtulmasını ve doğal yöntemlerle pişirilmiş ev yemeklerinden yemesini tavsiye ediyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hilal Mocan; bebeklerin dokuzuncu aydan sonra kaşıkla kendi kendine yemesine fırsat tanınması gerektiğini söylüyor.
6-7-8-9 Ay Bebek Beslenmesi
6. aydan itibaren katı gıdalara başlanabilir. Daha az alerjik olması nedeniyle sütlü pirinçli mamalar tercih edilebilir. Bu aydan sonra kahvaltı başlanabilir. Ayrıca ekmek ve çorbalar da verilebilir.
Bebeklerde salça tüketimi oldukça dikkatli olunması gereken bir konudur. Bebeklerin ilk ek gıdaları kesinlikle salça içermemelidir. Bildiğiniz üzere 1 yaşına kadar bebeklere tuz ve şeker kesinlikle yasaktır. Bu nedenden dolayı bebeklere normal salçalar verilmez, çünkü içeriğinde ilave tuzlar bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri