Çilekli yoğurt tüketmek kilo almanıza neden olabilir. Bu nedenle belli bir oranda çilekli yoğurt tüketmeye özen göstermeniz gerekir. Çilek, içinde glikoz bulunan bir meyve olduğu için fazla tüketildiğinde kilo almaya yol açabilir.
diye merak ediyorsanız şunu söyleyelim, toz şeker kalorisi yüksek bir besin olduğundan, günlük ihtiyacınızı aşan miktarda şekerli yoğurt tüketmek kilo almanıza neden olacaktır.
Beslenme uzmanlarının görüşüne göre yoğurt mutlaka tüketilmesi gereken besinlerden biridir ve zayıflamaya olan etkisi büyüktür. Düzenli şekilde yoğurt tüketmek, metabolizmayı hızlandırdığı için yemeklerin sindirimini kolaylaştıracaktır. Yoğurt kalsiyum ve protein içermektedir.
Peki, meyveli yoğurtlar kilo verdiriyor mu? Bu sorunun cevabı kesin olarak bilinemese de sade yoğurda göre daha fazla kalorili olan meyveli yoğurt, her gün tüketildiği zaman zayıflatmanın aksine kilo alımına neden olabiliyor.
Uzmanlar, geceleyin yoğurt tüketilmesi işe ilgili akşam yemeğinden sonra tüketilen gıdaların kilo verme üzerinde olumsuz olduğunu hatta kilo almaya neden olduğunun altını çiziyor. Vücuda ne kadar faydası olursa olsun gece vakti yenen yiyecekler, hareketsiz kalan vücutta kilo olarak geri dönüş sağlar.
İlgili 18 soru bulundu
Su içmek kilo aldırmaz, aksine faydalıdır ve yeterli miktarda düzenli olarak tüketilmesi gerekir. Suyun faydalarını sıralayacak olursak; İştah kontrolü sağlayarak kilo alımını engeller, kilo vermeye yardımcıdır. Vücut fonksiyonlarının düzenli bir şekilde, sekteye uğramadan çalışmasını sağlar.
Muz, aşırı tüketildiğinde fruktoz nedeniyle kilo aldırır. Eğer son zamanlarda kilo verdiyseniz ve bu kilo kaybı sağlığınızı etkilemişse kilo almak için muz tüketebilirsiniz.
Yatmadan önce ne yemek zayıflatır sorusuna verilecek en etkili cevap karabiberdir. Yatmadan önce tükettiğiniz gıdalarda baharat olarak karabiber kullanmanız: Vücudunuzun uyurken yaktığı yağ oranını artırır. Yalnızca yatarken değil, her öğünde karabiber tüketmek kilo vermeyi hızlandıran ve kolaylaştıran bir yöntemdir.
Yoğurt, vücuttaki zararlı toksinleri atmak için kullanılmaktadır. Ayrıca zehirlendiğini düşünen kişiler yoğurt yemektedirler. Bunun amacı ise vücuttaki zararlı toksinleri atmak içindir. Bundan dolayı yatmadan önce yenilen yoğurdun zayıflamaya yardımcı olduğu görülmektedir.
Türk toplumunun en çok tükettiği çaylardan biri olan siyah çay, tek başına kilo aldırmaz. 1 fincan çay 1 kalori içerdiği için bu oranın kilo almaya etkisi çok yoktur. Gün içinde 10 bardak çay içseniz dahi yine de kilo almanız beklenmez.
İçeriği incelendiğinde süt tozu, süt kreması, şeker ve kahve dikkat çekiyor. Kahvenin kilo aldırdığı anlardan biri de Nescafe tüketildiği anlardır. Yağlı ve kremalı bir tür olan 3'ü bir arada Nescafe, kilo alımına neden olur.
Kahvaltıda haşlanmış yumurta kilo aldırır mı sorusuna yumurtanın kalori değerleriyle yanıt verelim. 1 adet haşlanmış yumurta ortalama 155 kaloridir. Bu değer ise kahvaltıdaki diğer ürünleri düşündüğünüzde yeterli olacaktır. Ölçülü miktarda tüketilen haşlanmış yumurta kilo alımına neden olmaz.
Yapılan araştırmalar, kahvaltı öğününü atlayan bireylerin obez veya fazla kilolu olmaya daha meyilli olduğunu göstermektedir. Daha geniş çaplı çalışmalarda ise, kahvaltıyı atlayan bireylerin kahvaltı eden bireylere göre 4,5 kat daha fazla kilolu olduğu gösterilmiştir.
Ekmek ölçülü tüketildiği zaman kilo aldırmaz. Ancak ekmeğin yanında bir de kalori oranı yüksek yiyecekler tüketirseniz, bu kilo almanızı sağlayacaktır. Günde 1 ince dilim ekmek tüketmeniz ve yanındaki yiyeceklere dikkat etmeniz kilo almanıza neden olmayacaktır.
Vücudunuzun sindiriminde ve boşaltımında etkin rol oynayan su tüketimi, kilo vermeniz sırasında size büyük destek sağlar. Ancak uzmanlar tarafından, sadece su tüketerek kilo verme işleminin mümkün olmadığı belirtilir.
Suyun tokluk hissiniz arttırıcı özelliği vardır. Bu yüzden diyet sırasında bol su tüketmek kilo vermeye yardımcı olur. Böylece hem tokluk hissini artmış olur hem de vücutta doğru kimyasal enzim hareketi sağlanmış olur. Ayrıca metabolizmanın az ve sık uyarılması ile devamlılık sağlanmış olur.
Bu dengenin bozulması bazı durumlarda çok kolay olabiliyor. Kilo almamıza neden olan ve yaşam tarzı değişikliği ile engellenebilecek nedenlerin başında; düzensiz ve dengesiz beslenme, porsiyon kontrolünün olmaması, yiyecek tercihlerindeki hatalar, fiziksel aktivite sıklığının az ve yetersiz olması geliyor.
Glikojen depolarını doldurulduktan ve vücudun enerji ihtiyacı da karşılandıktan sonra, aldığın fazladan enerjiler ise yağ olarak depolanacaktır. Yani 1 kilo alabilmek için ortalama 7000 kalori daha fazla alman gerekiyor ve bunu da bir gecede yapman neredeyse imkansız.
Yetersiz ve düzensiz beslenme, iştahsızlık, öğün aralarında uzun boşlukların olması da kilo alamama nedenleri arasındadır. Kişinin yaşadığı psikolojik sorunlar, stres, depresyon hali de neden kilo alamıyorum sorusunun cevabıdır. Zayıflık nedenleri olarak sindirim ve dolaşım bozuklukları da gösterilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri