Böyle problemler ile karşı karşıya kalındı zaman alerji için dermatoloji bölümüne başvurulur. Bu durum bir diğer ifade ile cildiye olarak bilinir. Alınan randevu doğrultusunda gerekli tetkik ve teşhis neticesinde tanı konur. Böylece alerji sorununun ciddiyetine bağlı olarak farklı çözüm yöntemleri ve tedavi ele alınır.
Alerji için hastanelerin dermatoloji (cildiye) bölümüne başvurulmalıdır.
Alerji testleri cildin farklı bölümlerinde meydana gelen reaksiyonlara karşı teşhis amaçlı öne çıkar. Bu teşhisin yapılabilmesi için öncelikle dermatoloji bölümüne gidilir.
Genellikle, kaşıntıya dermatoloji bölümü bakar. Kaşıntısı bulunan bir kişi, öncelikle dermatoloji uzmanına başvurmalıdır. Aynı zamanda, dermatoloji bölümüne gitmek gerekir.
Tanıda cilt testi (Prick test) ve kan testi kullanılır. Cilt testinde en sık karşılaşılan alerjenler kullanılır, kişinin verdiği cilt reaksiyonu ölçülür, kan testinde ise vücudun oluşturduğu IgE antikorunun kandaki düzeyi ve belli bir madde veya maddelere karşı alerjik belirtiler varsa spesifik IgE düzeyi ölçülür.
İlgili 41 soru bulundu
En tehlikeli reaksiyon ise 'anafilaksi' adını verdiğimiz reaksiyondur. Aniden başlayıp ölüme neden olabilir. Eğer alerjen soluduğunuz bir şey ise gözleriniz, burun ve solunum sisteminiz etkilenir.
İmmünolojik hastalıklar ise vücudun bağışıklık sistemini hedef alan rahatsızlıklardır. Bu iki hastalık grubuyla, sağlık kuruluşlarının Alerji ve İmmünoloji bölümleri ilgilenir. Çocuk ve erişkinlere yönelik Alerji ve İmmünoloji bölümleri, donanımlı tetkik ve tedavi imkânları sunar.
Eğer aşağıda ki şikayetlerden bir ya da birkaçını sık sık yaşıyorsanız Dermatoloji (Cildiye – Deri Hastalıkları) uzmanlarına başvurmalısınız.
Polen Alerjisi İçin Alerji Uzmanına Mı Gitmeliyim? Alerji uzmanları diğer alerjik hastalıklar ile birlikte polen alerjisi teşhisinde çok deneyimli ve bu konuda özel eğitim alan aynı zamanda iç hastalıkları uzmanı olan doktorlardır. Bu nedenle mümkünse alerji uzmanına gidilmesinde fayda vardır.
Alerji sorunu ile karşı karşıya kalındığı zaman ise bir dermatolog uzmanına başvurmak gerekir. Çünkü cilt sorunu olması ile birlikte, gerekli çözüm yöntemleri bu bölüm dahilinde öne çıkar.
Alerji testi, acil müdahale kapsamında değerlendirilmediği için devlet tarafından karşılanmaz.
Cilt hastalıklarının tanı ve tedavileriyle Cildiye veya Deri ve Zührevi Hastalıkları olarak da bilinen Dermatoloji bölümlerinde, 6 yıllık tıp eğitiminin ardından 4 yıl uzmanlık eğitimi alan hekimler ilgilenir.
Dermatoloji tanı ünitemizde, alerji testi, gıda tolerans testi, vitiligo ve frengi gibi yaygın hastalıklar için birçok test yapılmaktadır.
Dermatoloji, cilt hastalıkları ve tedavisiyle ilgilenen tıp dalı. Deri bilimi olarak da adlandırılmaktadır. Saç dökülmesi hangi nedene bağlı olursa olsun eğer bir kişi böyle bir durumdan yakınıyor ise hiç paniğe kapılmadan bir Deri Hastalıkları (Dermatoloji=Cildiye) uzmanına başvurmalıdır.
Deri bilimi olarak tanımlanan dermatoloji, ciltteki hastalıklar ve bunların tedavisi ile ilgilenen bir tıp disiplinidir. Bu bilim dalında insan vücudu için son derece hayati bir organ olan derinin her türden rahatsızlığı incelenmekte ve tedavi edilmektedir.
Alerjik nezle tedavisi başta alerji uzmanları olmak üzere pratisyen hekimler, aile hekimleri pediatri uzmanları, dahiliyeciler, göğüs hastalıkları uzmanları ve kulak burun boğaz hastalıkları uzmanları tarafından yapılmaktadır.
Alerji testleri hastanın tek başına yapabileceği testler değildir. Bu konuda uzmanlaşmış hekimler tarafından hastanın tıbbi hikayesi ve muayenesi sonrasında hangisinin yapılacağına karar verilir ve uygulanır. Bu testler çocukta ve erişkinlerde Alerji ve Klinik İmmünoloji uzmanlarınca yapılır.
Alerjiye neden olan alerjen maddeler kan tahlili ya da cilt testleri ile belirlenir. Prick Testi: Cilt üzerine uygulanan bu alerji testi ile 20 ile 30 çeşit alerjen madde tespit edilebilir. Alerji problemi olan hastanın derisi çizilir. Solusyon olarak hazırlanan alerjen maddeler çizilen deri üzerine damlatılır.
İç hastalıkları veya göğüs hastalıkları uzmanları alerji uzmanı değillerdir. Yetişkin alerji uzmanları astım, alerjik nezle, egzama gibi alerjik hastalıkların teşhis ve tedavisi konusunda yetkili uzmanlardır.
Egzama: Dermatit olarak da bilinen ve cilt üzerinde iltihaplı kabarcıklara neden olan hastalık, kaşıntı, cilt kuruluğu ve döküntüyle karakterizedir. Klinik muayene ile tanısı konan egzama, kronik seyirlidir.
Alerji Testi Yapan Hastaneler
Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Meslek Hastalıkları Hastanesi, Koç Üniversitesi Hastanesi bulunmaktadır. Alerji testi yapan devlet hastanelerini tek tek burada belirtmek çok uzun listeler oluşturabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri