Tavsiye edilen 21 gün aralıklarla en az ayda 1 kere yaptırılmasıdır. Çünkü makyaj, kir, toz, dış etkenler vb. zamanla ciltte birikir. Günlük cilt bakımları da derin bir temizlik için yeterli olmayabilir. Bu nedenle medikal cilt bakımı düzenli olarak sürekli yaptırılmalıdır.
Sağlıklı beslenmenin nasıl yaşı yoksa, cilt sağlığını korumaya da erken yaşta başlanmalı. 9-10 yaşında sağlıklı cilt bakımı öğretilmeli. Yine bu yaşlarda antioksidanları kullanmaya başlamalılar. Örneğin güneşten koruyucu ürünlerle başlayabilirler.
Banyo sırasında sıcak su, buhar, duş jeli, şampuan ya da diğer hijyen maddelerinin etkisi ile cildiniz yumuşar ve kirlerden arınır. Banyo sonrasındaysa cildiniz kısa bir süre içerisinde sıkılaşabilir. Bu nedenle cilt bakımına banyodan hemen sonra başlanması tavsiye edilir.
Elbette yaz aylarında da cilt bakımı yaptırılır. Cilt kışın nasıl soğuk nedeni ile kuruyorsa, yazın da güneş ışınlarının zararlı olanlarına maruz kalıyor ve cilt yaz bakımı istiyor. Yaz sıcaklarında cildimizi güneşten korumak için yalnızca güneş kremi sürmek yeterli olmuyor.
Cildin sivilce, akne, siyah nokta gibi oluşumlardan korumak, cildin nem dengesini korumak, cildi ölü derilerden ve fazla yağdan arındırmak için belirli aralıklarla bakım yapılmalıdır. Profesyonel cilt bakımını, yılda en az üç defa yapılması önerilir. Cildin ideal bakım aralığı ayda bir olarak tavsiye edilir.
İlgili 27 soru bulundu
Düzenli cilt bakımı yaptırmak lekelere iyi gelir ve onları hafifletir mi? Lazer sistemli cilt bakım yöntemlerinin gelişmesi ile leke tedavisinde eskiye oranla çok daha başarılı sonuçlar alınabilmektedir. Cilt tipi ve uygulanan yönteme göre sonuçlar değişebilir. Lekelerin temizlenme oranı %50-80 civarındadır.
Bu temizleme rutinini yapmadığımız takdirde gün içerisinde cilde yapışan yağ ve kirler, siyah nokta görünümüne ve geniş gözenek görünüme yol açar. Uzun süre cilt temizlenmezse ciltte leke görünümü bile ortaya çıkabilir.
Cilt yaşı her zaman esas yaşımızla doğru orantılı olmayabilir. Cilt bakımı yaklaşık 1-1,5 saat sürer ve bu süre içinde sırası ile temizleme, peeling, ozon, oksijen uygulama, ürün yedirme, maske, yüksek frekans ve yüz nemlendirme işlemleri uygulanır.
Cilt tipine göre, hem kullanılan maddeler, uygulama yolları, şekilleri hem de uygulamanın sıklığı değişiyor. Dermatologlar, hastalara tedaviye destek amacıyla cilt bakımı uygular. Böylece deriyi incelterek tedaviyi hızlandırmayı sağlarlar. Cilt bakımı, bu amaçla 7-10 günlük aralarla ve 5-6 seans şeklinde uygulanır.
Cilt bakımından sonra yüzünüzü hafif bir şekilde suyla yıkayabilirsiniz. Cilt bakımı, cildin ihtiyaçlarına göre düzenli olarak yapılması gereken bir işlemdir. Cilt tipine, yaşa ve cilt sorunlarına bağlı olarak, cilt bakımı sıklığı değişebilir. Genellikle, cilt bakımı haftada bir veya iki kez yapılması önerilir.
Cildindeki sorunları veya ihtiyaçları tespit ettin ve bu beklentilere uygun olarak yeni bir cilt bakım kremi aldın. Kremin etkisini görmek ve ona doğru bir puan vermek için ortalama 6 ila 12 hafta arasında düzenli olarak kullanmanı öneririz.
Sağlıklı bir cilt için düzenli cilt bakımı yaptırmak leke, matlık, kırışıklık, sarkma gibi problemleri minimuma indirmek önemlidir. Hava şartları, beslenme bozuklukları, makyaj gibi etkenler cilt bakımını daha da önemli kılmıştır.
Cilt bakımı sadece güzellik sağlamakla kalmaz, aynı zamanda daha sağlıklı görünmede ve hissetmede de etkilidir. Cilt her zaman güneşe ve çevresel kirleticilere maruz kalır. Bu durum ise hasarlara yol açabilir. Bu sebeple düzenli yapılan cilt bakım rutini önemlidir.
Medikal cilt bakımı ile cilt beyazlatma mümkün. Cilt bakımında kullanılan özel serumlar, cilt renginin açılmasına ve eşitlenmesine yardımcı olur. Baby Face, Hydrafacial gibi cilt bakımları, cilt tonunun açılmasını sağlayarak yüzündeki leke, sivilce izleri gibi görünümleri ortadan kaldırır.
Cilt için iyi olmasa da nadiren sivilce (akne) sıkmak normal bir durumdur. Sivilceyi (akneyi) sıkmak iltihabın yayılmasına neden olabilir ve sonuç olarak sivilceyi (akneyi) kötüleştirir.
Düzenli cilt bakımı sivilce, leke, akne, siyah nokta, kırışıklık gibi deri problemlerinin yaşanmasını engellemeye yardımcı olur. Cilt tipine uygun ürünlerle yapılan bakım, cildin ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve yağların karşılanmasını sağlayarak cildi besler.
Medikal Cilt Bakımı Sivilcesi Olanlara Uygulanabilir mi? Evet uygulanabilir, hatta uygulanmalıdır. Çünkü sivilcelerin oluşmasına neden olan aşırı yağlanmayı dengeler ve sivilcelerin tedavi edilmesine yardımcı olur.
Cilt hastalığınız varsa, bunu ihmal etmeden cildiyeye gelerek gereken tedavileri almalısınız.
Cilt, insanın vitrinidir bir nevi. Ne kadar sağlıklı ve güzel görünürse, çekicilik aynı zamanda özgüven aynı oranda artacaktır. Yalnızca güzel görünmek için değil, cilt bakımı yapmak cildin geç yaşlanmasını sağlayacağı için ve birçok olumsuz koşuldan koruyacağı için de yapılması şart olan uygulamadır esasında.
2.Cilt rahatsızlıklarını erken teşhis edebilirsin
Cildinde, son dönemde gözlemlediğin kızarıklıklar, döküntüler, kaşıntılar, lekeler varsa ya da sivilce, kepek, aşırı yağlanma gibi belirtiler varsa ilk iş olarak mutlaka dermatoloğa görünüp sorunun kökenini bulmalısın.
Leke tedavilerinin genellikle yaz aylarından önceki aylarda gerçekleştirilmesi tercih edilir. Hasta özelinde değişiklik göstermekle birlikte leke tedavileri genellikle 3 ila 4 aylık sürelerde tamamlanabilmektedir. Leke tedavilerinin uygulanması için kış ayları en uygun zaman olarak kabul edilir.
Cilt rengi koyu olan bireylerde cilt tonundan daha koyu tonda olan lekeler yaklaşık 6-12 ay içerisinde kaybolabilir. Cilt yüzeyinden daha derinlerde oluşan lekelerin solması ve kaybolması uzun zaman alabilir.
Leke oluşumunda en önemli etken ultraviyole ışığı olduğu için yüz ve eller gibi leke oluşumuna yatkın alanları, yaz kış demeden, 30-50 koruma faktörlü güneş koruyucularla koruyun. Güneş koruyucu kremi dışarı çıkmadan en az 20 dakika önce sürün ve ortalama 3 saat sonra yenileyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri