Cilt bakımından sonra yüzünüzü hafif bir şekilde suyla yıkayabilirsiniz. Cilt bakımı, cildin ihtiyaçlarına göre düzenli olarak yapılması gereken bir işlemdir. Cilt tipine, yaşa ve cilt sorunlarına bağlı olarak, cilt bakımı sıklığı değişebilir. Genellikle, cilt bakımı haftada bir veya iki kez yapılması önerilir.
CİLT BAKIMINDAN SONRA YÜZ NE ZAMAN YIKANIR? Profesyonel cilt bakımı yapıldıktan 3 gün sonrasında cilt dezenfekte edilir. Medikal cilt bakımı uygulandığı gün makyaj yapılmamasını tavsiye ediyoruz.
Profesyonel bakım yaptırdıktan sonra mutlaka cilt tipine uygun bir güneş kremi sürmeli ve gün içerisinde belirli aralıklarla güneş kremini tazelemelisin. Güneş kreminin ardından dilersen cilt bakımından sonra makyaj uygulamalarına devam edebilirsin.
Daha sonra duş sırasında kullanacağınız cilt bakım ürünleri ile daha derin bir temizlik sağlayabilirsiniz. Cildinizin yağlarından arınarak sağlıklı bir görünümde olması için yapacağınız cilt bakımı sonrasında ılık bir duş almanız önerilir. Cilt bakımı sonrasında duş almanın herhangi bir sakıncası yoktur.
İşlem öncesi cilde lokal anestezi kremi uygulanır, işlem ortalama 20-30 dakika sürer. İşlem sonrası ciltte kırmızı, kızarık görüntü oluşabilir. 24-48 saat duş alınması önerilmez.3.-4. Gün kabuklanma ve ince soyulma süreci başlar; bepanthen ve güneş koruyucu kullanılır.
İlgili 45 soru bulundu
Sağlıklı bir cilt için cilt bakımı en önemli ihtiyaçtır. Günlük yapılan cilt bakımları yağ, hava kirliliği, makyaj artıkları, dış etkenler vb. etkilerini temizlemek için yetersiz kalabilmektedir.
Cilt bakımı sadece güzellik sağlamakla kalmaz, aynı zamanda daha sağlıklı görünmede ve hissetmede de etkilidir. Cilt her zaman güneşe ve çevresel kirleticilere maruz kalır. Bu durum ise hasarlara yol açabilir. Bu sebeple düzenli yapılan cilt bakım rutini önemlidir.
Kremin etkisini görmek ve ona doğru bir puan vermek için ortalama 6 ila 12 hafta arasında düzenli olarak kullanmanı öneririz. Özellikle cildindeki ince çizgiler veya leke sorununu azaltmak için bakım kremleri kullanıyorsan en az 4 hafta boyunca ürünü kullanmalısın.
Bu temizleme rutinini yapmadığımız takdirde gün içerisinde cilde yapışan yağ ve kirler, siyah nokta görünümüne ve geniş gözenek görünüme yol açar. Uzun süre cilt temizlenmezse ciltte leke görünümü bile ortaya çıkabilir.
Cildin sivilce, akne, siyah nokta gibi oluşumlardan korumak, cildin nem dengesini korumak, cildi ölü derilerden ve fazla yağdan arındırmak için belirli aralıklarla bakım yapılmalıdır. Profesyonel cilt bakımını, yılda en az üç defa yapılması önerilir. Cildin ideal bakım aralığı ayda bir olarak tavsiye edilir.
Normal bir cilt bakımı 1 saat sürer.Cilt tipi ve kullanılan ektra ürüne göre bu süre 1 saati geçer.
Cilt temizliği ve bakımını biz rutinde aylık olarak öneriyoruz ama cilt analizi yapıldıktan sonra, cilt tipinize göre dört ila altı seans arasında uygulanıyor. Yılda iki kez bu serinin tekrarlanması cilt sağlığı için oldukça iyi sonuçlar veriyor.
Cilt bakımı, bu amaçla 7-10 günlük aralarla ve 5-6 seans şeklinde uygulanır. Bu bakımlar sonunda lekeler bir miktar açılır. Ayrıca leke açıcı kremlerin etkinliği artar, hastanın ince kırışıklıkları hafifler, günlük kırışıklık kremlerinin emilimi artar ve yağlı bir deride sivilce oluşumu engellenebilir.
Yüzünüzü Yıkayın
Pürüzsüz bir cilde sahip olmanın ilk kuralı yüz temizliğidir. Her gece yatmadan önce ve sabah kalktığınızda yüzünüzü cilt tipinize uygun bir ürün ile iyice yıkayın ve yumuşak bir havlu ile cildinizi kurulayın. Kullandığınız suyun sıcak olmamasına dikkat etmelisiniz.
İdeal olan yüzü günde 2 kez yıkamaktır
Gece uyuduğunuzda cildinizde bakteri birikir, bu yüzden sabahları cildinizi yıkamanız gerekir. Sabah yıkamak isesadece canlandırıcı bir etki oluşturmaz, aynı zamanda sabah cilt bakım rutininiz için yüzünüzü hazırlar.
Cilt bakım ürünleri, hücreleri besleyerek dokuların yenilenmesini sağlar. Bu sayede sivilce izleri giderilebilir. Cildinize uygun bakım ürünlerini kullanarak sivilce izlerinden kurtulup sağlıklı ve pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz.
Akbaba, cilt bakımına ne zaman başlanması gerektiğine de değindi: ''Ergenliğin başladığı 11 yaşında cilt bakımına da başlanması gerekir.
Gün içerisinde hava kirliliği, stres, yanlış beslenme gibi faktörlerden cildimizi arındırmak için uyumadan önce cilt bakımı yapmak çok daha faydalı olacaktır. Gece yapılacak cilt bakımını da 21:00 ve 23:00 arasında yapmalıyız çünkü 23:00 ve 06:00 arası cildimiz yenilenmekte ve ölü hücrelerden arınmaktadır.
Gündüz yapılan cilt bakımı sabah saatlerinde cildin ihtiyacını karşılamayı amaçlar. Cildi nemlendirerek çevresel faktörlere karşı savunmaya yardımcıdır. Gece yapılan cilt bakımı ise gün boyunca yorulmuş, yıpranmış olan cildin yeniden yapılandırılmasına katkı sağlayan bir bakım rutinidir.
Düzenli cilt bakımı yaptırmak lekelere iyi gelir ve onları hafifletir mi? Lazer sistemli cilt bakım yöntemlerinin gelişmesi ile leke tedavisinde eskiye oranla çok daha başarılı sonuçlar alınabilmektedir. Cilt tipi ve uygulanan yönteme göre sonuçlar değişebilir. Lekelerin temizlenme oranı %50-80 civarındadır.
Klasik Cilt Bakımı Ücreti: 150 TL – 350 TL arasında değişmektedir. Dermapen Ücreti: 200 TL – 450 TL arasında değişmektedir. Akneli Cilt Bakımı Ücreti: 200 TL – 300 TL arasında değişmektedir. Medical Cilt Bakımı Ücreti: 200 TL – 350 TL arasında değişmektedir.
İşlem sırasında peeling ürünleri ile cilt ölü tabakadan arındırıldığında için, işlemden sonraki birkaç gün cilt iyi nemlendirilmeli ve güneşten korunulmalıdır. Mümkün olduğu kadar cilde temastan kaçınılmalı ve makyaj yapılmamalıdır.
Medikal cilt bakımı ile cilt beyazlatma mümkün. Cilt bakımında kullanılan özel serumlar, cilt renginin açılmasına ve eşitlenmesine yardımcı olur. Baby Face, Hydrafacial gibi cilt bakımları, cilt tonunun açılmasını sağlayarak yüzündeki leke, sivilce izleri gibi görünümleri ortadan kaldırır.
Düzenli cilt bakımı sivilce, leke, akne, siyah nokta, kırışıklık gibi deri problemlerinin yaşanmasını engellemeye yardımcı olur. Cilt tipine uygun ürünlerle yapılan bakım, cildin ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve yağların karşılanmasını sağlayarak cildi besler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri