Cilt bariyerini güçlendirmek için en çok da cildin su kaybına engel olacak nemlendirici etkili ürünlerden destek almak gerekiyor. Bunun için cilt bakım rutininde gliserin, hyaluronik asit ve çeşitli doğal kaynaklı yağlar içeren alternatiflere yer vermek etkili olabiliyor.
Nemlendiricide dikkat etmeniz gereken içerikler: Doğal yağlar, Hyaluronik Asit, B3 Vitamini (niasinamide), B5 Vitamini (pantenol), Gliserin, Seramid, Üre, Aloe, Kaplan Otu, Aynısefa, Sarı Kantaron gibi içerikler cilt bariyerinizin onarımına katkıda bulunur.
Cilt Bariyerini Bozulduğu Nasıl Anlaşılır? Cilt bariyeri düzgün çalışmadığında bazı cilt problemleri meydana gelebilir. Cilt bariyeri bozulduğunda en çok hissedilen, cilt hassasiyetinin artmasıdır. Cilt bariyeri incelmesi ile cilt; kızarık, hassas, nemsiz ve tahriş olmuş bir şekilde görülebilir.
Cilt Bariyeri Kendi Kendine Düzelir mi? Cildin doğal bariyeri, birçok çevresel ve fiziksel stres faktörüne rağmen genellikle kendini yenileyebilen dinamik bir yapıdır.
İlgili 36 soru bulundu
Deri kalınlaşması, aşırı sürtünme, basınç, sürtünme, cilt hastalıkları veya diğer faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Deri kalınlaşması, ciltte bir veya daha fazla bölgede meydana gelebilir ve birçok farklı şekilde kendini gösterebilir.
C Vitamini Güçlü Bir Antioksidandır
Bunun sonucunda cilt bariyeri hasar görür, cillteki kolajen miktarı azalır, lekelenmeler ve ton eşitsizlikleri başlar, nihayetinde erken yaşta kırışıklıklar baş gösterir.
Cilt bariyerini güçlendirmek için en çok da cildin su kaybına engel olacak nemlendirici etkili ürünlerden destek almak gerekiyor. Bunun için cilt bakım rutininde gliserin, hyaluronik asit ve çeşitli doğal kaynaklı yağlar içeren alternatiflere yer vermek etkili olabiliyor.
Cilt Bariyerimiz Tahriş Olur, Hasar Görür Ve Daha Da Hassaslaşır. Cildinizi Rahatlatın Ve Yatıştırın Cilt Bariyeriniz Zayıflarsa, Cildinizdeki Nem Kolayca Buharlaşır.
Cildin yoğun bir şekilde nemlendirilmesi, nemin korunarak nem kaybının engellenmesi ve yenileyici etki gösterir. Yatıştırıcı bitkisel içeriği ile cildin rahatlamasına ve nemlenmesine yardımcı olur. Cilde nem tedarik ederek gerilmeye karşı koyar. Gün boyu cildin konforunu artırmaya yardımcı olur.
Içeriğindeki özel lamellar lipidler sayesinde zarar görmüş cilt bariyerini inceltmeden onarır. Kaşıntı, kızarıklık ve pul pul dökülme gibi şikayetleri giderilmesine destek olur.
Uyku sonrası ve uyku öncesi olmak üzere günde 2 defa kullanılır.
Günlük kullanım ile epidermal kalınlık artarken, dermis kollagen ve glikozaminoglikanların depolanmasıyla sekonder olarak kalınlaşır. Glikolik asit, laktik asit, sitrik asit, piruvik asit kullanılabilen glikolik asitlerdir.
Kimyasal asitler çoğu cilt rahatsızlığının tedavisinde faydalı olduğu kadar yanlış kullanıldığında da bir o kadar zararlı olabilirler. Her cildin bariyer fonksiyonlarının işleyişi farklıdır, her cildin yapısı ve hassasiyetleri de farklıdır ve dolayısıyla her cildin asit tolerasyonu aynı değildir.
Zamana bağlı yaşlanma tipik olarak deri incelmesi, elastik doku kaybı ve metabolik hızın azalması nedeni ile oluşmaktadır. Ciltte, dermal ve epidermal değişiklikler gözlenmekte ve yaşla birlikte epidermis kalınlığı azalmaktadır. Epidermis, cildin en dış tabakasıdır.
İnce cildin geri dönüşü zordur. Evde yapılan tedavi yöntemleri yeterli olmayabilmektedir. Genellikle koruyucu olan bu yöntemler cildin eski formuna kavuşmasında yetersiz kalabilmektedir. Bu yüzden profesyonel bir destek alınması daha doğru olur.
İlk yanıt vereceğimiz soru: “sarkan deri kendini toparlar mı?”. Sarkmış bir deriyi eğer bu sarkma minimal düzeyde ise bir miktar toparlanmasını sağlamak mümkündür. Ancak yoğun bir sarkma şikayetinin çözümü cerrahi müdahale ile mümkün olabilir.
İlerleyen yaş ya da çok fazla peeling sonucu yıpranan bir cilt bariyerini onarmak mümkün. Yaşlandıkça zayıflayan cilt bariyerinin seramid ve lipid kaybını yenilemek gerekiyor. Doğru cilt bakımı ile cilt bariyerinizi onarabilirsiniz. Bunun için hyaluronic asit içeren nemlendirici şart.
Retinol Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Aksi durumda retinol güneş ışığı ile tepkimeye girerek ciltte leke oluşumuna sebep olabilir. Olması gerekenden daha fazla miktarda ve daha sık kullanıldığında cildin bariyerini bozabilir ve cildin daha hassas hale gelmesine sebep olabilir.
Niacinamide bu konuda da bize destek oluyor. Güneş koruyucu özelliğinin yanında cilt bariyerini destekleyen etkisi ile de cildi güneşe karşı daha güçlü hale getiriyor. Ayrıca daha önce de söylediğimiz gibi güneş lekelerinin giderilmesine de yardımcı oluyor.
Rachel Nazarian cilt bakımıyla ilgili ''Normal sabun, normal şeyleri temizlemek içindir. Cildiniz normal değildir. Geleneksek sabunlar ciltteki doğal yağı soyar; cildinizin pH'ını bozar, cilt bariyerine zarar verir. Bu da kuruluğa ve tahrişe neden olabilir.
Güneş kremi sürmeden önce gerçekleştirilecek C vitamini uygulaması güneş kreminin etkisini artırarak cildin zararlı güneş ışınlarına karşı daha iyi korunmasını sağlar.
Hyalüronik asit, C vitamini ile birlikte kullanıldığında, daha etkili bir sonuç elde edilebileceği gözlemlenmiştir. Bu yüzden C vitamini serumu uyguladıktan sonra, hyalüronik asit içeren bir nemlendirici serum uygulamak cildin çok daha canlı, dolgun, neme doymuş ve parlak görünmesini sağlayacaktır.
Besinlerden enerji elde edilmesinde görev alan B grubu vitaminlerinden biri olan B6 vitamini eksikliği, cilt dokusunda bozulmalara yol açabilir. Cilt sağlığının korunmasında önemli rol oynayan B 6 vitamini yetersizliği kaşıntılı, kuru, pul pul dökülen cilt görünümüne neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri