Ciltteki renk eşitsizliği probleminden kurtulmak için evinizde doğal maskeler de yapabilirsiniz. Sıklıkla tercih edilen maskeler; limon maskesi, gül suyu maskesi, kil maskesi, bal-yoğurt maskesi, patates maskesi, salatalık maskesi, elma maskesi ve aloe vera maskesidir.
Peelingle birlikte cilt tonu eşitleyici maske kullanımıyla, daha etkili sonuçlara ulaşabilirsin. Limon özü ve kil içeren maskeler, cildin arınması ve renk düzensizliklerinin eşitlenmesi için etkili çözüm sunuyor. Özellikle limon, içerdiği meyve asitleri ve C vitamini sayesinde cilt tonu eşitlemek için birebir.
Ciltteki renk eşitsizliğinin nedenlerinin başında; stres, aşırı derecede UV ışınlarına maruz kalma, yaşlanma ve çevre kirliliği gibi durumlar sebebiyle, vücuttaki melanin hormonunun gereğinden fazla salgılanması gelir. Cilt tonu dengeleyici uygulamalar ve koruyucu önlemlerle cilt tonu eşitsizliğinin önüne geçilebilir.
Aydınlatıcı, leke giderici, C vitamini içerikli serumlar da cilt tonundaki eşitsizliklere yönelik önlemler arasında yer alır. Cildinizde makyaj etkisi yaratan BB ve CC kremler de ton eşitsizliğinin giderilmesindeki özel bakım ürünleri arasındadır.
İlgili 25 soru bulundu
Cilt tonu eşitleyici serum: Özellikle C vitamini, kafein ve niacinamide içeren leke serumlarını kullanabilirsiniz. Renk dengeleyici krem: Çay ağacı yağı, yeşil çay özü, mandelik asit veya salisilik asit içeren renk dengeleyici, nemlendirici ve besleyici bakım kremlerini tercih edebilirsiniz.
Cilt tonundaki eşitsizlikleri gidermeye yardımcı olan kozmetik bir bakım ürünü olan ton eşitleyici krem genellikle ciltteki koyu lekeleri, kızarıklıkları ve renk farlılıklarını azaltmak için kullanılır. Ton eşitleyici kremler geçici bir bakım sunar.
Ciltte yer alan melanin pigmentinin fazla üretilmesi nedeniyle ortaya çıkar. Melanin pigmenti, cilt renginin açık, koyu olmasını sağlayan bir pigmenttir. Bu pigmentin fazla üretilmesi yani cilt kararması durumu farklı yaşlarda görülebilir. Cinsiyete ya da yaşa bağlı olmaksızın ortaya çıkabilecek bir cilt problemidir.
Sürekli sürtünme, yanlış epilasyon uygulamaları, güneşe maruz kalma ve kozmetik kullanımı cilt kararması yaratabilir. Sürekli sıcak sir uygulaması, aşırı dar giyinme, lazer uygulamaları, sürekli sentetik kıyafet ve ped kullanımı da kararmayı artırır. Ayrıca yaşa bağlı olarak da kararmalar artabilir.
En çok tercih edilen cilt beyazlatma yöntemi lazer uygulamasıdır. Bu yöntemde lazerin, cilt dokusunda bulunan melanositleri tahrip etmesi özelliğinden yararlanılır. Böylece cilt tonu açılmakta ve cilt lekeleri giderilmektedir. Lazer ışınları 3-4 mm'lik bir alana etki etmektedir.
Cilt tipimiz zamanla değişir mi? Cilt tipiniz ve cildinizin durumu zamanla ve mevsime göre değişebilir; hormonal değişimler, hava kirliliği, hayat tarzınız (diyet, stres vb.) ve iklim değişiklikleri gibi dış etkenler buna sebep olabilir.
Günlük kullanım için uygun olan bu krem, temizlediğiniz cildinize yeterli miktarda elinizle veya sünger yardımıyla sürerek yedirin. Eşit ve canlı bir görünüm için günde sabah ve akşam olmak üzere temiz cildinize uygulayın.
Ciltte biriken ölü tabakalar temizlendikten sonra göz çevresi hariç iyice kurulanmış cilde nazikçe masaj yaparak uygulanır ve 10 dakika bekletildikten sonra bol su ile durulama yapılır. *En iyi sonucu alabilmek için uygulamalar arasında en az 3 gün olması ve haftada en az 2 kez kullanılması tavsiye edilir.
1 yemek kaşığı zerdeçal üzerine birkaç damla limon sıkın ve krem kıvamını yakalayın. Bu kremi haftada 2 defa olacak şekilde renginin açılmasını istediğiniz bölgeye sürün. Yıkama anında ılık su kullanabilirsiniz. Limonun asitli yapısı sayesinde ciltteki kararan hücrelerde açılma meydana gelebilir.
Tarif için 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı taze limon suyu yeterlidir. Bu karışımı gözler hariç tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz. Karışım, 15 dakika bekletildikten sonra ılık suyla yıkanabilir. Bu yöntem aynı zamanda cildi beyazlatma özelliğine de sahiptir.
Aşırı stres cildin kararmasına neden oluyor.
Şengör, ayrıca son zamanlarda 30-45 yaş arasındaki kadınlarda görülme sıklığı artan Hashimoto tiroiditi hastalığına dikkat çekiyor. Dr. Betül Şengör, "Bu hastalıkta ciltte hem kuruluk hem de akne görülebilirken, bazen de melasma isimli hormonal lekeler de gözlenebiliyor.
Enzim Peeling
Bu yöntem ciltte melanin oluşmasını sağlayan “tirozinaz” adlı enzimi baskılar. Bu sayede lekeli bölgelerde melanin oluşumu azalır ve cilt rengi açılır. Cilt lekelerinin tedavisinde enzim peelig diğer kimyasal peelinglere göre daha etkilidir ve daha kısa sürede ve tek uygulama ile olumlu sonuç alınabilir.
Bebeğinizin gerçek ten rengi, bir sene içinde yavaş yavaş ortaya çıkar. Bebeklerin yüzde 30 ila 40'ı, yüzlerinde milia ya da moğol lekeleri adı verilen ve küçük sivilceleri andıran beyaz ya da sarı yumrularla doğar. Bunlar genellikle özel bir tedavş gerektirmeden üç ila dört hafta içinde kaybolurlar.
Vitamin Eksikliği
Cildimize faydası olan bazı vitaminlerin ( A, E, C, B vitamini gibi) tüketilmemesi ve eksikliği kararma oluşumuna neden olabiliyor.
Cilt rengi, poligenik bir kalıtımdır. Siyah ten karakteristiği baskın gen kaynaklıdır. Bu yüzden siyah tenli bir baba ile beyaz tenli bir annenin çocuğu da yüksek ihtimalle koyu ten ile doğacaktır. Ancak koyu ten ile açık ten allellerinin sayısı birbirini dengeliyorsa doğacak çocuklar, melez ten rengi ile doğarlar.
Sensitive Camomille Kızarıklık Karşıtı Ton Eşitleyen Yatıştırıcı Krem, aspir ve gardenya çiçeklerinden elde edilen yeşil rengi sayesinde cilt tonunu eşitler, kızarıklıkları nötralize eder ve cildi aydınlatır.
Cilt hastalıklarının tanı ve tedavileriyle Cildiye veya Deri ve Zührevi Hastalıkları olarak da bilinen Dermatoloji bölümlerinde, 6 yıllık tıp eğitiminin ardından 4 yıl uzmanlık eğitimi alan hekimler ilgilenir.
Evde cilt tipi belirlemek için parmak uçlarınızı yüzünüzde hafifçe gezdirin. Eğer T bölgesinde parmaklarınız yağlanıyor ancak diğer bölgelerde herhangi bir yağ hissetmiyorsanız cildiniz karma demektir. Hiçbir şekilde yağ hissetmiyorsanız kuru, cildin her bölgesinde parmaklarınız yağlanıyorsa cildiniz yağlı demektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri