"Kullanılan temizleme ürününün pH değerinin 5,5 olmasına ve sabun içermemesine özen gösterilmelidir. Bu özellikte olmayan ürünler cildi tahriş ederek cilt problemlerine yol açabilir. Çünkü cilt yapısı asidik olduğundan dolayı bazik özellikteki temizleme ürünleri cildin pH dengesini bozarak tahrişlere sebep olur."
Cildinizi kurutan bir temizleyici cildin koruyucu bariyerine zarar verirken çok etkin olmayan bir temizleyici de sebum ve ölü hücreleri gerektiği gibi gidermeyerek yağlı bir görünüme neden olabiliyor. Uzmanlara göre sabun hâlâ cilt temizliği için en etkin ürün.
Yanlış kullanılan yüz sabunları cildimizi temizlemediği gibi tahrişe ve kuruluğa sebep olur. Makyaj sonrası kullandığınız losyonların sabunsuz olmasına özen göstererek yüzünüze ekstra bir kimyasal sokmamış ve dolayısıyla daha sağlıklı çabuk kurumayan, tahriş olmayan bir cilde sahip olacaksınız.
İşte o etkiler. Sadece suyla banyo yapmak cildinizin koruyucu tabakasını dengeleyecektir. Sabun, vücudunuzdaki kiri etkin bir şekilde temizlerken, cildinizin salgıladığı doğal yağları da temizler. Sabunu aşırı kullanmamak cildinizin pH dengesini bozabilir, kurutarak tahriş olmasına neden olabilir.
Sabunla cilt temizliği
Ter, aşırı yağ ve kir gözenekleri tıkayabilir ve sivilcelerin çıkmasına neden olabilir. Dove Cream Bar Original yumuşak ve nazik içerikleri ile cildin fazla yağını temizlerken nemlendirici özelliği ile ihtiyacı olan nemi de üretmesini sağlar.
İlgili 45 soru bulundu
Örneğin, gül sabunu, çay ağacı sabunu gibi içeriği ve hidrasyon özellikleri sayesinde nemi tutan ürünler kuru ve hassas ciltler için sabun seçiminde doğru seçimlerdir. Aynı zamanda aloe vera sabunu da kuru ve hassas bir cilt için doğru bir sabun tercihi olacaktır.
Sabunlar cildi kurutabilmektedir. Cildin kuruması, uzun vadede olumsuz sonuçlara neden olacaktır. Cilt sabunla yıkandığında cilt çok fazla kuruyacaktır. Sabun cildin yüzeyindeki tüm suyu dışarı atacak ölü, kuru cilt hücrelerine sebebiyet verecektir.
Doğal sabun cildi kurutmaz. Sabun yapımının doğal çıktısı tuz ve gliserindir. Gliserin havadaki nemi tutar böylece cilt gün boyu nemli kalır. Bu özelliğinden dolayı da gliserin çok kıymetlidir.
Cilt Beyazlatıcı Sabun düzenli kullanımda ölü cilt hücrelerinin atılmasında, cilt renginin açılmasında ve cildin beyazlamasında son derece etkilidir. Koltuk altı, diz kapağı, kol dirsekleri gibi çeşitli nedenlerle kararmış olan bölgelerin renginin açılmasını sağlar.
Bu nedenle yağ bazlı temizleyiciler kullanılarak ciltteki sebum, kir, güneş koruyucu ürünler ve makyaj temizlenir. Daha sonra su bazlı temizleyici ürünlerden olan yüz yıkama jeli ya da yüz köpüğü kullanılarak cilt derinlemesine temizlendiği gibi pH dengesi de korunur.
Yüzünü nasıl temizlemelisin? Yüzünü sadece suyla temizlemek yeterli olmaz. Cildindeki kirleri ve gözeneklerinde biriken yağları arındıracak bir yüz temizleme ürünü kullanmanı öneririz.
Rachel Nazarian cilt bakımıyla ilgili ''Normal sabun, normal şeyleri temizlemek içindir. Cildiniz normal değildir. Geleneksek sabunlar ciltteki doğal yağı soyar; cildinizin pH'ını bozar, cilt bariyerine zarar verir. Bu da kuruluğa ve tahrişe neden olabilir.
Bu bir cilt sorunudur ve cilt siyah nokta akneye eğilimli olabilir. Yağlı ciltler, alkol bazlı ürünler veya sert fabrikasyon sabunlarla yapılan vücut yıkamaları ile daha da kötüleşir, yağlanır. Bu ürünlerdeki kimyasallar cildi kurutur, bu da yağ bezlerini daha fazla sebum üretmeye teşvik eder.
Tonikten sonra yüz yıkanmaz. Tonik sürdükten sonra cildinizin birkaç dakika boyunca toniği emmesini beklemelisiniz. Tonik sonrası herhangi bir yıkama işlemi yapmadan, nemlendirici sürerek bakım rutininizi sonlandırabilirsiniz.
- Kükürtlü sabun: Sivilceler için kullanımı tavsiye edilen doğal sabunlar arasında üst sıralarda göze çarpan bu özel sabun, sivilceleri ve akneleri kurutucu özelliğe haizdir. Antiseptik ve anti bakteriyel olan kükürtlü sabun, ciltte yağlanmaya neden olan yağ salgısını azaltır.
Pirinç sabununun en popüler faydalarından biri, cilt üzerindeki beyazlatıcı etkileridir.
Papatya sabunu, Kleopatra'nın güzellik sırrı olarak bilinir. Papatya sabunu özellikle yağlı cilt tipine sahip kişiler için önerilmektedir. Cilde tonik etkisi sağlar. Düzenli bir şekilde kullanıldığında ise cildi sıkılaştırır ve tıkalı gözeneklerin açılmasını sağlar.
Çay ağacı sabunu
Cildinizdeki lekeleri ve fazla yağlanmayı önler. Gözeneklerin sıkılaşmasına, lekelerin ve siyah noktaların görünümünün azalmasına yardımcı olur.
Türkler 11. yüzyıla kadar sabun yerine sulardaki soda, çöven, saparma, zabun otu, süt kökü, kaşık otu, acı ağaç, kılaya kavuğu, tavşankulağı, hint kestanesi gibi maddeleri ve külü kullanmıştır. Belgelere göre bugünkü sabunun ilk şekli Araplar tarafından ilk çağlarda yapıldı.
Duş jeli, kullanım sonrası ciltte kaygan bir his bırakıyor. Sabun kullanımında ise bu his pek yaşanmıyor. Bu kayganlık hissinden hoşlanmıyor iseniz doğru ürün seçimi sabun olacaktır. Kullanacağınız vücut bakımı ürünlerinizin en önemli detaylarından birisi ise pH dengesidir.
Duş jeli banyo esnasında kullandığımız vücudumuza tazelik ve temizlik hissi veren ürünler arasındadır. Vücuttaki kirleri gidermede sabun kadar etkisinin olmasının yanı sıra sabuna göre daha kaygan yapıda olması vücut temizliğinde konforu arttırmaktadır. Ayrıca hoş kokusuyla cilde ferahlık ve temizlik katmaktadır.
Hacı Şakir sabunla yüz yıkanmaz. Çünkü yüzümüzün pH değeri ile Hacı Şakir sabunun pH değeri arasındaki fark çok fazladır. Cildimizin pH değeri 5.5 civarındadır.
Ölü hücreleri temizleyerek peeling etkisi yaratır. Diğer sabunlar cildi kuru bir hale getirse de Dove sabun faydalarından biri de cildi kurutmamasıdır. Cildin yumuşak ve pürüzsüz bir hale gelmesini sağlar. Cildinizin renk tonunu eşitleyerek daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlar.
Bilindiği gibi sabun köpüren ve suyla etki halinde olan bir üründür. Dolayısıyla yüz sabunu kullanımı genelde suyla yüzün yıkanması şeklinde olmaktadır. Öncelikle yüz sabununu elimizde köpürtüp güzelce sanki el yıkar gibi yüzümüzü yıkayabilir. Ardından da güzelce bol su ile köpükler giderilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri