uçak modu, telefonun sinyal göndermediği bir kullanım seçeneğidir. Normal şartlarda telefon açıkken telefonun içindeki hat, operatöre sinyal gönderir. Bu da telefonla arama ve mesajlaşma yapmayı sağlar. Telefon uçak modunda iken bu fonksiyonlar kullanılamaz.
Android telefonunuzun uçak modunu ilk kez açtığınızda kablosuz ağ bağlantısı ve Bluetooth kapatılır. Bu ayarı değiştirerek kablosuz bağlantılarınızı açık tutabilir, böylece akıllı saat veya Bluetooth kulaklık gibi cihazlarınıza bağlı kalabilirsiniz.
Bazı havayolları, uçak moduna geçerseniz iPhone'unuzu açık tutmanıza izin verir. Wi-Fi ve Bluetooth®, uçak modunda saptanmış olarak etkisizleştirilir; arama yapamazsınız ama müzik dinleyebilir, oyun oynayabilir, video izleyebilir ve ağ ya da telefon bağlantısı gerektirmeyen diğer uygulamaları kullanabilirsiniz.
Uçak modunda mobil hizmet ile bağlantı kurulmadığından kısa mesaj veya çağrı işlevleri çalışmayacaktır. Sizi arayanlar, telefonunuz kapalıyken olduğu gibi sesli mesaja yönlendirilirler. Size gönderilen kısa mesajları telefonu açtıktan sonra alabilirsiniz.
Uçak Modu açıldığında Bluetooth dışındaki tüm telsizler kapatılır. Bu durumda arama yapamazsınız ancak müzik dinleyebilir, oyun oynayabilir, video izleyebilir ve ağ veya telefon bağlantısı gerektirmeyen diğer uygulamaları kullanabilirsiniz.
İlgili 25 soru bulundu
Uçak modu açıkken zaten mesaj alamazsın ve gönderemezsin. Doğal olarak göndermen için uçak modu kapalı olmalı, alman içinde kapalı olmalı.
Bunun yerine uçak modunu devreye sokun. Uçak modu, Wi-Fi ya da mobil veriyi kapatır ve WhatsApp'ı çevrimdışı durumuna getirir. Şimdi uygulamaya gidip mesajları okuyabilirsiniz. Mesajları uygulama önbelleğinde okuyacağınız için mavi tıka dönüşmeyecektir.
Ortak ayarları hızlı bir şekilde nasıl değiştireceğinizi öğrenin. Uçak modundayken kablosuz bağlantıyı ve Bluetooth'u etkinleştirirseniz cihazınız bu seçimi hatırlar. Uçak modunu bir daha açtığınızda kablosuz bağlantı ve Bluetooth da açık kalır.
Sonuç olarak yolculuklarda telefonu uçak moduna almamak uçağın düşmesine sebep olmayabilir ancak kokpitte radyo kesintileri yaşanmasına, pilotun rahatsız edici sesler duymasına ve kule ile sağlıklı iletişim kuramamasına sebep oluyor.
Merhaba arkadaşlar bundan sonra yatarken telefonu uçak moduna alacam sabahları alarm çalışırmı? Evet calisir.
Öncelikle, cihazın şarjı düşükken ve şarj olan bir güç kaynağına erişimimiz olmadığında Uçak Modu'nu etkinleştirerek batarya ömrünü uzatabiliriz.
Görev çubuğunda Ağ simgesini ve ardından Uçak modu'nu seçin. Başlangıç > Ayarları > Ağ & İnternet > Uçak modu'nu seçin ve ardından Açık veya Kapalı için ilk iki durumlu düğmeyi seçin.
Telefonun normal konumdayken radyo frekanslarda yayın yapan tüm kanalların açık bulunması uçağın çeşitli alıcı ve algılayıcı devrelerine parazit yapabilir. Aynı zamanda tüm bu bağlantılar uçağın elektronik sistemlerine ve kule ile iletişimlerine de parazit oluşturabilir.
"Cep telefonunun oluşturduğu manyetik alan ve yaydığı ısı, sinirler üzerindeki kılıfların gelişini yavaşlatır, sinirlerin yeteri kadar çalışmasını engeller, entellektüel fonksiyonlarında bozukluğa, el becerilerinin kazanılmasında gecikmelere yol açabilir.
Uçuş modu, özellikle sivil havacılık ticari uçuşlardan yolcuların yanlarında taşıdıkları cep telefonlarının dışarıya sinyal vermesini tamamen veya kısmen azaltan ya da kesen seçenektir. Nexus 5 telefondaki Uçuş modu (Android 4.4.2). Bu mod sayesinde Bluetooth, mobil servis gibi özellikler kapanır.
Ancak çoğu kişi uçak modunun tam olarak ne yaptığına dair tam bir bilgiye sahip değildir. Temel olarak, bu mod aktif hale getirildiğinde cihazın tüm kablosuz iletişim özelliklerini geçici olarak devre dışı bırakır. Bu, Wi-Fi, mobil veri, Bluetooth ve GPS gibi bağlantılarınızı keser.
Türk Telekom, Türk Hava Yolları ortaklığı ile kablosuz internet altyapısı olan uçaklarda Wi-Fi hizmeti sunuyor. Türk Telekom Wi-Fi Fly ile internetin özgürlüğünü uçakta da yaşayabilirsiniz. Üstelik artık yalnızca yurt dışı değil, yurt içi uçuşlarınızda da yanınızda!
Uçak yolculukları sırasında telefon ile konuşmak yasak olsa da uçak modu denilen modda telefonunuzu fotoğraf çekmek, müzik dinlemek ve oyun oynamak için kullanabiliyorsunuz.
Çevrimiçi olmadan gelen mesajı okumak için telefonunuzu uçak moduna alın. Ardından mesajı açtığınızda karşı taraf mesajı okuduğunuzda bunu göremeyecek. Eğer mesajı okuduktan sonra WhatsApp'ı kapatıp ardından uçak modunu kapatırsanız internetinizi açtığınızda da karşı tarafta mavi tik çıkmayacaktır.
Kullanıcılar, telefonlarının widget'ını veya hızlı bildirimlerini kullanarak mavi tiksiz mesajları okuyabilirler. Ayrıca, Whatsapp'ta uygulama ayarlarına girerek 'Gizlilik' seçeneğine tıklayarak veya Whatsapp Web kullanarak mavi tiksiz mesaj yazabilirler.
İnternet kullanılarak yazışmaların yapıldığı Whatsapp, Instagram ve Facebook Messenger gibi uygulamalarda karşı tarafa mesajın okunduğuna dair bilgi gitmemesi için bile uçuş modu kullanılabilir.
Aktif hale getirildiğinde, cihaz tüm kablosuz iletişimi durdurur. Bu, cihazın hücresel, Wi-Fi ve Bluetooth iletişimini içerir. Fakat uçak modu, sadece uçak seyahatlerinde değil, aynı zamanda birçok farklı durumda da kullanışlıdır. Cihazın bu moddayken, cihazın radyo frekanslarını göndermesi veya alması engellenir.
Yük ve yolcu taşımada ya da askeri amaçlarla kullanılan hava taşıtlarına uçak denir.
Telefonunuzu uçak moduna almanız veya kapalı konuma getirmeniz telefonunuzun normal şarj süresinden % 25 daha hızlı olmasını sağlayacaktır. 2- Şarj Modunu Etkin Hale Getirin. Eğer Android bir cihaza sahip iseniz telefonunuzda bulunan şarj modunu etkin hale getirin.
Uçak modunu kapatıldığında (Şekil 1) bilgisayarınızdaki tüm kablosuz bağlantılar (Wi-Fi, Bluetooth veya Mobil Geniş Bant) devre dışı bırakılır. Uçak Modunu kapatamıyor ve kablosuz ağlara yeniden bağlanamıyorsanız söz konusu sorunu gidermek için bu makaledeki adımları izleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri