Kristalize Su Yalıtım Harcı (1K) Çimento esaslı, tek bileşenli, kristalize su yalıtımı harcıdır. Sadece su ile karıştırılır ve sürülerek uygulanır. Betonun yapısındaki kimyasallar ile tepkimeye girerek suda çözülmeyen kristaller üretir, bu sayede hem negatif hem de pozitif taraftan su yalıtımı sağlar.
Buna göre birincisi, beton yapının yüzeyine doğrudan uygulama iken ikinci yöntem, bir katkı maddesi olarak su yalıtım malzemelerinin, çimento ile doğrudan karıştırılmasıdır. Üçüncü yöntem ise sertleşmemiş beton yüzeyine kuru kristal su yalıtım tozunun uygulanmasıdır.
Beton dökümü esnasında iki beton arasına su ile şişen sızdırmazlık bandı ( Örnek; Weber Swell Tape, Su tutucu bant ) mutlaka kullanılmalıdır. Betonun su geçirmemesi binanın da aynı şekilde suya karşı mukavemetli ve dayanıklı olması, küf ve rutubetin engellenmesi demektir.
Poliüretan sıvı membran su yalıtım sistemi, başka bir su yalıtım sistemine kıyasla oldukça maliyetlidir. Ancak sektördeki en iyi su yalıtım malzemesi budur. Poliüretan sıvı membran ile daha yüksek dayanıklılık sağlanabilir. Poliüretan nem içeriğine karşı çok duyarlıdır.
İzolasyon için genel olarak epoksi ya da poliüretan bazlı izolasyon malzemelerinden yararlanılır. Bu malzemeler suya dayanıklı olmaktadır. Böylelikle deponun iç yüzeyini rahatlıkla koruyabilir.
İlgili 39 soru bulundu
Çimento esaslı su yalıtım ürünleri, uygun miktarda su ile karıştırılarak uygulanan malzemelerdir. Kristalize olan ve olmayan iki türü vardır. Kristalize olan malzemeler, beton içerisindeki kılcal boşluklara nüfuz ederek kristallenir ve bu boşlukları doldurarak yalıtım sağlar.
Tüm yapılarda, özellikle balkon, banyo, tuvalet ve mutfak gibi ıslak mekanlarda, seramik altı su yalıtım malzemesi olarak kullanılır.
Su yalıtımı için en iyi yöntem, sürme esaslı su yalıtım malzemeleridir. Bu malzemeler, fırça veya rulo ile uygulanan tecrit yalıtım malzemeleridir. Sürme olarak uygulanan su yalıtım malzemeleri, ek yeri oluşturmadan betonarme yüzeyde tek parça olarak kalıp, bütün beton yüzeyini kaplamaktadır.
Ürünler arasında poliüretan, çimentolu kaplama, lastikli asfalt, membran ya da PVC su yalıtımı malzemeleri olduğunu görebilirsiniz.
Sika® ViscoCrete® , kılcal yapının ebadını azaltmak amacıyla daha düşük su-çimento oranı elde etmek için kullanılabilen bir üründür. derzlerinin su geçirmezliğini sağlamak için kullanılan bir üründür.
Sarfiyat : Yüzeye bağlı olarak değişebilir; genel olarak ~1,2 kg/m2/mm. 1 torba Sikalastic®-1K TR ile ~18 m2/mm/kat yapılabilir. • Katlar arası bekleme süreleri için ürün teknik föyü incelenmelidir. sızdırmaz ve su geçirmez olmalıdır.
Su geçirmez olduğu iddia edilen çimento kullanılmamalıdır. Kullanılan katkı maddeleri daha sert bir yapıya ve ıslaklığa ve neme karşı belirli bir dirence sahip olsa da, betonun yüzeyi gözenekli kalmaya devam eder bu maddeler kullanıldığında bile ve erozyona, zararlı böceklere ve yeşil bitki örtüsüne karşı hassastır.
Kalekim'in yenilikçi su yalıtım ve beton koruma harcı 'Ultralastic', uygulanmasından sadece 2 saat sonra yağmura, 16 saat sonra basınçlı suya dayanıklı hale geliyor. İşçilikten ve zamandan tasarruf sağlayan Ultralastic, fırça, mala, rulo veya püskürtme ile kolayca uygulanabiliyor.
Son teknoloji ile üretilen su yalıtım boyası seçenekleri, binaların ve çeşitli kullanım alanlarının zararlı etkilerden korunmasını sağlar. Sızdırma ve çatlama yapmayacak şekilde üretilen su geçirmeyen boya seçenekleri çeşitli alanlarda kullanılır. Satın alacağınız yalıtım boyası ile ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
Çift kompenantlı sürme izolasyon, yüzeyi çoğunlukla ıslak olan yüzeylerde (banyo, balkon vb.) yüzme havuzlarında kullanılan akrilik dispersiyon ile su geçirimsizliği sağlayan çimento esaslı su izolasyon harcıdır.
Duvar su yalıtımı; dış cephe yalıtım sistemi ve mantolama yöntemi olmak üzere iki farklı şekilde yapılabilir. Dış cephe yalıtım sisteminde duvarların dış bölgesine yalıtım malzemesi uygulanır ve suyun duvara ulaşması önlenmiş olur. Diğer yöntemde ise duvarların içine yalıtım malzemeleri yerleştirilir.
Poliüretan köpük, yüksek derecede yalıtım sağladığı için inşaat sektöründe sıklıkla tercih edilirken, aynı zamanda mobilya ve otomotiv endüstrisinde de kullanılmaktadır. Isı, ses ve su yalıtımı gibi birçok alanda büyük faydalar sağlayan poliüretan köpük, çok yönlü bir malzeme olarak dikkat çekmektedir.
Çimento esaslı, özel katkı ve polimerler ile zenginleştirilmiş, tek bileşenli, yüksek yapışma gücüne sahip, büzülme yapmayan, erken yüksek mukavemet alan, akışkan veya mala kıvamında hazırlanan harçlardır. Kolay uygulanır, akıcı kıvamları sayesinde ince boşlukları rahatlıkla doldururlar.
Beyaz çimento esaslı, kimyasal katkılarla güçlendirilmiş, son kat kaplama için düzgün yüzey veren, ince agregalı kolay uygulanabilen hazır sıvadır.
Hidratasyon çimento ile su arasında gerçekleşen karmaşık bir kimyasal reaksiyondur. Hidratasyon sonucu sertleşmiş rijit yapıda bir malzeme meydana gelir. Bir başka deyimle “insan yapımı taş” oluşur.
Kuruma Süresi
Ortam sıcaklığı, yüzey sıcaklığı, havanın rutubeti ve kaplama kalınlığına bağlı olarak yaklaşık 3 gün.
Su ile temas ettiginde yaklaşık 40 saniyede prizini alarak suyu keser. ISONEM M 36 aktif su akıntılarında ve yüzey sularının kurutulmasında kullanılır. ISONEM M 36 suyu durdurarak, yapılacak olan izolasyona hazırlık içindir. Yüksek genleşme özelliğine sahiptir, büzülme yapmaz.
İzolasyonun tam sağlanabilmesi ve izolasyon kaçaklarının ileride tekrar tekrar sorun çıkarmaması için izolasyon işlemlerinizde İzolem'i tercih edebilirsiniz. Poliüretan köpük malzemesi ısı iletim değeri en düşük malzemedir. Bu yüzden ısı yalıtımında kullanılan en etkili çözüm olduğu aşikardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri