Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

CİMER ceza verir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » CİMER ceza verir mi?

BİMER veya CİMER'e Başvuran Memura Disiplin Cezası Verilemeyeceğine Dair Danıştay Kararı Bilgi edinme başvurularında devlet memuru olup olmama ayrımı yapılmadan herkesi kapsayan bir başvuru usulü düzenlendiğinden üst makamlara başvuran memura makam atladığı gerekçesiyle ceza verilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: burhanaksoy.av.tr

CİMER şikayeti sonrası ne olur?

Şikâyet niteliğindeki başvurularda, CİMER personelinin gerekli görmesi hâlinde başvuru sahibinin lehine olmak üzere kimlik ve iletişim bilgileri gizlenebilir. Bu durumda başvuru sahibinin kimlik ve iletişim bilgileri gizli olarak işleme alınır ve sonuçlandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cimer.gov.tr

Cimere hangi suçlar şikâyet edilir?

CİMER'e Hangi Konularda Şikâyet Yapılır? CİMER'e yapılacak şikâyetlerde konu sınırlaması yoktur. Vatandaş talep ettiği ya da şikâyet etmek istediği her konuda başvuru yaparak şikâyette bulunabilmektedir. Önemli olan talep veya şikâyette bulunulan konunun açık, anlaşılır ve doğru bir şekilde ifade edilmiş olmasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Cimere yapılan şikâyet asılsız çıkarsa ne olur?

CİMER şikayetleri vb yapılan şikayetlerde, şikâyetin asılsız olması durumunda şikâyet eden kişi hakkında kamu davası açılabileceği uyarısı olmalıdır. Hatta kamu davası açılmalıdır. ONLİNE ÜYELİK Herkesin sustuğu yerde "Hak mücadelenizin gür sesi olarak BİZ varız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egitimgucusen.org.tr

CİMER 30 günde cevap vermezse ne olur?

1) Başvurunuzun konusu istek veya şikâyet niteliğindeyse ve başvurunuza 30 gün içerisinde herhangi bir cevap verilmediyse CİMER üzerinden cevap alamadığınıza dair bir başvuru oluşturabilirsiniz. 2) Yasal sürenin sona ermesi itibarıyla 60 gün içerisinde idari dava açabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iletisim.gov.tr

Cimer'e şikayet ve ifade vermem

İlgili 34 soru bulundu

Soru cevap kısmı

CİMER E şikâyet suç mu?

Cimer ihbarı bir suç ihbarı değildir. Suç içeriyor olabilir ancak daha çok idari yönü olan ihbarlardır CİMER tarafından ele alınanlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aylinbelizyildirim.av.tr

CİMER e şikâyet eden kişinin kimliği açıklanır mı?

Şikâyet başvurularında kimlik ve iletişim bilgileri gizlenememektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: basinmus.meb.gov.tr

CİMER e şikayet edilen memur ceza alır mı?

Madde 10 – Şikayet haklarını kullanan Devlet Memurlarına şikayetlerinden dolayı bir ceza verilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Asılsız ihbarın cezası nedir?

5326 sayılı Kabahatlar Kanununun 42/A maddesinde yer alan “112 Acil Çağrı Merkezini asılsız ihbarda bulunmak suretiyle meşgul ettikleri tespit edilen kişilere bu Kanuna göre il valileri tarafından ikiyüzelli türk lirası idari para cezası verilir. Tekerrür halinde bu ceza iki katı olarak uygulanır.” Hükmü yer alır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ardahan.gov.tr

Suç uydurma cezası ne kadardır?

TCK m. 271: “İşlenmediğini bildiği bir suçu, yetkili makamlara işlenmiş gibi ihbar eden ya da işlenmeyen bir suçun delil veya emarelerini soruşturma yapılmasını sağlayacak biçimde uyduran kimseye üç yıla kadar hapis cezası verilir.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Cimere başvurduktan sonra ne olur?

CİMER başvurusu ile vatandaşlar istek, öneri, şikayet, ihbar ve bilgi edinme başvuruları gerçekleştirebiliyorlar. CİMER üzerinden alınan başvurular değerlendirilerek ilgili kuruma aktarılıyor. Burada yapılan değerlendirmenin ardından başvuru sahibine gerekli yanıt sağlanıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Şikayetçi olduktan sonra ne olur?

Olayı anlatmanızın ardından şikayetçi olduğunuzu ve uzlaşmak istemediğinizi beyan etmenizin ardından emniyetteki süreç tamamlanacak ve ifadeniz cumhuriyet savcılığına gönderilecektir. Karakola gitmek yerine doğrudan cumhuriyet savcılığına giderek de şikayetçi olmanız mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: galahukuk.com

Cimere yapılan şikayet silinir mi?

CİMER Başvurumu Nasıl İptal Edebilirim? e -Devlet kapısı üzerinden CİMER'e yapılan başvuruların iptali hizmeti bulunmamaktadır. Belirtmiş olduğunuz konu ile ilgili 150 no'lu CİMER çağrı merkezi ile görüşmeniz gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiye.gov.tr

CİMER den gelen cevap nereye gelir?

CİMER den gelen cevap nereye gelir? CİMER'e internet ortamında yaptığınız başvurularda, size bir başvuru takip sayısı verilir ve e-posta adresinize başvurunuzun alındığı bilgisi gönderilir. cimer.gov.tr veya e-Devlet üzerinden “Başvuru Sorgulama” ekranı üzerinden başvuru takibinizi yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Polise şikayet edildiğimi nasıl anlarım?

Genellikle tarafımıza ulaşan kişiler haklarında şikayet olup olmadığını nasıl öğrenebileceğini sormaktadırlar. Hakkında şikayet olup olmadığını adliyeye gidip savcılık ön büro bölümünden sorgulatabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tevfikyildirim.av.tr

Online suç Duyurusu Nasıl Yapılır?

İnternet üzerinden suç duyurusunda bulunmak için CİMER sistemi (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) kullanılabilmektedir. Vatandaşlar CİMER aracılığı ile 7/24 kolayca ve hızlı bir şekilde şikayette bulunabilirler. Yapılmış olan suç duyuruları yetkili merciler tarafından incelenerek ilintili kurumlara iletilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acasoy.com

Delil olmadan şikayetçi olunur mu?

Asılsız ihbar veya şikayet başvurusu yapılması halinde savcılık veya kolluk tarafından soruşturma başlatılması şart olmayıp, ihbar veya şikayetin objektif olarak soruşturma başlatmaya elverişli nitelikte olması suç uydurma suçunun meydana gelmesi için yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Delil olmadan şikayet edilir mi?

TCK madde 271'de suç uydurma suçunun cezası: “Madde 271- (1) İşlenmediğini bildiği bir suçu, yetkili makamlara işlenmiş gibi ihbar eden ya da işlenmeyen bir suçun delil veya emarelerini soruşturma yapılmasını sağlayacak biçimde uyduran kimseye üç yıla kadar hapis cezası verilir.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Hakaret etmenin cezası nedir?

Madde 125: (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden (…) veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Işini yapmayan memur nereye şikâyet edilir?

Buna göre kural olarak ihbar ve şikayetlerin yapılabileceği merciler, savcılık veya kolluktur. Ayrıca valilik, kaymakamlık, mahkeme, elçilik ve konsolosluklara da konusu ceza mevzuatı kapsamında suç teşkil eden ihbar ve şikayette bulunulabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kapitalhukuk.com

Isimsiz ihbar dikkate alınır mı?

Türkiye'nin yakın tarihinde büyük acılara rol oynayan isimsiz ihbarlar, artık ciddiye alınıp, soruşturulmayacak. Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla bugün Resmi Gazete'de yayınlanan genelge ile tüm devlet kurumlarına, isimsiz ve adressiz dilekçelerle yapılan ihbarların değerlendirilmeye alınmaması talimatı verildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Mücerret hakaret ne demek?

Mücerret ise tek başına soyut anlamında; hakaret kelimesi ise Türk Dil Kurumu (TDK) Sözlüğü'nde onur kırma, onura dokunma veya küçültücü söz veya davranış anlamına gelmekte- dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: izmirbarosu.org.tr

CİMER şikâyet limiti nedir?

CİMER Başvurularında Karakter Sınırı Var mı? CİMER'e başvuru alanı 3000 karakter ile sınırlandırılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiye.gov.tr

CİMER şikâyet isim gizleme nasıl yapılır?

Şikâyet başvurularında kimlik ve iletişim bilgileri gizlenememektedir. İhbar türü seçilerek kimlik ve iletişim bilgileri gizlenen fakat konusu itibarıyla şikâyet türü kapsamında olan başvurular İletişim Başkanlığı CİMER kullanıcıları tarafından şikâyet türüne çevrilerek işleme alınmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: static.ohu.edu.tr

Cimerde isim veriliyor mu?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel'in soru önergesine verdiği yanıtta, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) başvuranların kişisel bilgilerinin hiçbir makam ve kurumla paylaşılmadığını bildirdi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com
Önceki makale
Çocuk nafakası neye göre artar?
Sonraki makale
Nazari ve ameli ne demek?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT