Neyle alakalı şikayette bulunduğuna bağlı. Suç işlendiğini iddia ederek bir şikayette bulunduysan o bahse konu cimer evrakı savcılığa gider ve orada bir soruşturma açılır. Araştırılmaya değer görülürse o suç şikayetçi olduğunuz kişi ya da kuruma ulaşılıp bilgi verilir. Bu durumda sizden haberdar olur.
Bilgi Edinme ve CİMER'e yapılan hiçbir başvuru (kimlik ve iletişim bilgileri açık ya da gizli olması fark etmeksizin) yetkisiz kişi ya da makamlarla paylaşılmaz.
CİMER'E Şikayet Edildiğini Nasıl Anlarım? Hakkınızda CİMER'e şikayet olup olmadığını anlamak için e-devlet sisteminin CİMER sayfasına giriş yapılabilir ya da ALO 150 hattı aranarak şikayet sorgulaması yapılabilir.
Şikâyet niteliğindeki başvurularda, CİMER personelinin gerekli görmesi hâlinde başvuru sahibinin lehine olmak üzere kimlik ve iletişim bilgileri gizlenebilir. Bu durumda başvuru sahibinin kimlik ve iletişim bilgileri gizli olarak işleme alınır ve sonuçlandırılır.
CİMER şikayetleri vb yapılan şikayetlerde, şikâyetin asılsız olması durumunda şikâyet eden kişi hakkında kamu davası açılabileceği uyarısı olmalıdır.
İlgili 15 soru bulundu
CİMER üzerinde yapılan şikayetlerde işlemediği halde birine suç atan ya da asılsız ihbarlar da bulunan kişiler için cezai işlem uygulanmaktadır. Elinde bir delil bulunmayan, kanıtsız olan ya da asılsız olan ihbarlar için kişilere üç yıla kadar hapis cezası verilir.
CİMER; vatandaşların her türlü şikâyet, talep ve ihbarlarını doğrudan iletebilmesini sağlamak amacıyla 2015 yılında kurulmuş bir uygulamadır. Vatandaşlarının dilekçelerini ilgili uzmanların değerlendirip cevaplandırdığı uygulama oldukça talep görmektedir. CİMER'de her türlü dilekçe işleme alınmaktadır.
Yapılan tüm ihbarların gerçek kabul edildiği 155 POLİS İMDAT HATTI'nda alınan ihbar sisteme geçilir ve gelen tüm ihbarlar gizlilik derecesiyle kayıt altına alınır ve ihbarı veren vatandaşın kimliği kesinlikle başkaları ile paylaşılmaz. 155 Polis İmdat Hattı'na gerekli tüm bilgilerin verilmesi ve delillenip işlemin ...
En İyi Cevaplar. Seninle uğraşma çeşidine göre değişir. Uyarılmasını istersen karakola çekilir, hakkında tutanak tutulur ve sen şikayetinden şartlı vazgeçersen salınır. Yok şikayetinde ısrar edersen savcılığa sevkedilir, sana karşı yapılanın kişisel haklarına karşı olduğunu hükmederse mahkemeye sevkeder.
Ancak, genellikle CİMER'e yapılan başvuruların 30 gün içinde cevaplandırılması hedeflenmektedir. Başvurunuzun sonuçlanma süresi, başvurunuzun konusuna, detaylarına ve gerektiği durumlarda ek inceleme veya araştırmalara bağlı olabilir.
Olumlu sonuç alındığı da oluyor.
CİMER sayesinde vatandaşlar şikayet, istek, talep, öneri vb. ilgili bildirimlerini Cumhurbaşkanlığına bağlanan İletişim Merkezine iletebiliyor. CİMER, hükümetin çalışmaları ve kamu idaresinin eylem ve işlemleri hakkında vatandaşların görüş ve önerilerini alarak oluşturulacak politikalara da kaynaklık ediyor.
İdare Mahkemesi 2010/1614 Esas ve 2011/1335 nolu Kararında; "tüm vatandaşların dilek ve şikayetlerini doğrudan başbakanlığa iletebileceklerini belirtmiş, ancak memurlar yönünden bir kısıtlama getirilmemiştir.
“Bize ne yazılırsa yazılsın tüm başvuruları en az 2 kişi okuyor. CİMER üzerinden doğrudan kamu kurumlarına gönderilen başvurular, ilgili kurumun CİMER kullanıcısı kamu personeli tarafından okunuyor.
Türkiye'nin yakın tarihinde büyük acılara rol oynayan isimsiz ihbarlar, artık ciddiye alınıp, soruşturulmayacak. Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla bugün Resmi Gazete'de yayınlanan genelge ile tüm devlet kurumlarına, isimsiz ve adressiz dilekçelerle yapılan ihbarların değerlendirilmeye alınmaması talimatı verildi.
Veli, öğrenci ve öğretmenlerden, çevreden, siyasi kanallardan, sendikalardan, basından gelen okullarla ilgili CİMER şikâyetlerine genellikle öğrenci-öğretmen, veli-öğretmen, öğretmen-yönetici arasındaki iletişimsizlik ya da okuldaki uygulamalar konu olmaktadır.
Karakolda İfade Vermek Sicile İşler Mi: İfadeye çağrılmak veya karakolda ifade vermek kişinin siciline işlemez. Ne adli sicil kaydına ne de arşiv kaydına işler. Ancak eğer kişi soruşturma sonucu dava aşamasına geçilerek ceza alırsa bu ceza kişinin adli sicil kaydına işler.
Suç duyurusunun ne zaman sonuçlanacağı hakkında kesin bir süre vermek doğru değildir. Şikayet dosyalarına sıra ile bakıldığından dolayı çeşitli kriterlere bağlı olarak minimum 1 ay maksimum 1 yıl içerisinde şikayete konu olan suç duyurusuna bir cevap gelir.
Hakkımdaki Şikayeti E devletten Görebilir miyim? Hakkınızdaki şikayeti e-devlet üzerinden göremezsiniz. Çünkü soruşturma gizlidir. Her soruşturma gizli yürür.
Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nin 1997/16463 E., 1997/20047 K. sayılı kararı uyarınca emeklilik, askerlik ya da evlenme sonucu iş sözleşmesinin sona erdiği durumlarda ihbar süresi aranmaz. İşçinin ölümü halinde ihbar süresi aranmaz. İş Kanunu m. 24 ile düzenlenen işçinin haklı nedenle fesih hallerinde ihbar süresi aranmaz.
Şikayet için faili biliyor ya da tanıyor olmanız şart değildir. Faili bilmiyorsanız bile şikayetçi olabilirsiniz. İhbar: Bir kişinin suçun şüphelisini veya suç olan olayı yetkili makama bildirmesidir. Herkes ihbarda bulunma hakkına sahiptir.
Kimlik bilginizi paylaşmadan BİMER ve CİMER gibi idari şikayet mercilerine müracat etmeniz mümkün değildir.
CİMER üzerinden alınan başvurular değerlendirilerek ilgili kuruma aktarılıyor. Burada yapılan değerlendirmenin ardından başvuru sahibine gerekli yanıt sağlanıyor. Başvuru sonrası sürecin hangi aşamada olduğu da yine “CİMER başvuru takip” ekranı üzerinden takip ediliyor.
CİMER'e yapılan başvurular en kısa süre içinde cevaplanır. Ancak inceleme esnasında ve sonrasında sonuçları sorgulamak isterseniz CİMER'in resmi sayfasından ya da e-devlet Kapısı üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu bilgileri girdikten sonra Onay kodu gönder butonuna basın ve sorgulamayı yapın.
CİMER - T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi. Acil Sağlık Yardımı ve Acil İhbarlarınız için Lütfen 112'yi arayınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri