CİMER'e başvurunuzun cevabı 30 günde gelmek durumundadır. Başvurunuza 30 gün içinde cevap gelmediği takdirde; cevap gelmediğine dair bir başvuruda bulunabilirsiniz. Yasal sürenin sona ermesi halinde dava açabilirsiniz.
Şikâyet niteliğindeki başvurularda, CİMER personelinin gerekli görmesi hâlinde başvuru sahibinin lehine olmak üzere kimlik ve iletişim bilgileri gizlenebilir. Bu durumda başvuru sahibinin kimlik ve iletişim bilgileri gizli olarak işleme alınır ve sonuçlandırılır.
Yazımızı incelediyseniz, CİMER'in devlet kurumlarının işleyişi ile iligli bir mercii olduğunu açıkladık. Sözleşmeli çalıştığınız kurum devlet kurumu olsa dahi, maaş ve tazminatlarınız işçilik alacağı kapsamındadır ve buna dair talepler adli makam ve mercilere yapılır yani dava açılır.
CİMER, dilekçe ve bilgi edinme haklarının kullanımının yanı sıra “katılımcı yönetim” anlayışı çerçevesinde kamu politikalarına yönelik her türlü görüş ve önerinizi de iletebileceğiniz bir platformdur.
BİMER veya CİMER'e Başvuran Memura Disiplin Cezası Verilemeyeceğine Dair Danıştay Kararı Bilgi edinme başvurularında devlet memuru olup olmama ayrımı yapılmadan herkesi kapsayan bir başvuru usulü düzenlendiğinden üst makamlara başvuran memura makam atladığı gerekçesiyle ceza verilemez.
İlgili 20 soru bulundu
CİMER şikayetleri vb yapılan şikayetlerde, şikâyetin asılsız olması durumunda şikâyet eden kişi hakkında kamu davası açılabileceği uyarısı olmalıdır.
CİMER'e başvuruyu işlemlerinizin sonuçlanmaması durumunda örneğin memuriyete başvurunuz hakkında şahsınıza bilgi verilmemesi durumunda yapabilirsiniz. CİMER bu durumda size cevap verecek ve işlemlerinizin devam edip etmediğini ya da güvenlik soruşturmanızın olumsuz geldiğini bildirecektir.
(Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi), yurttaşların talep, ihbar ve şikâyetlerini doğrudan cumhurbaşkanlığına iletilmesi amacıyla kurulan bir web servisidir. CİMER sayesinde vatandaşlar şikayet, istek, talep, öneri vb. ilgili bildirimlerini Cumhurbaşkanlığına bağlanan İletişim Merkezine iletebiliyor.
Bu dilekçelerin okunup, işlenerek cevap verilmesi için bir süre geçmektedir. 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun kapsamında yapılan şikâyet ve taleplere cevap verilme süresi 30 gündür. 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapılan şikâyet ve taleplere cevap verme süresi 15 gündür.
CİMER Başvurumu Nasıl İptal Edebilirim? e -Devlet kapısı üzerinden CİMER'e yapılan başvuruların iptali hizmeti bulunmamaktadır. Belirtmiş olduğunuz konu ile ilgili 150 no'lu CİMER çağrı merkezi ile görüşmeniz gerekmektedir.
Bilgi Edinme ve CİMER'e yapılan hiçbir başvuru (kimlik ve iletişim bilgileri açık ya da gizli olması fark etmeksizin) yetkisiz kişi ya da makamlarla paylaşılmaz.
CİMER'E Şikayet Edildiğini Nasıl Anlarım? Hakkınızda CİMER'e şikayet olup olmadığını anlamak için e-devlet sisteminin CİMER sayfasına giriş yapılabilir ya da ALO 150 hattı aranarak şikayet sorgulaması yapılabilir.
Kişiler, CİMER'e e-Devlet Kapısı, ALO 150 telefon hattı, mektup-posta ve şahsen müracaat ile başvuruda bulunabilecek. CİMER'e yapılan başvurular hızla başvuruya yanıt verecek ilgili kurum ve kuruluşa ulaştırılacak.
En İyi Cevaplar. Seninle uğraşma çeşidine göre değişir. Uyarılmasını istersen karakola çekilir, hakkında tutanak tutulur ve sen şikayetinden şartlı vazgeçersen salınır. Yok şikayetinde ısrar edersen savcılığa sevkedilir, sana karşı yapılanın kişisel haklarına karşı olduğunu hükmederse mahkemeye sevkeder.
Olumlu sonuç alındığı da oluyor.
CİMER - T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi. Acil Sağlık Yardımı ve Acil İhbarlarınız için Lütfen 112'yi arayınız.
Kimlik bilginizi paylaşmadan BİMER ve CİMER gibi idari şikayet mercilerine müracat etmeniz mümkün değildir. Ancak illa kendi kimlik bilginizle bu şikayet yapılmak zorunda değil.
CİMER'e başvuru alanı 3000 karakter ile sınırlandırılmıştır.
CİMER NEDİR? (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi), yurttaşların talep, ihbar ve şikâyetlerini doğrudan cumhurbaşkanlığına iletilmesi amacıyla kurulan bir web servisidir. CİMER sayesinde vatandaşlar şikayet, istek, talep, öneri vb. ilgili bildirimlerini Cumhurbaşkanlığına bağlanan İletişim Merkezine iletebiliyor.
Alo 174 İhbar ve Şikayet.
Ev Sahibi Şikayet Hattı
Kiracılar kira sözleşmeleri dolmadan evden çıkmaları konusunda baskıcı olan veya haksız oranda zam yapan ev sahiplerini 189'u arayarak veya CİMER ya da e-Devlet üzerinden ihbar formu doldurarak şikayet edebilecektir.
Yalnız dikkat etmeniz gereken şey ise web sitesinden başvuru yapılırken sorulacak bilgilerin bu sefer karşınızdaki temsilci tarafından da sorulacağı. Yani bu bilgileri mutlaka bilmeniz gerekiyor. ALO 150 CİMER hattı acil aramalar kapsamında olmadığından dolayı ücretli bir servistir.
CİMER başvurusu ile vatandaşlar istek, öneri, şikayet, ihbar ve bilgi edinme başvuruları gerçekleştirebiliyorlar. CİMER üzerinden alınan başvurular değerlendirilerek ilgili kuruma aktarılıyor. Burada yapılan değerlendirmenin ardından başvuru sahibine gerekli yanıt sağlanıyor.
Doğum saatini bilmeyen ya da kontrol etmek isteyen kişiler, doğum saati bilgilerini öğrenmek için CİMER'in giriş sayfasındaki bilgileri girerek devam etmelilerdir. Daha sonra, çıkan sayfa üzerinde "Bilgi Edinme Sayfası"na giriş yapılarak kolay bir şekilde doğum saati öğrenilebilir.
Veli, öğrenci ve öğretmenlerden, çevreden, siyasi kanallardan, sendikalardan, basından gelen okullarla ilgili CİMER şikâyetlerine genellikle öğrenci-öğretmen, veli-öğretmen, öğretmen-yönetici arasındaki iletişimsizlik ya da okuldaki uygulamalar konu olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri