Eskiden kaşığın ucundan bir şey içilmezdi. Kaşığın dıştaki sağ kenarı çorbaya daldırılmaz, sadece sathına değdirilir ve hafifçe eğip yarısına kadar batırılarak alınırdı. Bundan sonra içenin tarafındaki sol kenarı ortasına dudak değdirilerek içilirdi.
Miso çorbası içmenin Japonlara has bir yöntemi vardır. Kaşık kullanmadan direk kaseden içilir; içindeki sebzeler çubuk (haşi) 🥢ile yenir, sulu kısmı bardaktan içer gibi içilir. Ayrıca yemekten önce değil yemeğin yanında içilir.
Kaşık, çorbanın sadece yüzeyine değdirilir, ancak sol kısmı çorbaya sokulmazdı. Zira kaşığın sol tarafına dudak değdirilecektir. Kaşık ağıza götürüldüğünde ise ağza sokulmaz, sol taraf dudağa sadece değerek içilirdi.
Geleneksel Japon yemeği miso çorbasında da (misoşiru) kullanılır. Soya fasulyesi, pirinç veya arpanın, deniz tuzu ve ko-ji adlı mantarla fermentasyonu ile elde edilen bir çeşit hamurdur. Normalde tuzlu bir tadı vardır ama kullanılan malzemeler ve fermantasyon yöntemine bağlı olarak tadı farklı biçimlerde ortaya çıkar.
Kobu, miso ve katsubishiyi bir tencereye alarak suyu ilave edin ve kaynattıktan sonra süzün. Süzülen sosu tekrar bir tencereye alın ve tofu ile yosunu ilave ederek kaynamaya bırakın. Kaynayan çorbayı servis kaselerine alın ve üzerine yeşil soğan ilave ederek servis edin.
İlgili 21 soru bulundu
Udon (Japonca: 饂飩, うどん), Japon mutfağında kalın buğday unundan yapılan bir eriştedir. Udon, genellikle en basit şekli ile kake udon olarak kakejiru adı verilen hafif aromalı bir et suyu içinde sıcak halde bir erişte çorbası olarak servis edilir.
Soğan ince ince doğranıp yağda kavrulur. Salça ve baharatlar ve nohut eklenip bir iki daha çevrilir, sıcak su eklenir. Kaynamaya başladıktan sonra karıştırılarak hamurlar eklenir ve orta ateşte 10 dk. hamur pişene kadar kaynatılır. Nane ile süsleyip servis edilir, afiyet olsun.
Beyaz (Shiromiso) ve kırmızı (Akamiso) olmak üzere iki çeşit miso vardır. Japon mutfağında çok önemli bir yere sahiptir. İçeriği: Su, %29 Soya Fasulyesi, Pirinç, Tuz, %3 Alkol.
Phở, et suyu, pirinç eriştesi (bánh phở), otlar ve et (genellikle sığır eti) (phở bò), bazen tavuktan (phở gà) oluşan bir Vietnam çorba yemeğidir. Pho, ülke çapında evlerde, sokak tezgahlarında ve restoranlarda servis edildiği Vietnam'da popüler bir yemektir. Pho, Vietnam'ın ulusal yemeği olarak kabul edilir.
Vietnam usulü erişte çorbası olan pho, Vietnam'ın ulusal yemeği, sokak yemeği, rahat yemek ve bir yaşam biçimidir. Aynı zamanda karmaşık, eşsiz lezzetleri ve zarif sadeliği nedeniyle batı yarımküredeki en sevilen Vietnam yemeklerinden biridir.
Sofraya oturur oturmaz yemek kırıntılarının etrafa dökülmesini önlemek amacıyla dizlere peçete serilir. Yemek bitince peçete tabağın içine değil tabağın yan tarafına koyulur. Yemek yerken ağız kapalı tutulmalıdır. Ağızda yemek varken konuşmak sofra adabına aykırıdır.
Yediklerimizin daha rahat sindirilmesi için yediğimiz yemeklerin sırasını da biraz değiştirmemiz gerekiyor. Bu değişimin en önemli kısmı da çorbanın yemekten önce değil sonra tüketilmesidir. Çünkü önce çorbayı içip sonra yemek tüketilirse sindirim sistemi zorlanır ve sindirim daha uzun zaman alır.
Mercimek Çorbası
Yüksek lif içeriğiyle pekliğe iyi gelir ve kalın bağırsakların çalışmasını düzene sokar. Hemoroit ve diğer kalın bağırsak sorunlarında iyileştirici etkiler yapar. Mercimek içerdiği yüksek orandaki demir ve folik asit nedeniyle kansızlığı önler.
Sarhoş gelip, ayık çıktılar Doktorlara göre mide rahatsızlıklarına işkembe çorbası iyi geliyor. Bizim lokantamızın en büyük özelliği işkembeyi ilaçla değil kazıyarak temizlemiyoruz. İşkembe çorbasının bilimsel olarak vücuttaki alkol oranını düşürüp düşürmediği hakkında kesin bir fikrim yok.
Bir asırlık ömrü geride bıraktıktan sonra bile sağlıklı bir hayat sürebilen Japonların sırrı ne? Aslında bu sır Japonların binlerce yıllık beslenme geleneğine dayanıyor. Bu gelenek çok sade ve basit: Yemek yemek için karnının guruldamasını bekle! Günde tek öğün tüket!
japonya ve güney kore'de ceviz ithalatı son 50 yılda %140 artmis. çocuklara durmadan ceviz yediriyorlar. günde en fazla iki öğün yemek yiyorlar.
Borç çorbası veya borş çorbası (Ukraynaca борщ borşç), Doğu Avrupa'da yaygın olan, Ukrayna mutfağından bir çorba.
Beyran Çorbası (Gaziantep) Gaziantep'in meşhur lezzetlerinden biri olan beyran çorbası, kuzu etiyle hazırlanan bir yemektir. Bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinen bu besin, özellikle kış aylarında tüketilir. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi haline gelmiştir.
İtalyan mutfağına ait 'Minestrone çorbası', bol sebzeli bir lezzet olarak öne çıkıyor. İşte İtalyan çorbası olan Minestrone çorbasının tarifi...
Kabukları kaynatılır, buğulanır ve tuz ile birlikte servis edilir. Japon mutfağında genelde %4 tuzlu suda ağartılır. Bu yüzden tuz ile servis edilmez. Hem çerez, hem de meze olarak kabul edilir.
Sürücü, alkolmetre ile yapılan test sonucunda alkollü çıkarsa; 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 48/5 maddesi gereğince para cezası ile cezalandırılır, aracı trafikten men edilir ve sürücü belgesi (6) ay süreyle Trafik Polisince geri alınır.
Miso çorbası (Japonca: 味噌汁 Misoshiru), dashi ve yumuşatılmış miso sosunun karıştırılmasıyla hazırlanan geleneksel bir Japon çorbasıdır.
Haşlanan mercimeğin suyunu süzüp tencereye ekliyelim. 1.5 lt su ile mercimekleri pişinceye kadar kaynatalım. Erişteyi, dövülmüş sarımsak ve sirkeyi de katalım. Erişteler pişip çorba koyulaştıktan sonra kırmızı pul biber ve naneyi erittiğimiz yağın içinde kızdırıp çorbaya ilave edelim.
Süt kullandığım çorbalarda kullandığım unu mutlaka kavuruyorum. Süt unun çiğ tadını ve kokusunu destekler ve daha fazla hissedilmesine neden olur. Çorbanın un kokmaması için unun çiğ kokusu çıkana kadar kavrulması gerekir bu nedenle. Unu kullandığım malzemeye göre malzemeden önce veya sonra kavurabiliyorum.
Karadeniz yöresine ait nefis bir çorbamız var: Gorgot çorbası. Mısır çorbası olarak da biliyor olabilirsiniz tabii... Mısır, Karadeniz yemeklerinin birçoğunda kullanır ve vazgeçilmezler arasındadır. Lifli bir yapıda olduğu için sindirim sistemini çok rahatlatır, vücudun şişkinliğini alır ve ödem attırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri