Cinsellik olmadan evlilik olur mu tabiki hayır. Sağlıklı bir evlilik olabilmesi için cinsel hayat en önemli bileşendir. Evliliklerde cinsel hayatımız %70 gibi önemli bir oran oluşturmaktadır. Cinsel yaşantı olmaksızın sürdürülebilen evliliklerde eşler ciddi sorunlar yaşayabilmektedir.
Zamanla çiftler arasında aşkın ve tutkunun bitmesi, partnerinin bedenini beğenmeme, takıntılı kişilik yapısı(ağız kokusu, ter gibi şeylere takılma), depresyon, kaygı bozukluğu gibi sebepler evlilikte cinsel isteksizliğe yol açmaktadır.
Her çift dönemsel olarak daha fazla veya daha az seks yapabilir. Her çiftin kendine uygun bulduğu seks sıklığı da farklıdır. Yapılan çalışmalar çiftlerin haftada 2-4 seferden ayda 2-4 sefere uzanan bir seks sıklığı olduğunu gösteriyor.
Evlilik cinsellik bittiğinde biter. Eşler birbirine yakın olmuyor, dokunmuyor, karşı tarafın kendisine dokunmasını istemiyor, beraber olsa bile artık bundan zevk almıyorsa evlilik yavaş yavaş bitiş sürecine gelmiştir. Evliliğin bitmesi demek illa boşanmak demek değildir. Evlilik boşanma olmadan da biter.
Yargıtay uzun süre eşler arasında cinsel birliktelik kurulamamasını boşanma sebebi saymaktadır. Yargıtay kararlarına göre; sağlık açısından cinsel ilişkiye girmesinde bir sakınca olmayan fakat uzun bir süre cinsel ilişkiye girmeyi reddeden eş kusurludur ve boşanma sebebi olarak bu durum öne sürülebilmektedir.
İlgili 28 soru bulundu
Dört ay veya daha fazla bir süre eşinizle cinsel ilişkiye girmeseniz de nikahınız düşmez. Bu konuda bir süre de yoktur.
Cinsellik olmadan evlilik olur mu tabiki hayır. Sağlıklı bir evlilik olabilmesi için cinsel hayat en önemli bileşendir. Evliliklerde cinsel hayatımız %70 gibi önemli bir oran oluşturmaktadır. Cinsel yaşantı olmaksızın sürdürülebilen evliliklerde eşler ciddi sorunlar yaşayabilmektedir.
Nihat Hatipoğlu, iki tarafında hayır dememesi gereken tek şeyin karı koca arasındaki ilişkisi hakkında olduğunun altını çizerek, 'Koca hanımının, hanım kocasının yatakta beraber olalım teklifine hayır dememeli. Çünkü onun ucu tehlikeye götürür. Bu Allah'ın yarattığı ihtiyaç.
Cinsel ilişki yaşamak isteyen çiftlerden, 30'lu yaşta olanlar haftada 2 kez, 40'lı yaştakiler haftada 1 kez, 50'li yaştakiler 15 günde bir kez, 60 ve üzeri yaş grubundakiler ise ayda bir kez ilişkiye girmeliler.
Cinsel anlamda aktif bir erkeğin sperm üretim döngüsünün devamlılığı için haftada en az 3 kere boşalması gerekir. Düzenli bir cinsel hayatı olmayan erkekler; mastürbasyon yaparak sperm üretim döngülerinin devamlılığını sağlayabilirler. Erkeklerde mastürbasyon yapmayla ilgili bir sınır bulunmamaktadır.
Cinsel birleşme öncesi gerçekleşen boşalma “ileri erken boşalma”, 3 dakika veya daha az süren birliktelik sonrası boşalma “erken boşalma” kabul edilmektedir. Normal bir cinsel birlikteliğin ortalama süresi 8–15 dakikadır.
İlişkileri kadın mı başlatır, erkek mi? Aşk hiçbir zaman erkek tarafından başlatılmaz, seçimi kadınlar yapar. Sinyaller kadınlar tarafından gönderilir ve daha sonraki süreçte erkek ilişki içine çekilir.
İletişim eksikliği, sevgi eksikliği, tutkunun azalması, partnerin eski çekiciliğini kaybetmesi, partnerin temizliğine, giyimine, öz bakımına dikkat etmemesi, kilo alması, kötü kokması, ağız hijyeninin eksik olması, vb. nedenler de erkeğin cinsel ilişkiyi reddetmesinin en önemli sebeplerindendir.
Dolayısıyla düzenli ve sağlıklı bir cinsel yaşamın duygusal bağı ve yakınlığı güçlendirmenin yanı sıra evlilikteki stresin azalmasını sağlayarak evliliğin devamına olumlu katkısı olduğu ve boşanma oranlarına etki ettiği söylenebilir.
** Kadınların kendilerini en şehvetli hissettikleri gün, regl döneminin 6. Günü. Bu günden itibaren ilk bir hafta da kadınlarda cinsel isteğin zirve dönemi.
Kadınlar En Çok Ne Zaman Cinsel İlişki İster? Kadınlar en çok yumurtlama döneminde cinsel ilişki isterler. Çünkü bu dönemde hormonların da etkisi ile libido yani cinsel istek artar. Zaten doğanın düzenine bakıldığında tüm hayvanlarda, türün devamı için yumurtlama döneminde cinsel istek artar.
Allah'a hamd olsun. Şüphesiz bayram gecesi veya gündüzüne cinsel ilişkiye girmek, mubahtır. Sadece Ramazan gündüzünde, hacc ile umre ihramı süresince, kadınlar adet veya lohusalık döneminde iken cinsel ilişkiye girmek, haramdır. Bunun dışında kişi eşiyle cinsel ilişkiye girmesinde bir sakınca yoktur.
Erkek evine ve karısına bakmakla yükümlüdür. Çünkü erkek kadını Allah'ın emaneti olarak almıştır. Onu alırken onun geçimini ömür boyu sağlamakla ve ihtiyaçlarını ömür boyu karşılamakla kendini yükümlendirmiştir. Dolayısıyla erkek kadının malına kadının rızası dışında dokunursa bunun hukuki sonuçları olacaktır.
Bazı insanlar bir ayrılıktan sonra çok hızlı toparlanırken, diğerleri için bu uzun zaman alır. 30 gün geçtiyse ve hâlâ hazır değilsen iletişim kurmama süreni uzatmanda hiçbir sakınca yok.
İyileşmek ve son ilişkini bıraktığın yerden devam etmek için en az birkaç ay ara vermeye çalış. Uzun süreli bir ilişkiden ayrıldıysan daha fazla zamana ihtiyacın olabilir. Son ilişkin bir yıl veya daha uzun sürdüyse 6 ay ila 1 yıl beklemek iyi bir genel kuraldır.
Ancak aşkın bir ömür süreceği düşüncesi yanlış bir bilgidir. Aşkın süresi ortalama iki yıldır bu süreç tamamlandığında insan doğasının gerçeği olan bencil duygular ortaya çıkar ve kendi isteklerimiz ön plana çıkar. Aşk tükendikten sonra sevgiye duyulan gereksinim yeniden su yüzüne çıkar.
Sadakat duygusu yitirilmiş ise yani artık kişiler kendisini eşine eskisi gibi bağlı hissetmiyorsa, başkalarına duygusal kayma, başkalarıyla cinsel fanteziler kurma, başkalarıyla paylaşım yapma eğilimi oluşmaya başladıysa artık ilişkide bitme sinyalleri alınıyor diyebiliriz. İlişki demek aynı zamanda iletişim demektir.
Normalde kadınlar haftada kaç kez ilişkiye girmek ister? Kadınlar haftada 3-4 kez seks yapabilir. Bu sayının üzerinde olan cinsel ilişki istekleri aşırı cinsel istek olarak nitelendirilir ve kontrol altına alınması gerekir.
Güvenli bir şekilde cinsel ilişkiye girilmeden geçen aylar geçiren insanlar, cilt açlığı ve dokunma açlığı hissedebilir. Bu durum da bağışıklık sisteminizi zayıflatırken, yüksek depresyon ve kaygı durumlarına sebep olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri