Böyle bir durumda aralarındaki evlilik geçerli hale gelecek midir? Hayır. Aynı cinsten iki kişi her nasılsa evlenmiş ise ve evlilik tarihinden sonra eşlerden biri cinsiyet değiştirmiş olsa bile aralarındaki evlilik geçerlilik kazanmayacaktır. Böyle bir durumda da evlilik yok hükmündedir.
Doktrinde ileri sürülen görüşlerden ilki; cinsiyet değiştiren kişinin evliliğinin kendiliğinden sona ereceği görüşüdür. Şayet bizim Kanunlarımız aynı cins kişilerin evliliklerini açık ve net bir şekilde yasaklamıştır. Bu emredici bir düzenlemedir.
Evet. Transseksüel erkekler hamile kalabilir ve işleyen yumurtalıklarını ve rahmini koruyabilir. Suni tohumlama yoluyla hamile kalan transseksüel bir erkeğe örnek olarak Thomas Beatie verilebilir.
DİYANET İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı "Cenaze Hizmetleri Rehberi"nde, "Cinsel organı kesilmiş ya da yumurtalıkları alınmış erkeklerin de erkekler tarafından yıkanması gerekir" değerlendirmesi yapıldı.
Diğerlerinden farkı tıbbi operasyon izninin mahkeme kararına bağlı olmasıdır. Cinsiyet değiştirme kararı alındıktan sonra kimlik değişimi için Nüfus kaydının düzeltilmesi davası açılabilecektir. Nüfus kaydının düzeltilmesi davasının ön koşulu kişinin cinsiyet değişikliğinin yasal olarak gerçekleşmesidir.
İlgili 39 soru bulundu
Sağlık kurulu raporunu izleyen ve ilgili mevzuat gerekliliklerini yerine getiren cinsel uyum (değişiklik) ameliyatının ve ilgili bütün tedavilerin genel sağlık sigortası kapsamında SGK tarafından karşılanabiliyor.
Askeri hukuk uzmanı konuya ailişkin yaptığı açıklamanın devamında, "Yoklaması yapılır, doktora yollanır. Burada 'Askere gitmeye uygun değilim' beyanında bulunmaz ve doktorlardan da çıkan karar olumlu ise askere gider.
Allah Teâlâ Kitabında insanoğlunu erkek veya dişi olarak yarattığını bildiriyor, bu iki özelliği birden taşıyan bir üçüncü insan nev'i yarattığını bildirmiyor. Şu halde fıtraten (yaratılıştan) insan ya erkektir yahut da dişidir.
Cinsiyet değiştirenler asıl cinsiyetlerine dönerler. Bunlar yapılır ve Allah'a pişmanlık arz edilir ve af dilenirse, affedilmeleri kuvvetle muhtemeldir.
Kadından erkeğe veya erkekten kadına cinsiyet değiştirme ameliyatında fiyat konusu önemlidir. Prosedürün kapsamına bağlı olarak, cinsiyet değiştirme operasyonu fiyatları Avrupa'da 5.000 ila 15.000 Euro arasında değişiyor. Türkiye'de ise cinsiyet değiştirme ameliyatı fiyatları %70 daha ucuzdur.
Evet, alabiliyorlar. Kadınlarda klitoris yapısı korunuyor ve protez penis buraya yerleştiriliyor, dolayısıyla klitoral orgazm yaşanabiliyor. Erkekten kadın bedenine geçiş yapan trans bireyler de orgazm olabiliyor.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güngör Karagüzel, çift cinsiyetliliğin erken tanı ve tedavisiyle çocukların ileride normal bir cinsel yaşam, doğurganlık ve dölleme yeteneğine sahip olabileceklerini bildirdi.
Rahimi doğuştan olmayan veya herhangi bir nedenle ameliyatla alınmış olan kadınlar eğer yumurta hücreleri varsa bebek sahibi olabilirler.
Çok eşlilik (poligami/teaddüd-i zevcât), yani erkeğin aynı anda birden fazla kadınla evlenmesi insanlık tarihinde bilinen ve uygulanan bir kurumdur. İslâm hukuku da belirli şartların ve gerekçelerin bulunması halinde çok eşlilik kurumunu bir ruhsat hükmü olarak kabul etmiş ve bunun sayısını dört ile sınırlandırmıştır.
Evet, iki erkeğin Türkiye'de yasal olarak evlenmesi henüz yürürlükte olan bir şey değil. Ama onlar bunu önemsemedi. Kendi aralarında, alternatif bir evlilik töreni yaparak 'dünyaevine' girdiler. Üstelik bunu duyurmaktan çekinmediler.
Transseksüellik: Kendisini karşı cinse ait hisseden, karşı cinse benzeme talebi duyan ya da kendisini karşı cinsten biriymiş gibi hisseden kişilere verilen addır. Hem erkek hem de kadın için geçerlidir. Kısaca kişi erkek olmasına rağmen kadın olmayı isteyebilir; kadın olmasına rağmen erkek olmayı isteyebilir.
Çoğu Avrupa, Amerika ve Kanada'da olmak üzere cinsiyet değişimi ameliyatı olan yaklaşık 8 bin ergen ve yetişkini kapsayan 27 araştırma, cinsiyet değiştirdiği için pişman olanların oranının ortalama yüzde 1 olduğuna işaret ediyor.
Transseksüel kişiler istekleri hâlinde kendilerini tanımladıkları cinsiyete kalıcı geçiş yaparken tıbbi yardım alabilirler. Bu geçiş sürecinde hormon terapisi ve cinsiyet değiştirme ameliyatı gibi uygulamalarla bedenlerinin tanımlandıkları cinsiyete uyum sağlaması amaçlanır.
Kişinin cinsiyet değiştirebilmesi için bu şartların sağlanması gerekiyor: 18 yaşını doldurmuş olmak, bekar olmak, transseksüel yapıda olup, cinsiyet değişikliğinin ruh sağlığı açısından zorunluluğunu bir eğitim ve araştırma hastanesinden alınacak resmî sağlık kurulu raporuyla belgelemek.
Kendisini hem erkek hem de kadın gibi hisseden kişilere interseksüel denir. Hermafroditten farklı olarak, interseksüel, bedensel ve biyolojik bir olgu değildir. Bu nedenle çift üreme organı ile doğmayan kişiler de interseksüel olarak tanımlanabilir.
Doğacak çocuğun cinsiyeti, aşılanma (döllenme) sırasında kesinleşmekte ve bu da yumurtaya giren sperm hücresinin taşıdığı cinsiyet kromozomunun çeşidine göre olmaktadır. Bu durum anne babanın doğacak çocuklarının cinsiyetini tıbbi yardımla seçebilmelerini de mümkün kılmaktadır.
Bilim dünyasında tartışma konusu olmasına rağmen, yaygın görüşe göre doğumdaki cinsiyet oranının 100 kız 107 erkek olduğu kabul edilir. [2] Tüm dünya nüfusu içinde 100 kadına 101 erkek düşer.
Türkiye'de her uygun heteroseksüel erkek vatandaş, üç haftadan on beş aya kadar olabilen dönemler boyunca askeriyede hizmet etmek zorundadır. Eşcinsellerin, kanıtlamaları halinde askerlikten muaf olmak için şart koşulmaktadır.
Askere gitmek istemiyorsanız doktordan sevkinizi isteyebilirsiniz, doktora psikiyatr ile görüşmek istediğinizi, eşcinsel/biseksüel/trans olduğunuz için askere gidemeyeceğinizi ve askerlik yapamayacağınızı söylersiniz.
Yoklama kaçağı cezası; Yoklama kaçağı, saklı ve bakayalar Askeralma Kanununun 24'üncü maddesinin birinci fıkrası esaslarına göre idari para cezasıyla cezalandırılır. Bunlardan kendiliğinden gelenler her gün karşılığı 5 Türk Lirası, yakalananlar ise 10 Türk Lirası idari para cezası ile cezalandırılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri