CİPRO'yu kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler CİPRO da dȃhil olmak üzere florokinolonlar, myastenia gravisli (kas güçsüzlüğüne yol açan bir hastalık) hastalarda kas güçsüzlüğünü şiddetlendirebilir. Bilinen myastenia gravis öyküsü olanlarda CİPRO kullanımından kaçınılmalıdır.
Son 4 saat içinde anti-asit/hazımsızlık ilaçları veya demir ve mineral destek ilaçları kullandıysanız bu ilacı almayınız. Aşağıdaki hallerde ciprofloxacin ilacını almamalısınız: Ciprofloxacin'e karşı önceden allerjik reaksiyonunuz varsa; • Hamile iseniz veya bebek emziriyorsanız; • 12 yaşın altında bir çocuksanız.
Bazı enfeksiyonlarda diğer antibiyotiklere ek olarak kullanılır. Ağız yoluyla, göz damlası olarak, kulak damlası olarak veya damardan alınabilir. Yaygın yan etkiler mide bulantısı, kusma ve ishali içerir. Şiddetli yan etkiler arasında artan tendon kopması riski, halüsinasyonlar ve sinir hasarı sayılabilir.
Bunun dışında fluoroquinolonlar olarak bilinen bir antibiyotik grubu da yine ayaktan İYE tedavisinde son yıllarda çok kulllanılan ilaçlardır (Cipro, Ciproxin). Komplike olmayan, sık tekrarlamayan ve özellikle bayanlarda görülen sistit gibi enfeksiyonlarda kısa surely tedavi tercih edilir.
CİPRO ile tedavi sırasında gözlemlenen diğer yan etkileri görülme sıklıklarına göre aşağıda verilmiştir: Yaygın yan etkiler: • Bulantı, • İshal, • Çocuklarda eklem ağrısı ve eklemlerde iltihaplanma.
İlgili 27 soru bulundu
CİPRO®, içerisinde 100 mililitrelik şişelerde bulunur. Şişe içerisindeki çözelti, renksiz, berrak çözeltidir. yaş arası çocuklarda komplike idrar yolu enfeksiyonları ve böbrek enfeksiyonlarının 2. ve 3. basamak tedavisinde, kistik fibrozisin P.aeruginosa adlı bakteriye bağlı akciğer alevlenmesinde kullanılır.
Geri dönüşsüz durumların gelişmesini önlemek amacıyla ağrı, yanma, karıncalanma, uyuşma ve/veya halsizlik dahil nöropati semptomları görülen hastalarda ROFLAZİN tedavisi bırakılmalıdır.
Tedavi genellikle 5 ile 21 gün sürer, ama bazen şiddetli enfeksiyonlarda daha uzun sürebilir.
Antibiyotik kullanımının geç kalındığı noktalarda idrar yollarında ve mesanede oluşan bakterileri temizlemek zorlaşabilir. Bu nedenle antibiyotiğin etkisiz olduğu idrar yolu enfeksiyonlarında bol su tüketimi ve sık idrara çıkma, enfeksiyonu temizleyecek en etkili yöntemlerden biridir.
Yemek zamanlarından bağımsız olarak alınabilir. Aç karnına alındığında etkin madde daha hızlı absorbe edilir. Bu durumda, tabletler süt ürünleri ya da mineral takviyesi içeceklerle (örn. süt, yoğurt, kalsiyum takviyeli portakal suyu) birlikte alınmamalıdır (Bkz.
İdrar yolu enfeksiyonunda, idrar yaparken ağrı ya da yanma hissi, sık idrara çıkma ihtiyacı, acil veya aniden idrar yapma ihtiyacı ya da idrarda kan görülmesi gibi belirtiler görülebilir. Böbrek enfeksiyonunda ise ateş, sırt ağrısı, bulantı ya da kusma gibi semptomlar oluşabilir.
Komplike üriner sistem enfeksiyonları ve piyelonefrit
Komplike üriner sistem enfeksiyonları veya piyelonefrit için önerilen doz, 8 saatte bir intravenöz 6-10 mg/kg (maksimum doz 400 mg) veya 12 saatte bir oral yolla 10-20 mg/kg (maksimum doz 750 mg)'dır.
Yaklaşık % 45'i değişikliğe uğramaksızın idrar, % 25'i de dışkı yoluyla atılır. Karaciğerde kısmen metabolize olur. Karaciğer yetmez- liğinde vücutta birikebilir. Siprofloksasin oral yoldan, infeksiyonun ağırlık derece- sinc göre, günde 500-1500 mg uygulanır.
Antibiyotikler sadece bakterilerin yol açtığı hastalıkların tedavisinde kullanılır ise etkili olur. Virüslerin yol açtığı grip, soğuk algınlığı, bronşit, zatüre ve diğer üst solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde etkisiz olduklarından antibiyotik kullanılmamalıdır.
Emekli askerlerde yapılan araştırmada, cipro ve ona benzer güçlü bir antibiyotiğin (sarı çizgi), bir çeşit penisilin olan amiksisiline (kırmızı çizgi) göre çok daha fazla öldürücü çarpıntı ve ölümlere yol açtığı, ölümlerin 10 gün boyunca giderek arttığı saptandı.
Kronik idrar yolu enfeksiyonu, bakteriyel bir enfeksiyonun sonucudur. Çoğu durumda, bakteriler üretra yoluyla üriner sisteme girer ve daha sonra mesanede çoğalırlar. Nasıl geliştiklerini daha iyi anlamak için Kronik idrar yolu enfeksiyonu, mesane ve üretral enfeksiyonlara ayırmak yararlıdır.
İdrar yolu enfeksiyonu şikayetlerinin yaklaşık %80'i antibiyotik tedavisine yanıt verir. Sıvı alımının artırılması çok önemlidir. Bol sıvı alımı ile birlikte artan idrar miktarı mikroorganizmaların temizlenmesine yardımcı olur.
İdrar yolu enfeksiyonu tedavi edilmediği zaman mesane ve böbreklerde ciddi hasarlar oluşabilir. Böbreklere geri idrar kaçması yaşanabilir ve bu tablo böbrek yetmezliğine kadar gidebilir.
Basit idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisi
Fosfomisin. Seftriakson.
Gebelikte antibiyotik kullanımı çok özel bir durumdur ve ihtiyaç olmadıkça kullanılmamalıdır. Bazı antibiyotikler kesinlikle kullanılmamalıdır: Tetrasiklin, Doxycycline (tetradoks tb, monodoks tb), Ciprofloxacine (cipro ), Ofloxacine (oflocide), Cotrimoxazole (Bactrim ..İlk 3 ay için alınmamalı).
Bitki çayı içmek. Antibiyotik kullanımının doğurduğu mide bulantısını geçirmek ve mideyi yatıştırmak için zencefil çayı içmek oldukça mantıklı. Ahududu yaprağı çayı içmek ise ishal şikayetinden kurtulmaya yardımcı oluyor.
Yaygın olmayan yan etkiler (1.000 kişiden 1 ila 10'unu etkiler): • Mantar enfeksiyonları, • Kandaki eozinofil adı verilen özel tip beyaz kan hücreleri sayısında artış, • İştahsızlık, • Hareketlilik, • Sinirlilik, • Baş ağrısı, Page 10 10 / 14 • Baş dönmesi, • Uyku bozuklukları, • Tat bozuklukları, • Kusma, • Karın ...
Önerilen tedavi süresi
Maksimum günlük doz 800 mg'dır) Page 7 7/10 diyalizi olan hastalarda diyaliz sıvısına her litre için 50 mg CİPROCAM eklenip 6 saatte bir uygulanır ya da ağızdan 500 mg CİPROCAM verilir. Karaciğer yetmezliği: Karaciğer yetmezliği olan hastalarda herhangi bir doz ayarlaması gerekmez.
Antibiyotik ne zaman etki eder sorusunun cevabı kullandıktan sonraki birkaç saattir. Belirtilerin kaybolması ise genellikle iki ila üç gün sonra başlar. Birkaç günlük tedaviden sonra rahatlama sağlansa da enfeksiyonu tamamen ortadan kaldırmak için antibiyotik rejiminin tamamını bitirmek gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri