Yağ içeriği fazla olan cips, pizza, patates kızartması gibi yiyecekler bağımlılık yaratabiliyor. Ayrıca, yüksek yağ içerikli dolayısıyla yüksek kalorili yiyecekler beyindeki uyarıcı sinirleri etkiliyor, beyinde bulunan ve bağımlılığa ilişkin kimyasal bir madde olan dopamini uyarıyor ve yemekten alınan keyfi artırıyor.
Mayo Clinic'e göre, özellikle demans veya kalp problemleri gibi sayısız hastalığa yol açan patates cipsi aynı zamanda yüksek tansiyona neden oluyor. Cips yemeyi seviyorsanız, her porsiyonda bulunan yüksek sodyum seviyeleri sayesinde hipertansiyon, yani yüksek tansiyon yaşamanıza neden olabilir.
Patates cipsi yerine yeme isteğinizi bastıracak başka bir gıda bulun. Örneğin tuzlu bir şeyler istiyorsanız, sağlıklı yağlarla dolu olan kuruyemişleri tercih edin. Veya çıtır çıtır bir patlamış mısır hazırlayın. Eğer karbonhidrat istiyorsanız, A vitamini ve lifler bakımından zengin haşlanmış tatlı patatesi tercih edin.
Ayrıca cipslerde bulunan rafine şekerler cildini kolajenine zarar veriyor ve yaşlanma sürecini hızlandırıyor. Birçok işlenmiş gıda gibi patates cipsi de diyabet, felç ve kardiyovasküler problemlerle bağlantılı olan trans yağlar içerebiliyor.
Her iki pişmiş cips türü de dokularınız için önemli bir yakıt kaynağı olan karbonhidrat içerir. Ayrıca, sindirim sağlığını destekleyen ve kardiyovasküler hastalıklarla savaşan, mağazadan satın alınan ve ev yapımı cipsler için sırasıyla 2,7 ve 2,2 gram lif içerirler. Fırında pişmiş cipsler az miktarda protein içerir.
İlgili 40 soru bulundu
İngiltere'de yapılan bir araştırma, işlenmiş hazır gıdaların sigaradan daha zararlı ve ölümcül olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre, cips, fast food ve tatlılar, hastalıkların ve ölümlerin bir numaralı nedeni. Hazır yiyeceklerin, sigaradan daha ölümcül olduğunu ortaya koyan araştırma, İngiltere'de yapıldı.
Her diyetisyen haftada bir gün olmak şartıyla diyette izin verilmesini ve en çok istenen, sevilen besinin bir öğünde tüketilmesini önerir. Patates cipsini çok seviyorsanız, haftada 1 kere tüketebilirsiniz. Fakat bu tüketimi de dengeli şekilde yapmanız gerekir.
Cipsin içinde trans yağlarda bulunmaktadır. Trans yağ- lar ise diyabet, koroner kalp hastalı- ğı ve obeziteye neden olabil- mektedir. Ayrıca araştırma- lara göre trans yağlar kısır- lık, karaciğer bozuklukları, kanser, alzheimer ve parkinson gibi rahatsızlıklara neden olabilmektedir.
İçeriğinin yüksek kalorili olması ve yüksek miktarda yağ içermesinden dolayı kilo vermek isteyen kişilerin tüketmelerini önermemekteyiz.
1 paket cips kaç kalori? 28 gr ağırlığındaki küçük boy bir paket cips yaklaşık olarak 155 kalori (kcal) değerindedir. 69 gr ağırlığındaki orta boy bir paket cips ise ortalama olarak 375 kalori (kcal) değerine sahiptir. 90 gr ağırlığındaki büyük boy 1 paket cips 500 kalori (kcal) değerindedir.
Gençlik ve Spor Bakanlığı 'dondurma ve cips dinen sakıncalı' haram olduğunu açıkladı.
İşlenmiş atıştırmalıklar ve cipsler özellikle uzak durmanız gereken yemekler arasında yer almaktadır. Bu ürünler, içeriğinde yer alan monosodium glutamat nedeniyle hem uyku problemi yaşamanıza hem de kilo almanıza neden olur.
Sert ve yapışkanlı gıdaları yemeyiniz. Yememeniz gereken yiyecekler: *Sakız, lokum, karamel gibi yapışkanlı şeyler. *Patlamış mısır, cips, buz.
kilo almaya yol açacak eylem. bir müddet sonra kan şekeriniz düşecek ve tekrar açlık hissedeceksiniz. müthiş bir doyma hissinin akabinde acayip bir açlık getirir.
Uzun süreli patates cipsi tüketiminin, kanserojen 'akrilamid' maddesinin kanda birikmesine neden olduğu bildirildi. Uzun süreli patates cipsi tüketiminin, kanserojen 'akrilamid' maddesinin kanda birikmesine neden olduğu bildirildi. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Biyokimya Klinik Şefi Prof. Dr.
Mahya Sultan Tosun, özellikle çocukların çok fazla tükettiği cips, hazır kurabiye, çikolata gibi gıdalarda daha çok bulunan trans yağ asitlerinin kolesterol düzeylerini olumsuz yönde etkileyerek kalp krizi, felç, damar tıkanıklığı gibi ciddi hastalığa neden olduğunu söyledi.
Çok fazla işlenmiş besin tüketiyorsunuz
Ekmek, bisküvi, cips, kraker gibi işlenmiş tahıllar ve şeker vücutta enflamasyona, enflamasyon da göbek bölgesinde yağlanmaya yol açar. İşlenmiş, hazır gıdalar düzenli egzersiz yapsanız bile göbek yağlarınızdan kurtulmanızı zorlaştırır.
Özellikle Cips üretiminde genellikle patates ve mısır bulunmaktadır. Patates yüksek oranda potasyum ve C vitamini içerir. Trans yağlarda kızartılan cipslerin besin değeri ise kısa bir sürede yok olur. O nedenle cipslerin aşırı tüketimi kişinin hızlı bir şekilde kilo almasına da neden olacaktır.
Cipsin Kalorisi Yüksektir Kilo Aldırır
Cips, hem kalori değeri hem de yağ oranı açısından zengin besinlerdir. Bu nedenle obezite ve aşırı kilo alma gibi riskli problemlere neden olur.
Çikolata, kuruyemiş, cips gibi yağlı yiyecekler cildin yağ dengesini bozuyor ve sivilce oluşumuna neden oluyor.
Yüksek kalori içerdiği için ölçülü bir şekilde kullanılması gereken patates cipslerinden biri olan Ruffles; Originals, Ketçap ve Peynir & Soğan, Ruffles Mix ve Ruffles MAXX gibi çeşitleri ile öne çıkar.
Sorun olmaz. amacın kaslı bir vucuda sahip olmaksa etkiler. Yağ oranı önemlidir kas yapımında.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri